ION Residential Platform (IRP)

Ons antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in België.

ION Residential Platform

IRP is ons antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare en kwalitatieve huurwoningen in de grote steden in België. Opgericht in 2021 is IRP het eerste institutionele niet-beursgenoteerde woonplatform van ons land. Iedereen heeft immers recht op een duurzame en betaalbare woonruimte. IRP is onze manier om deze visie te verwezenlijken.

Waarom IRP?

Het concept achter IRP komt voort uit de noodzaak om in te spelen op een aantal belangrijke uitdagingen op de Belgische vastgoedmarkt:

  • Een eigen woning wordt voor veel mensen onbetaalbaar, wat leidt tot een groeiende vraag op de huurmarkt.
  • Er is dringend nood aan een verduurzaming van de woningmarkt.
  • Er is een gebrek aan institutionele verhuurders, die betaalbaar wonen op grote schaal en professioneel aanpakken.

 

IRP is ons antwoord om deze problemen aan te pakken en betaalbare huurwoningen met een langetermijnvisie te verhuren.

Wat is ION Residential Platform?IRP is een joint venture tussen ION, Bouwinvest Real Estate Investors en CBRE Investment Management. Samen willen we investeren in betaalbare en kwalitatieve huurwoningen in de grootste steden van België. Met een initiële investeringscapaciteit van 280 miljoen euro wil IRP een gevestigde waarde worden voor huurders door kwalitatieve en professioneel beheerde woningen aan te bieden.Naast de betaalbaarheid voor de huurder, richt IRP zich op duurzame gebouwen die bijdragen aan de vergroening van de woonmarkt in België.

De investeringsstrategie van IRP

Locaties

De stedelijke gebieden van Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven en andere Belgische steden met meer dan 50.000 inwoners.

Type activa

Huurwoningen en andere residentiële activa zoals seniorenhuisvesting, studentenkamers, sociale huisvesting en co-living.

Investeringsvolume

Bestaande activa en projecten met een minimale investeringswaarde van 5 miljoen euro.

280 M

Investeringscapaciteit

8

Assets

692

Wooneenheden

5

Steden

Met ION Residential Platform streven we ernaar om de norm op de vastgoedmarkt te veranderen door betaalbare en duurzame huurwoningen toegankelijk te maken voor iedereen.
Sam Bordon
- Head of Investment

Duurzame investeringen

Duurzaamheid is een cruciaal onderdeel van onze investeringen. We streven naar nieuwbouwprojecten en renovaties die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften, maar ook toekomstige generaties dienen. Door energie-efficiënte maatregelen en een duurzaam bouwbeleid na te leven, dragen we bij aan een groenere toekomst en verminderen we de ecologische impact van onze vastgoedprojecten.

Uitbreiding van onze portefeuille

Onze portefeuille groeit gestaag, maar is gediversifieerd en is gericht op het aanpakken van de behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen in België.

  • Appartementen (multi-family)
  • Zorgvastgoed
  • Studentenhuisvesting
  • Co-living concepten