Plein Publiek Kortrijk
Lancering appartementen

Plein Publiek - Kortrijk

Architecten

CAAN

Timing

Commercialisatie 2023
Plein Publiek Kortrijk

Jouw plek in Kortrijk

Plein Publiek vormt binnenkort het nieuwe stadsdeel in het hart van Kortrijk. Hier komt een warme thuis voor studenten, jonge starters en gezinnen! 

De zes gebouwen van het project hebben elk hun eigen eigen architecturale kenmerken, indeling en identiteit. Zo kunnen we met Plein Publiek inspelen op de vraag naar verschillende woonmogelijkheden in Kortrijk, van starterswoningen over luxe appartementen tot investeringsvastgoed. Samen vormen ze een 'L' rond de Sint-Rochuskerk, die vorig jaar een nieuwe bestemming kreeg tot kunstcentrum. Hierdoor geniet elk appartement van een prachtig zicht op het nieuwe stadsplein, stad Kortrijk en de Sint-Rochuskerk.

Doorniksewijk Kortrijk

Wonen in het centrum van Kortrijk

Plein Publiek ligt op de hoek van de Doorniksewijk en de Boerderijstraat. Het is een mooie toegangsweg aan de rand van de historische binnenstad van Kortrijk. Alles wat je nodig hebt, is vlakbij. Je kan te voet naar de bakker, slager, viswinkel, delicatessenwinkel of supermarkt. Zin om iets te eten of te drinken? Dan fiets je toch gewoon naar hotspots Balthazar, Sweet Lime, Table d'Amis of Social Lab. Een leuk avondje uit beleef je in één van de cinema’s of concertzalen. Als je zin hebt om te shoppen, sta je onmiddellijk in de autovrije winkelstraten van Kortrijk.

Plein Publiek

Met een hart voor Kortrijk én de planeet

Het centrale punt van Plein Publiek, wordt zonder twijfel het nieuwe stadsplein. Hier komen bewoners en passanten elkaar tegen. Samen genieten ze ze van de rust en groen in het midden van de stad. 

Daarnaast worden alle appartementen verwarmd en gekoeld met geothermische warmtepompen. Via zonnepanelen wordt duurzame elektriciteit opgewerkt en dankzij hemelwaterrecuperatie kan het gebruik van stadswater drastisch worden verminderd. Plein Publiek bevordert een milieuvriendelijke toekomst met groene energie en slim waterbeheer

Plein Publiek Kortrijk

Ontdek de woonmogelijkheden in centrum Kortrijk!

Interesse in Plein Publiek?

Deel met anderen