Plein Publiek

Locatie
Kortrijk
Project type
Gemengd binnenstedelijk project
Project status
In ontwikkeling

Download de brochure

Plein Publiek
Sluiten
Plein Publiek

Jouw plek in Kortrijk

Plein Publiek, gelegen op de hoek van de Boerderijstraat en de Doorniksewijk, is binnenkort dé plek waar studenten, jonge starters en gezinnen zich thuis kunnen voelen. Dit nieuwe stadsdeel belooft het kloppende hart van Kortrijk te worden en biedt diverse vastgoedopties met elk een unieke insteek.

Units
110
Adres

Doorniksewijk - 8500 Kortrijk

Oppervlakte
9.200 m²
Architecten
CAAN Architecten
In het hart van Kortrijk

Met een locatie in het bruisende centrum van Kortrijk, zijn alle voorzieningen en het stadsleven binnen handbereik.

Groen binnenplein

Het prachtige binnenplein biedt een ademruimte te midden van de stad.

Nieuw straatbeeld

Na de voltooiing van de werken zal de kerk weer een opvallend kenmerk van de Doorniksewijk worden.

Gelegen in het hart van Kortrijk

Plein Publiek bevindt zich op de hoek van de Doorniksewijk en de Boerderijstraat, een perfecte toegangspoort tot de historische binnenstad van Kortrijk. Alles wat je nodig hebt, is op loopafstand bereikbaar. Van de lokale bakker, slager, viswinkel, en delicatessenwinkel tot de supermarkt. Voor eten en drinken kun je terecht bij de populaire hotspots zoals Balthazar, Nude, Table d'Amis en Social Lab. Als je een leuk avondje uit wilt, zijn er tal van bioscopen en concertzalen binnen handbereik. En als winkelen jouw passie is, sta je direct in de autovrije winkelstraten van Kortrijk.

Een nieuw straatbeeld voor de Doorniksewijk in Kortrijk

De ontwikkeling van Plein Publiek in het centrum van Kortrijk zal niet alleen een nieuwe thuis bieden aan bewoners maar ook nieuw leven inblazen in de historische Sint-Rochuskerk. Op dit moment is de kerk enigszins verscholen in het drukke stadsbeeld, maar na de voltooiing van de werken zal de kerk weer een opvallend kenmerk van de Doorniksewijk worden.
Met zijn rijke architecturale geschiedenis en betekenis voor de lokale gemeenschap zal de Sint-Rochus kerk een prominente en iconische rol spelen in het vernieuwde Plein Publiek. Elke flat heeft een prachtig uitzicht op het nieuwe stadsplein en deze historische kerk, waardoor Sint-Rochus weer het middelpunt wordt van de Doorniksewijk en Plein Publiek.

Plein Publiek in cijfers

 • 54 studentenkamers
 • 52 appartementen
 • 4 handelspanden

Verschillende woonmogelijkheden

De zes gebouwen van het project hebben elk hun eigen eigen architecturale kenmerken, indeling en identiteit. Zo speelt Plein Publiek in op de vraag naar verschillende woonmogelijkheden in Kortrijk, van starterswoningen over luxe appartementen tot investeringsvastgoed. Samen vormen ze een 'L' rond de Sint-Rochuskerk, die in 2022 een nieuwe bestemming kreeg tot kunstcentrum. Hierdoor geniet elk appartement van een prachtig zicht op het nieuwe stadsplein, stad Kortrijk en de Sint-Rochuskerk.

Bij KARAKTR staat authenticiteit centraal. De unieke gevel van de bestaande interbellumwoningen blijft behouden, en deze authenticiteit strekt zich ook uit tot het interieur.

KARAKTR onderscheidt zich door zijn atypische indeling, met twee duplexappartementen waarbij de leefruimte zich op het eerste verdiep bevindt, en slechts vier beschikbare woningen, wat dit project buitengewoon maakt. Het gebouw heeft een uitgesproken persoonlijkheid dankzij de authentieke uitstraling van de bestaande gevels.

KNUSS biedt gezellig en gemakkelijk wonen in Kortrijk, waar stadsleven en groen samenkomen.

  Het gebouw bestaat uit 23 appartementen, waaronder:

  • 12 hoekappartementen, met zowel 1 slaapkamer als 2 slaapkamers
  • 3 doorzonappartementen met 3 slaapkamers
  • 6 stadsappartementen met 2 slaapkamers
  • 2 penthouses met 3 slaapkamers

  De KOMFORT-appartementen combineren een strategische locatie, aantrekkelijke architectuur en hoogwaardig wooncomfort, alles tegen betaalbare prijzen. Bovendien bieden de gedeelde binnentuin en het dakterras extra voordelen. KOMFORT staat garant voor een veilige vastgoedbelegging in het centrum van Kortrijk.

  Met 11 functionele appartementen die vakmanschap en kwaliteit tot in de kleinste details uitstralen, zonder onverwachte kosten. Voor zowel investeerders als eigen bewoners, met de kwaliteit van de appartementen is een zorgeloze start verzekerd.

  Twee unieke en luxueuze gebouwen die het straatbeeld in de toegangsweg van en naar Kortrijk transformeren. Waar wonen in het centrum van Kortrijk hand in hand gaat met luxe, ruimte, en vakmanschap. De exclusieve appartementen zijn zorgvuldig ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau CAAN Architecten, met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie.

  De vraag naar studentenkamers in Kortrijk groeit gestaag door het stijgende aantal studenten dat op kot gaat. Met slechts 4.222 erkende studentenkamers in Kortrijk, is er dringend behoefte aan nieuwe huisvesting. ION speelt in op deze vraag en biedt zo aantrekkelijke investeringsmogelijkheden in Kortrijk. Dicht bij verschillende universiteiten en hogescholen in Kortrijk vormt KOTT binnenkort de thuisbasis voor 54 studenten.

  De locatie van is ongeëvenaard, met universiteiten, hogescholen, winkels, horeca, sportvoorzieningen, en het stadscentrum op loop- en fietsafstand. Dit maakt het tot een ideale plek voor studenten om te wonen en te genieten van het stadsleven.

  KOTT

  Met een hart voor Kortrijk èn de planeet

  Elk appartement is uitgerust met geothermische warmtepompen, waardoor je woning zowel verwarmd als gekoeld wordt op een milieuvriendelijke manier. Bovendien worden zonnepanelen op de daken van de gebouwen geïnstalleerd, wat duurzame elektriciteit genereert. Dankzij hemelwaterrecuperatie wordt het gebruik van stadswater aanzienlijk verminderd. Met dit project wordt gestreeft naar een duurzame toekomst door te investeren in groene energie en slim waterbeheer.

  KOTT

  Meer informatie aanvragen

  Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
  Thomas Vercambre
  Project Developer
  [email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten