Klimaatvriendelijke en duurzame materialen

Duurzame toekomst

Het is onze missie om een omgeving te creëren die vriendelijk is voor het klimaat én voor de mens. Daarvoor beschrijven we zorgvuldig het gebruik van duurzame materialen in onze bouwprojecten, waarbij we specifiek kijken naar de levenscyclusanalyse (LCA) van elk bouwelement. Deze benadering stelt ons in staat om niet alleen te anticiperen op hergebruik en recyclage in de toekomst, maar ook om de CO2-uitstoot van bouwmaterialen mee te nemen in onze keuzes.

Daarnaast richten we ons op het vermijden van hitte-eilanden in stadscentra. We integreren groene ruimtes, groene daken en witte dakbedekking in onze ontwerpen om bij te dragen aan een meer klimaatvriendelijke omgeving. Deze maatregelen bevorderen niet alleen de esthetiek van onze projecten, maar dragen ook bij aan het verminderen van hitte-gerelateerde problemen in stedelijke gebieden.

Monteco, het eerste hoge kantoorgebouw met een duurzame houten structuur in Brussel

We hanteren steeds een praktijkgerichte benadering, want we willen transparant bewijzen welke duurzaamheidsinspanningen we leveren. Die illustreren we dan ook met concrete projecten waar klimaatvriendelijkheid de doorslag geeft in de materiaalkeuze. Een recent voorbeeld hiervan is Monteco, het eerste hoge kantoorgebouw met een duurzame houten structuur in Brussel dat in opdracht van Nagelmackers op maat werd gebouwd.

ION draagtas op basis van gerecycleerde werfdoeken

Door zo veel mogelijk voor circulaire bouwmaterialen te kiezen, proberen we steeds het meest klimaatvriendelijke resultaat te verwezenlijken. We blijven ook kijken hoe we ons steentje kunnen bijdragen door de impact van het bouwproces tot een minimum te herleiden. Maar daar stopt het niet: ook bij de oplevering van een woning denken we na over het hergebruik van materialen. Zo verrasten we kopers in Waterfront in Waregem met een bijzondere ION draagtas op basis van gerecycleerde werfdoeken.

Samenwerken met ION

Onze baseline ‘develop different’ maken we ook waar in de manier waarop we samenwerken – of je nu een klant, leverancier of andere partner bent.