ION Residential Platform voltooit de aankoop van SRB-Invest van AG Real Estate

17/11/2023
in ION Residential Platform (IRP)

ION Residential Platform (IRP) neemt 100% van de aandelen van de vennootschap SRB-Invest over van AG Real Estate. SRB-Invest is eigenaar van de woonzorgcentra Beukenhof (Kalmthout) en Brugse Vaart (Gent). De residenties bieden samen 294 zorgbedden en 20 assistentiewoningen en worden uitgebaat door Vulpia, een gevestigde Belgische exploitant.

Deze transactie illustreert onze wens om onze expertise te concentreren op het directe en actieve beheer van onze portefeuille van seniorenhuisvesting. We zijn vastberaden om de verwachtingen te overtreffen in onze rol als beheerder en operator, waardoor het vertrouwen dat onze bewoners, ons team en onze strategische partners in ons stellen, wordt verstevigd.
Nicolas De Blieck
- Senior Investment Manager bij AG Real Estate

Beukenhof ​ - Kalmthout

Woonzorgcentrum Beukenhof is strategisch gelegen op een groene locatie in het centrum van Kalmthout, net ten noorden van Antwerpen. In 1996 was Beukenhof het allereerste operationele woonzorgcentrum van Vulpia. Het gebouw is in 2016 aangekocht door AG Real Estate en werd in 2019 grondig gerenoveerd. Om aan de sterke vraag te kunnen voldoen, werd de residentie in 2019 en 2022 ook tweemaal uitgebreid. De residentie heeft vandaag een capaciteit van 163 bewoners.

Brugse Vaart - Ghent

Brugse Vaart is uitstekend gelegen in Mariakerke, in de Gentse rand, op 8 kilometer van het stadscentrum. Het pand werd in 2016 opgeleverd en voldoet aan de moderne energievereisten. Het omvat een woonzorgcentrum met een capaciteit van 131 bewoners en een apart gebouw met 20 assistentiewoningen.

In beide panden heeft Vulpia maatregelen genomen om het energie- en waterverbruik te monitoren en sterk te verminderen. Zo zijn in 2022 op beide gebouwen ook zonnepanelen geplaatst. IRP en Vulpia zijn van plan om in de toekomst verdere duurzaamheidsoptimalisaties te onderzoeken. 

Over ION Residential Platform

ION Residential Platform is een strategisch partnerschap tussen een van de toonaangevende Belgische vastgoedontwikkelaars, ION, en de institutionele vermogensbeheerders CBRE Investment Management en Bouwinvest Real Estate Investors. Samen investeren we in betaalbare, kwalitatieve en duurzame huisvesting in belangrijke stedelijke gebieden in heel België.

Voor meer informatie: https://www.ion.be/nl 

Over AG Real Estate

AG Real Estate, een 100% dochteronderneming van AG Insurance, is een geïntegreerde vastgoedmakelaar, actief in België, Frankrijk, Luxemburg en op bepaalde geselecteerde Europese markten met expertise in verschillende domeinen: Asset & Property Management, Development & Construction Management, PPP, Vastgoedfinanciering en Car Park Management via haar dochteronderneming Interparking. AG Real Estate speelt een hoofdrol in de stedelijke context en telt meer dan 250 medewerkers met uiteenlopende profielen en competenties. 

Met een portefeuille van meer dan 6,5 miljard euro in beheer – voor eigen rekening en voor rekening van derden – doet AG Real Estate al het mogelijke om op verantwoorde wijze tegemoet te komen aan de nieuwe stedelijke behoeften. AG Real Estate hanteert hiertoe een beleid van duurzame ontwikkeling met het oog op nog meer zingeving voor zijn projecten.

Voor meer informatie: www.agrealestate.eu