Strobbe

Locatie
Izegem
Project type
Residentieel
Project status
In ontwikkeling
Izegem - Strobbe

Download de brochure

Strobbe
Sluiten
Strobbe

Een nieuw blad voor Izegem

Strobbe, de nieuwste stadsontwikkeling in het hart van Izegem, omarmt de combinatie van stedelijk comfort en natuurlijke schoonheid.  Heerlijk om te wonen, interessant om te investeren.

Units
113
Adres

Kasteelstraat 13 - 8870 Izegem

Investeringswaarde
40 miljoen euro
Oppervlakte
9.041 m²
Architecten
Architecten Achtergael
Partners
Stad Izegem
Stedelijk comfort in een groene oase

Strobbe biedt het beste van twee werelden: het gemak en de levendigheid van het stadsleven, gecombineerd met een weelderige groene omgeving. Via de fiets- en wandelboulevard sta je in een oogwenk in het centrum van Izegem, terwijl de binnentuinen en groenruimtes de bewoners een oase van rust en natuurlijke schoonheid bieden.

Duurzaamheid en toekomstgerichtheid

Strobbe zet zich in voor een betere planeet met een reeks duurzaamheidsinitiatieven. Groendaken zorgen voor betere isolatie en een optimale waterhuishouding. Zonnepanelen wekken hernieuwbare energie op, terwijl geothermische systemen de CO2-uitstoot verminderen. De BEN-appartementen, waterinfiltratie, ondergrondse parkeergarage en deelauto's dragen bij aan een milieuvriendelijke omgeving.

Verbinding van cultuur en gemak

Strobbe weerspiegelt niet alleen het rijke verleden van de stad Izegem, maar ook de veelbelovende toekomst. De voormalige drukkerij wordt omgevormd tot een Cultuurfabriek, een hub waar kunst, muziek en literatuur zullen samenkomen. Ook de verbinding met het stadscentrum en de nabijheid van de Grote Markt, met talrijke horecagelegenheden, zijn een uitgelezen troef voor bewoners.

Investeren met zicht op meerwaarde

De centrale ligging in Izegem en de vlotte bereikbaarheid maken nieuwbouwproject Strobbe niet alleen aantrekkelijk voor kopers, maar ook voor huurders. Er zijn units – geënt op verschillende types gezinnen – die speciaal zijn ontwikkeld met het oog op investeerders. Ze bieden een zeker rendement tegen een betaalbare prijs. Gezien de iets kleinere oppervlakte in vergelijking met de residentiële appartementen, zijn deze units aanzienlijk goedkoper in aankoop. De verhuurprijs daarentegen ligt in dezelfde lijn, waardoor het rendement van de units relatief gezien vrij hoog ligt.

De voormalige drukkerij Strobbe is en blijft belangrijk voor Izegem. ION nam samen met Architecten Achtergael de uitdaging aan om dat industriële erfgoed een nieuwe bestemming te geven.
Het ontwerp verankert modern wooncomfort in een nieuwe stadswijk. Strobbe eert zo enerzijds de geschiedenis en omarmt tegelijk de toekomst.

Strobbe in cijfers

  • 113 appartementen
  • 1.200 m² commerciële ruimte
  • 121 parkeerplaatsen
  • Oppervlakte terrein: 9.041 m²
  • Oppervlakte BVO: 10.043 m²

Sterke participatie van de omgeving

Dit partnerschap met de stad Izegem toont aan hoe stedelijke ontwikkeling hand in hand kan gaan met duurzaamheid en leefbaarheid. Verkeersveiligheid, groen en gezellige ontmoetingsplaatsen vormen de kern van de transformatie van dit stadsdeel. De groene boulevard heeft niet alleen esthetische waarde, maar verbindt ook op slimme wijze verschillende delen van de stad.

Duurzaam investeren

Duurzaamheid is een belangrijke factor in het project. Alle appartementen worden verwarmd en gekoeld met geothermie. Door middel van ondergronds boringen wordt warmte uit de aarde onttrokken, die in een centrale stookplaats met warmtepompen wordt opgewaardeerd. Dat zal een jaarlijkse besparing van 100 ton CO2 opleveren.

Dwars door de autovrije woonwijk komt een groene boulevard van 3.000 m². De brede wandel- en fietsstrook verbindt de Kasteelstraat en de Dirk Martenslaan. Voor toekomstige bewoners zijn er 121 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. Er komen ook vier parkeerplaatsen voor deelwagens.

Een nieuw hoofdstuk voor de stad

Meer dan 100 jaar draaiden de drukpersen van Drukkerij Strobbe op volle toeren. De ziel van de familiedrukkerij keert daarom terug in de namen van de vier nieuwe appartementsgebouwen. Die worden vernoemd naar een lettertype of een gekende letterontwerper: Caslon, Bodoni, Griffo en Didot. Vandaag wordt hier een nieuw hoofdstuk geschreven voor de stad. Een deel van de drukkerij zal worden omgevormd tot Cultuurfabriek.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Gaëtan D'haeyere
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten