Kwalitatieve studentenhuisvesting

Investeren in studentenkamers

De vraag naar studentenvastgoed blijft aanhouden

Studentenkamers zijn al jaren een populaire keuze onder vastgoedbeleggers, en met reden. België kent immers een structureel tekort aan betaalbare en kwalitatieve studentenkamers, met als gevolg dat de vraag naar studentenvastgoed aan blijft houden. Met een rendement dat een stuk hoger ligt dan geld dat op de spaarrekening staat, is investeren in studentenkamers dan ook een verstandige zet. Dankzij de toegankelijke instapprijzen in combinatie met mooie huurprijzen, ben je als belegger zeker van een solide rendement en blijft dit type vastgoed een waardevolle asset in je investeringsportefeuille.

Met een studentenkamer van ION kies je niet alleen voor zekerheid, maar ook voor ontzorging. Voor al onze studentenresidenties werken we samen met een gespecialiseerde partner die het beheer van de kamers op zich neemt. Jij hoeft niet zelf de studentenkoten te verhuren en te onderhouden, en wint zo heel wat tijd en energie.

KOTT
Dicht bij verschillende universiteiten en hogescholen in Kortrijk vormt KOTT binnenkort de thuisbasis voor 54 studenten.

De voordelen van investeren in studentenvastgoed

  • Veilige belegging gezien de zekerheid over de vraag
  • Relatief hoog huurrendement
  • Inflatiebestendig met actualiseerbare huuropbrengsten
  • Gegarandeerde waardestijging
  • Betaalbare instapprijzen
kristof-vanfleteren-quote
ION ontwikkelt studentenkamers die inspelen op de noden en behoeften van studenten, hun ouders of potentiële investeerders. Onze projecten scoren sterk op de criteria op basis waarvan studenten en hun ouders hun keuze maken. Zo ben je als belegger 100% zeker dat je studentenkamer elk jaar opnieuw verhuurd wordt en ook vlot verkocht kan worden.
Kristof Vanfleteren
- CEO & Co-founder ION

Momenteel te koop – Studentenkamers als investeringsopportuniteit

ION als ontwikkelaar van studentenvastgoed

ION ontwikkelt al sinds 2015 studentenvastgoed in verschillende steden over heel België, van Oostende tot Leuven. Onze jarenlange ervaring met gemeentebesturen, architecten en aannemers zorgt er dan ook voor dat je bij ons op beide oren kunt slapen.

Investeren in studentenkamers: de ideale belegging?

Download hier de whitepaper over studentenvastgoed

Meer weten over investeren in studentenvastgoed?
Onze experts helpen je graag verder. Laat je gegevens na om gecontacteerd te worden voor algemene informatie of voor een voorstel op maat.
Thomas Dejagere
Head of Sales
Verschillende investeringsopportuniteiten afwegen is geen eenvoudige oefening. Zit je nog met vragen of wens je advies? Neem contact met ons op. We helpen je met plezier verder op weg
[email protected] +32 477 80 61 11