Francar

Locatie
Deerlijk
Project type
Residentieel
Project status
In aanbouw

Download de brochure

Francar
Sluiten
Francar

Betaalbaar wonen in centrum Deerlijk

Op de site van de voormalige weverij Francar, in het centrum van Deerlijk, bouwt ION 31 appartementen en 17 gezinswoningen rond een centrale binnentuin. De appartementen en de gezinswoningen zijn ontworpen met aandacht voor detail en praktisch comfort. Grote ramen creëren maximale lichtinval, terwijl privétuinen en terrassen de bewoners een persoonlijke buitenruimte bieden.

Units
48
Adres

Sint-rochusstraat 50 - 8540 Deerlijk

Investeringswaarde
11,6 miljoen euro
Oppervlakte
5.560 m²
Architecten
Bow Architecten
Modern wonen met karakter

Francar onderscheidt zich door moderne architectuur met een knipoog naar het verleden. Frisse eenvoud gaat hier hand in hand met karakter.

Strategische ligging

Deerlijk ligt tussen Kortrijk, Waregem en Gent en is dankzij de E17 uitstekend ontsloten. Vlot woon-werkverkeer gegarandeerd dus.

Lucratieve investeringsopties

De toegankelijke huurprijzen en aantrekkingskracht op een breed, kwalitatief huurderspubliek maken van Francar een rendabele vastgoedbelegging.

Investeren in West-Vlaanderen

Francar situeert zich op de voormalige Francar-site in het centrum van Deerlijk, in een gezellige buurt waar een sterk communitygevoel heerst. Het is een veilige, kindvriendelijke buurt met alle voorzieningen in de directe omgeving. Kortrijk, Waregem en Gent liggen vlakbij. De unieke ligging en hedendaagse architectuur zijn een solide basis voor een maximaal rendement.  

15 jaar lang een aanvullend inkomen via SVK

In samenwerking met RSVK Waregem kan men kiezen voor een appartement die verhuurd wordt via hen. Zij hebben een wachtlijst aan huurders waardoor jouw appartement de komende 15 jaar gegarandeerd verhuurd is. Ze zorgen voor een perfect onderhoud van de eigendom en verzorgen de volledige administratieve rompslomp.

Sterke participatie van de omgeving

Francar vormt een onderdeel van de stad Deerlijk. Het binnengebied wordt publiek toegankelijk, zodat iedereen volop kan genieten van de groene oase op de site. Dwars door de nieuwe woonbuurt komt een fiets- en wandelpad in uitgewassen beton.

Francar situeert zich op de voormalige Francar-site in het centrum van Deerlijk, in een gezellige buurt waar een sterk communitygevoel heerst
In samenwerking met RSVK Waregem kan men kiezen voor een appartement die verhuurd wordt via hen.

Francar in cijfers

  • 31 appartementen
  • 17 woningen
  • Groene binnentuin
  • 63 parkeerplaatsen
  • Terreinoppervlak: 5,560 m2
  • Bruto vloeroppervlak: 4,112 m2

Gedragen door een team van topexperts

De plannen voor Francar zijn een realisatie van Bow Architecten. Het architectenbureau uit Roeselare is gespecialiseerd in de herbestemming van sites met een rijk verleden. De architecten namen de monumentale rode beuk op het terrein als vertrekpunt voor de opmaak van het masterplan, dat maximaal inzet op het behoud van de open ruimte.

Ze baseerden zich voor hun ontwerp op de industriële pakhuisstijl met zaagtanddaken zoals je die vroeger vaker zag in Zuid-West-Vlaanderen. Het hele complex wordt ook opgetrokken in de typische industriële baksteenarchitectuur van weleer.

Ze baseerden zich voor hun ontwerp op de industriële pakhuisstijl met zaagtanddaken zoals je die vroeger vaker zag in Zuid-West-Vlaanderen.
“Wonen wordt steeds duurder, vooral voor jonge gezinnen. Met de nieuwe woonbuurt Francar slaan we 3 vliegen in één klap. We zorgen ervoor dat een verlaten site na jaren leegstand een nieuwe invulling krijgt en we realiseren heel wat betaalbare woningen die voldoen aan de hedendaagse normen. Bovendien werkt dit project kernversterkend en is het dus ook goed voor onze plaatselijke middenstand.”
- Claude Croes, burgemeester Deerlijk

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Gaëtan D'haeyere
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten