Over ION

Duurzaam, innovatief en stijlvol in alles wat we ondernemen.

Innovatieve projectontwikkeling met meerwaarde voor mens en omgeving.

Als toonaangevende projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder staan we bij ION nooit stil. We verleggen grenzen voor een kwalitatieve leefomgeving, voor wonen en werken op de meest innovatieve manier. Altijd met hoogwaardige architectuur, gedragen door een ambitieus concept dat alle verwachtingen voor een duurzame toekomst overtreft.

Paul Thiers
Een duurzame toekomst is onze eerste prioriteit.
Paul Thiers
- Chairman & Co-founder
148

Projecten verspreid over de Benelux

237.500

Ontwikkeld sinds oprichting in 2011

3.351 M

Marktwaarde van projecten in pijplijn

280 M

Investeringscapaciteit van ION Residential Platform (IRP)

V.l.n.r.: Kristof Vanfleteren, Paul Jr. Thiers, Davy Demuynck en Paul Thiers

Ontwikkelen, investeren en beheren.

Als een van de belangrijkste vastgoedspelers in België vallen de verschillende vastgoedactiviteiten van ION niet langer onder één noemer te brengen.

Sinds het prille begin ontwikkelt ION prestigieuze vastgoedprojecten, van high-end residenties tot stedelijke gebiedsontwikkelingen. Doorheen de jaren hebben we ook een pak expertise opgebouwd als vastgoedinvesteerder, en coördineren we grootschalige vastgoedprojecten voor diverse bouwheren.

DEVELOPMENT

ION ontwikkelt een brede waaier aan vastgoed, van residentieel tot commercieel. Onze ontwikkelingsportefeuille is verspreid over België, Nederland en Luxemburg.

INVESTMENT

Als vastgoedinvesteerder kopen of ontwikkelen we activa, en houden we deze in portefeuille. Met het ION Residential Platform (IRP) investeren we in kwalitatieve en betaalbare huurwoningen in België.

PROJECT MANAGEMENT

Als projectmanager coördineert ION vastgoedprojecten van A tot Z. Denk aan de herontwikkeling van de iconische Boerentoren in Antwerpen, of de kantoren van de Amerikaanse wereldspeler Medpace in Haasrode.

Oprichting in Waregem

ION ziet het levenslicht in 2011 in de Franklin Rooseveltlaan in Waregem. Oprichters Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Paul Thiers beginnen hun vastgoedavontuur met een handvol werknemers en een gezonde dosis ambitie.

Premier Development Fund

Met een sterk engagement om duurzaamheid te integeren in al onze projecten, wordt in 2015 Premier Development Fund 1 (PDF1) opgericht, ons eerste investeringsfonds voor een selecte groep investeerders. Het fonds heeft een investeringscapaciteit van 30 miljoen euro en richt zich voornamelijk op residentiële vastgoedprojecten.

Opening kantoor Brussel

ION groeit als kool en opent in oktober 2018 een kantoor in het centrum van Brussel om actief aanwezig te zijn op de voornaamste vastgoedmarkt van België.

Verhuis naar Waregem Business Park

De hele ION familie verhuist naar Waregem Business Park, op dat moment het meest duurzame kantoorgebouw in België.

Opening kantoor Antwerpen

In 2020 winnen we de aanbestedingsprocedure voor de Boerentoren in Antwerpen, en al snel volgt de opening van ons kantoor in Antwerpen. Dit jaar markeert ook de oprichting van Premier Development Fund 2 (PDF2) met een investeringscapaciteit van 123 miljoen euro voor een diverse groep van 74 investeerders.

Lancering ION Residential Platform

In 2021 lanceren we het ION Residential Platform (IRP), een joint venture met Bouwinvest & CBRE met een investeringscapaciteit van 280 miljoen euro, met de visie om in te zetten op kwalitatieve en betaalbare huurwoningen in de grote steden in België.

ION Hockey League

ION verbindt zijn naam aan het Belgische eersteklasse hockey, dat omgedoopt wordt tot de ION Hockey League met de ambitie om de beste hockeycompetitie ter wereld te worden. Met ION als drijvende kracht in de professionalisering van de competitie wint deze sponsorship dan ook zilver op de Belgian Sponsorship Awards.

Joint venture met Omnes

ION en het Franse private-equitybedrijf Omnes Capital tekenen een joint venture overeenkomst voor de oprichting van een ontwikkelingsfonds met een investeringscapaciteit van 35 miljoen euro. Het beschikbare kapitaal zal worden gebruikt voor nieuwe klimaatvriendelijke projecten in België en Luxemburg.

MIPIM-nominatie voor Monteco

In januari 2024 wordt ons project Monteco, het eerste hoogbouwproject in houtskeletbouw in Brussel, genomineerd voor de prestigieuze MIPIM Awards in de categorie 'Best office & business project'. Een mooie erkenning voor het hele team en een mijlpaal voor ION!

2011
2015
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024

Onze mindset

Een consistent verhaal van duurzaamheid, innovatie en architectuur.

Van iconische woonprojecten en baanbrekende kantoorgebouwen, tot grootschalige stadsvernieuwingsprojecten die een innovatieve mix van woon- en werkoplossingen bieden. Sinds het prille begin ontwikkelt ION prestigieuze vastgoedprojecten die onze samenhangende visie op duurzaamheid, innovatie en architectuur laten zien.

DEVELOP NATURE

We ontwikkelen duurzame projecten op een klimaatvriendelijke manier. We trekken volop de kaart van innovatieve, ecologische systemen om maximaal woon- en werkcomfort te bieden.

DEVELOP CHANGE

We dagen onszelf elke dag uit om morgen nog beter te doen dan vandaag. We leggen de lat hoog voor gedurfde architectuur en grensverleggende technieken. De drive om anders te zijn zit in ons DNA.

DEVELOP DESIGN

ION ademt klasse en ambitie. Vaak door iconische, vooruitstrevende projecten, maar evengoed door uit te blinken in eenvoud en soberheid. Schoonheid zit verweven in alles wat we doen.

ESG als leidraad

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van ION. De ESG-pijlers ‘environment’, ‘social’ en ‘governance’ zijn een leidraad in alles wat we doen – zowel in onze bedrijfsvoering als in onze projecten en de financiering van betaalbare huurwoningen.

Hanne Dekeukeleire
Op zoek gaan naar zaken die beter kunnen: het zit van nature in ons. Het is geen geheim dat we bij ION altijd streven naar het beste, het gekste en het mooiste.
Hanne Dekeukeleire
- Chief Operating Officer

Onze landmarks

Projecten waar we trots op zijn.

ION specialiseert in gemengde complexe projecten, zowel in speculatieve ontwikkelingen als in Publiek-Private-Samenwerkingen en projecten op maat van de klant (Build to Suit). Naast residentieel vastgoed ontwikkelen we ook commercieel vastgoed waaronder kantoren, winkels, logistieke infrastructuur en hotels. In PPS-constructies ontwikkelen we een divers aanbod aan studentencampussen, sportinfrastructuur en laboratoria.