Mispel

Locatie
Oostende
Project type
Residentieel
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Mispel
Sluiten
Mispel

Mispel in Oostende

In de gezellige stadsrand van Oostende, omringd door rustgevend groen, ligt Mispel. Een nieuw woonproject met 48 moderne gezinswoningen en 11 appartementen, waar een hoog wooncomfort hand in hand gaat met een kwalitatieve afwerking.

Units
59
Adres

Mispelplein - 8400 Oostende

Investeringswaarde
+16 miljoen euro
Oppervlakte
+8.140 m²
Architecten
aRQ, NERO
Tijdloze architectuur

De woningen van Mispel maken een stijlvolle en tijdloze indruk. De dwarse zadeldaken geven het geheel een uniek karakter en vormen een subtiele hommage aan de Oostendse vissershuizen van weleer.

Betaalbaar wonen

De woningen en appartementen onderscheiden zich door de relatief lage instapprijzen. Zo geeft ION gezinnen de kans om hun leven op een betaalbare manier uit te stippelen in Oostende, zonder in te boeten op ruimte en wooncomfort.

Triple A-locatie

Mispel ligt aan de rand van de bruisende kuststad Oostende. De nabijheid tot het levendige stadscentrum wordt hier gecombineerd met een vredige, groene omgeving dankzij het nieuwe Cécile Heemspark. Het strand ligt op fiets- en wandelafstand.

Omgeven door het groen

Deze gezellige buurt in de rustige rand van Oostende is de ideale thuisbasis voor gezinnen die een authentiek dorpsgevoel willen combineren met een hoog wooncomfort. Mispel is omgeven door groen, met het Cécile Heems park als kloppend hart van de buurt.  Bewoners genieten vanop hun terras tot ‘s avonds van de zon met uitzicht over weelderige natuur. Vanuit Mispel is het slechts 5 minuten fietsen naar het centrum van Oostende en de zee. De groene polders liggen op een steenworp afstand, ideaal om te wandelen of te fietsen.

 

Mispel is omgeven door groen, met het Cécile Heems park als kloppend hart van de buurt.
ION streeft naar excellentie, en werkt samen met partners die dat ook doen. Voor Mispel ging het in zee met arQ en NERO, gevestigde namen in de Belgische architectuurwereld. Esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid komen hier perfect samen.

Slimme architectuur

ION streeft naar excellentie, en werkt samen met partners die dat ook doen. Voor Mispel ging het in zee met arQ en NERO, gevestigde namen in de Belgische architectuurwereld. Esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid komen hier perfect samen. De unieke dwarse zadeldaken zijn een eerbetoon aan het rijke vissersverleden van Oostende. Die architectonische keuze creëert niet alleen visuele interesse, maar biedt ook praktische voordelen en straalt een gevoel van authenticiteit uit.

In Mispel wordt elke vierkante meter optimaal benut. Dankzij de logische en praktische indeling van de woningen kunnen gezinnen het maximum halen uit elke woonruimte. Elk huis heeft een eigen terras, privétuin en -parking. Dankzij de uitstekende oriëntatie valt het zonlicht doorheen de volledige dag binnen.

Mispel in cijfers

  • 48 woningen
  • 11 appartementen
  • Oppervlakte terrein: 31.600 m²
  • Bruto vloeroppervlakte: 8.140 m²
  • Commerciële lancering in 2020

Duurzame samenwerking

Mispel is een schoolvoorbeeld van duurzaamheid. Het waardeert een voordien onderbenutte site op tot een woongebied en een park. Daarmee geeft ION een groot stuk openbaar domein terug aan de bewoners en omwonenden. Er werd uiteraard ook gebouwd volgens de BEN-normering om de energiezuinigheid van de woningen te verzekeren.

Om de appartementen en woningen te verwarmen, werd gekozen voor geothermie. Via grondboringen wordt er warmte of koelte uit de bodem onttrokken en via een warmtepomp verspreid. Zo’n innovatieve verwarmingstechniek creëert een grote meerwaarde.

Er werden ook wadi’s aangelegd om het regenwater te bufferen. Het water dat daarin terechtkomt, kan naar de rioleringen afvloeien zodat die niet overbelast raken. Naast dat functionele element geven ze het landschap natuurlijk ook een extra esthetische waarde.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Arno Vermote
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten