Wol U

Locatie
Sint-Stevens-Woluwe
Project type
Gemengd binnenstedelijk project
Project status
In ontwikkeling

Download de brochure

Wol U
Sluiten
Wol U

Wol U in Sint-Stevens-Woluwe

Aan de schilderachtige oevers van de Woluwe, gelegen in de vallei van Sint-Stevens-Woluwe, transformeert ION een voormalig kantoorcomplex tot een vooruitstrevende woonomgeving. 

Units
199
Adres

Woluwedal 24 - 1932 Sint-Stevens-Woluwe

Oppervlakte
27.932 m²
Architecten
BUUR, POLO, A1AR, BOB361, Erik Dhont
Partners
Bric, Macobo-Stabo, Behecon, Vecobo, Sureal, Noven, FSEC
Natuurlijke architectuur

Het stijlvolle ontwerp van Wol U is het resultaat van een samenwerking tussen vooraanstaande architectenbureaus en een gerenommeerde landschapsarchitect, waarbij het natuurlijke landschap en ruimte voor lucht en licht het uitgangspunt vormden.

Duurzaamheidsverhaal

Door de integratie van milieubewuste technieken (geothermie, het hergebruik van regen water, zonnepanelen,...) is Wol U fossielvrij. Het natuurlijke landschap vormde het uitgangspunt voor het ontwerp. De site is autoluw.

Investeer in meerwaarde

Wol U biedt energie-efficiënte units op een centrale, groene locatie met alle faciliteiten bij de hand. De gemeente is erg populair bij expats. Een aantrekkelijke opportuniteit voor investeerders dus!

Centrale locatie met een geschiedenis

Wol U ligt ingebed in de brede vallei van de Woluwe die zich een weg baant door het groen. Met haar zuivere water is deze kleine rivier een unicum onder de waterlopen in de Brusselse rand. Ze is dan ook een ideale habitat voor vogels en waterdieren, die fijn kunnen vertoeven in de diverse zijtakken en aanpalende vijvers.

Die groene omgeving wordt gecombineerd met de nabijheid van alle voorzieningen: winkels, sportfaciliteiten, kwalitatieve scholen,… En zowel met het openbaar vervoer als met de wagen sta je vanuit Wol U vlot waar je wil zijn.

Wol U ligt ingebed in de brede vallei van de Woluwe die zich een weg baant door het groen.
Landschapsarchitect Erik Dhont, een absolute wereldautoriteit in tuinaanleg, ontwierp voor Wol U een omgeving waarin natuur en architectuur harmonieus samengaan.

WOL U in cijfers

  • 199 appartementen
  • 1 handelspand
  • 3 kantoren
  • 1 horeca
  • 1 kinderopvang
  • Future-proof parkeergarage met focus op fietsers en elektrische wagens
  • 55% minder verharding op de site
  • Oppervlakte terrein: 27.932 m²
  • Oppervlakte BVO: 21.730 m²

Een zorgeloze investering vlakbij Brussel

De groene rand rondom Brussel is sinds jaar en dag een interessante markt voor investeerders. Sint-Stevens-Woluwe is sterk gegeerd door de nabijheid van de hoofdstad, de talloze verkeersaders die de gemeente doorkruisen, de ligging nabij de luchthaven, de aanwezigheid van talloze bedrijven… De duurzaamheidsfocus van Wol U versterkt de aantrekkingskracht voor investeerders alleen maar.

Zicht op meerwaarde

Wonen in Sint-Stevens-Woluwe is populair. De gemiddelde verkoopprijs van een appartement steeg van 2021 tot 2022 met maar liefst 31% (bron: notaris.be). Woningen werden tussen 2018 en 2022 dan weer 24% duurder. De meerwaarde die je kan realiseren bij eventuele herverkoop is een mooie surplus bovenop de huurinkomsten.

Kwalitatief huurpubliek

De locatie oefent een grote aantrekkingskracht uit op internationale bedrijven, met in het kielzog daarvan hoogopgeleide werknemers en expats. Dat hoogstaande huurpubliek resulteert in een zorgeloze verhuur. De hoge kwaliteitsnormen op energetisch vlak garanderen dan weer een lage operationele onderhoudskost, een jaarlijkse indexatie van de huur én een gunstige fiscale behandeling.

Een gezonde leefomgeving

Wol U is, net als alle ION-projecten, anders dan anders. Het masterplan werd geconcipieerd door BUUR. Dat multidisciplinaire ontwerpteam vertrekt vanuit een doordachte visie op een gezonde, veerkrachtige leefomgeving. In Wol U worden mensen letterlijk met de natuur verbonden, door open ruimtes uit te breiden en te verbinden. Slimme ontwerpkeuzes benadrukken het natuurlijke landschap en creëren ruimte voor lucht, uitzichten en natuurlijk licht.

Op mensenmaat

De stijlvolle architectuur van de 7 woonvolumes van Wol U is het resultaat van een samenwerking tussen de toonaangevende architectenbureaus BOB361, POLO en A1AR. Alle drie hebben ze meer dan hun strepen verdiend in de creatie van tijdloze en intrigerende bouwwerken, waarin fijnzinnigheid en oog voor detail een belangrijke rol spelen. Centraal in hun ontwerp staat de integratie van de gebouwen in het landschap. Ze kozen hier voor gebouwen van maximaal 6 bouwlagen, zodat Wol U een project op mensenmaat is. De 2 gezellige binnentuinen stimuleren ontmoetingen tussen bewoners.

Harmonie

Landschapsarchitect Erik Dhont, een absolute wereldautoriteit in tuinaanleg, ontwierp voor Wol U een omgeving waarin natuur en architectuur harmonieus samengaan. Het kleurenpalet van gebouwen en begroeiing stemde hij op elkaar af. De natuur vormt zo het bindmiddel voor het hele project.

Slimme ontwerpkeuzes benadrukken het natuurlijke landschap en creëren ruimte voor lucht, uitzichten en natuurlijk licht.
De stijlvolle architectuur van de 7 woonvolumes van Wol U is het resultaat van een samenwerking tussen de toonaangevende architectenbureaus BOB361, POLO en A1AR.

Duurzaamheid is een werkwoord

ION streeft er heel actief naar om de belasting op het milieu te reduceren en de leefbaarheid voor bewoners te verhogen. In Wol U worden slimme systemen geïntegreerd in de woningen en is de site zoveel mogelijk onthard. Door in Wol U de voormalige parkeergarage te renoveren, realiseren we bijvoorbeeld een besparing van meer dan 1.500 ton CO2.

Slim gebruik van geothermie

De appartementen van Wol U worden verwarmd door middel van geothermie. Warmte uit de aarde wordt door middel van boringen en een installatie in de ondergrond naar boven gepompt, en daarna gebruikt om de woonunits te verwarmen. Die vooruitstrevende techniek en de ver doorgedreven isolatie van de buitenschil resulteert in een E-peil van E30.

En daar houdt het niet op: het regenwater wordt hier hergebruikt, de gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen, de parkeergarage zet fietsers en elektrische wagens centraal…

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Jérôme Herinckx
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten