Waregem Business Park

 

 

De afgelopen maanden stond bijna alles even op pauze, maar bij ION kijken we graag met volle ambitie vooruit. Op dit moment zijn we weer volop aan het werk. Dat bewijzen ook deze 12 projecten verspreid over heel Vlaanderen die nu gebouwd worden.

Waregem Business Park – Waregem

Waregem Business Park

Waregem Business Park is het eerste CO₂-neutrale bouwproject van België. Het is onze eigen thuisbasis. In de omliggende gebouwen zijn er ondertussen heel wat andere ondernemingen gevestigd. Momenteel bouwen we de laatste unit. De kers op de taart voor deze duurzame landmark aan de rand van Waregem.

Townhouse en Overlys – Kortrijk

Kortrijk

Townhouse en Overlys zijn twee kleinschalige residenties met zicht op de Leie in Kortrijk. De acht appartementen van Overlys en de twintig kadewoningen van Townhouse zijn allemaal verkocht en in volle opbouw. De woningen staan voor een nieuwe woonbeleving: ze combineren de luxe van een villa met de flexibiliteit van een stadsappartement.

Suikerpark – Veurne

Suikerpark Veurne

Suikerpark in Veurne is een nieuwe stadswijk van 65.000 vierkante meter. Het wordt een duurzame mengeling van wonen, werken en ontspannen. Er zijn verschillende woonvormen. In de Brikkerij komen gezinswoningen en appartementen met zicht op groen. In de Suikertoren vind je dan weer skyflats die uitkijken over Veurne. Suikerpark is een voorbeeldproject voor de Vlaamse Duurzaamheidsmeter Wijken.

Vanishing Point – Nieuwpoort

Nieuwpoort

Vanishing Point is het eerste ION-project met zeezicht. De luxueuze appartementen kijken ofwel uit op de zeedijk, ofwel op de vernieuwde winkelstraat. Het ontwerp van Govaert & Vanhoutte onderscheidt zich van de andere appartementen aan de kust door het gebruik van duurzaam hout, beton en glas als belangrijkste bouwmaterialen. De ondergrondse parkeergarages vlak bij de zee maken van deze bouw een technisch hoogstandje.

Leeuweryck – Sint-Pieters-Leeuw

Leeuweryck

In de groene rand rond Brussel realiseren we Leeuweryck: 37 assistentiewoningen en 25 appartementen met ondergrondse parkings. Het functionele en strakke ontwerp komt van B2Ai architecten. De units zijn voor 80% verkocht.

Parkrand – Halle

Parkrand Halle

Onze tweede werf in regio Brussel ligt in Halle. Daar ontwikkelen we Parkrand: assistentiewoningen, appartementen, kantoorruimtes en ondergrondse parking op een oppervlakte van 13.000 vierkante meter. Parkrand ligt vlak naast het vernieuwde Elisabethpark: in het groen en toch vlak bij de hoofdstad.

Pulse – Gent

Pulse Gent

Pulse is een kantoorproject op een goed bereikbare locatie in Gent. Er zijn twee gebouwen met elk zeven bouwlagen. Pulse zet maximaal in op groene mobiliteit. Er zijn o.a. deelwagens en -fietsen, elektrische laadpalen en vlotte verbindingen met het openbaar vervoer. De gebouwen zelf zijn daarnaast ook uitgerust met klimaatplafonds, ledverlichting en groendaken.

Nieuwland – Gent

Nieuwland

Nieuwland is net gelanceerd. Het wordt een nieuwe wijk in het centrum van Gent, met appartementen, woningen en een commerciële ruimte. Als aanvulling op de privéterrassen en -tuinen voorzien we een groene binnentuin. Door middel van allerlei duurzame ingrepen voldoen alle woningen aan de BEN-principes.

Treenity – Liedekerke

Liedekerke

Treenity is een kleinschalig project net naast én met zicht op Liedekerkebos. Het stijlvolle ontwerp van FVWW architecten bevat maar twee bouwlagen, wat extra rust geeft. Door de privéterrassen en grote ramen heeft elk appartement een maximale lichtinval. En dat vlak bij het centrum van Liedekerke en dicht bij Brussel en Aalst.

ROOTS en Houtkant – Herent

Herent

Binnenkort starten we ook met de bouwwerken van Roots in Herent. Het project bevat 80 appartementen op een boogscheut van Leuven. De appartementen zijn duurzaam en betaalbaar, zonder te moeten inboeten op comfort. Bovendien is Roots omgeven door groen en makkelijk bereikbaar.

HAZEE en Vivesto – Oostende

Oostende

Het tweede project aan de kust dat nu in de steigers staat, is Hazee. De toonaangevende residentie met 20 appartementen wordt gebouwd op een toplocatie in Oostende. Elk appartement heeft een eigen terras en uitzicht over de stad. Hazee is ondertussen 100% verkocht. Aansluitend worden 48 studentenkamers gebouwd voor de studenten van VIVES Hogeschool.

Niefhout – Turnhout

Niefhout Turnhout

Tot slot is er de werf van Niefhout in Turnhout: een duurzame nieuwe wijk van 80.000 vierkante meter. Het is een binnenstedelijke ontwikkeling die uit verschillende fases bestaat. Er komen appartementen, huizen, assistentiewoningen en kantoorgebouwen met als centraal punt het Pioniersgebouw van Niefhout. Niefhout wordt een ecologische wijk met 20.000 vierkante meter extra openbaar domein en een nieuw warmtenet.

Deel met anderen