Roelevard

Locatie
Roeselare
Project type
Gemengd binnenstedelijk project
Project status
In aanbouw

Download de brochure

Roelevard
Sluiten
Roelevard

Wonen, werken en ontspannen met het mooiste uitzicht van Roeselare

In samenwerking met Steenoven bouwt ION aan de nieuwe blikvanger van Roeselare. Deze imposante ontwikkeling verbindt de stadsdelen rond het station en geeft de stad een prestigieuze uitstraling dankzij haar innovatieve architectuur.

Units
104
Adres

Stationsdreef 1 - 8800 Roeselare

Investeringswaarde
+16 miljoen euro
Oppervlakte
9.394 m²
Architecten
Snøhetta, B2ai
Partners
Steenoven & Democo
Stadsvernieuwing in het centrum van Roeselare

Met 81 moderne appartementen, 7.300 m² aan commerciële -en kantoorruimtes en heel wat groene accenten is Roelevard zoveel meer dan een gebouwencomplex. Het is een woonbeleving die een mix van residentieel en zakelijk leven biedt, een publieke ruimte die gezelligheid en kwaliteit uitstraalt.

Innovatieve architectuur en tijdloos design

Roelevard is een visionair ontwerp van het gerenommeerde Noorse architectenbureau Snøhetta en het lokaal verankerde B2ai. De innovatieve architectuur en tijdloze esthetiek creëren een plek met een uitgesproken identiteit die de stad verheft en verbindt.

Groenruimte en stadsleven in harmonie

Het project combineert duurzaamheid met de voordelen van een stad. Met groendaken als warmte- en waterbuffers en uitzicht op het omliggende groen brengt Roelevard de natuur tot aan het terras van de bewoners.

Twee gebouwen, één identiteit

Lux is een 46 meter hoge toren die uitkijkt over het Stationsplein. De 45 appartementen hebben een oppervlakte van 75 tot 135 vierkante meter. De cascade van bouwlagen zorgt voor uitzonderlijke, royale terrassen en combineert die met grote groendaken vol bloemen en planten. Het grootste deel van de kantoren bevindt zich ook in dit gebouw, net als 250  aan winkelruimte.

Bronze, op de hoek van de Stationsdreef en de Spoorweglaan, varieert trapsgewijs van drie tot vijf bouwlagen. Dit deel van het project telt 36 appartementen (met een bewoonbare oppervlakte van 76 tot 123 ), 850 m2 aan kantoren en 500  aan winkels. Het beschikt over een publieke tribune met uitzicht op het Stationsplein. Deze plek zal uitgroeien tot een heerlijke ontmoetingsplaats voor bewoners, werknemers en voor passanten.

Op de site komen bovendien 17 bovengrondse en 148 ondergrondse parkeerplaatsen en maar liefst 345 fietsplekken.

Het gerenommeerde architectenteam Snøhetta en B2Ai tekende voor Roelevard twee gebouwen – Lux en Bronze – met één gezamenlijke identiteit. Snøhetta is een naam die klinkt als een klok in de architectuurwereld, met een portfolio vol prachtige projecten, zoals het Opera House in Oslo, het vernieuwde Times Square in New York en het Memorial Museum op Ground Zero.
De Scandinavische roots van het bureau en zijn visie op hedendaags wonen en werken, komen tot uiting in de extra aandacht voor gezelligheid, duurzaamheid, tijdloos design en kwaliteit. Snøhetta bundelde de krachten met het ervaren en lokaal verankerde B2Ai, die sterk is in het uitdenken van grootschalige, complexe projecten. Samen creëren ze met Roelevard een ongeziene synergie van architectuur en omgeving.

Roelevard in cijfers

  • 81 appartementen
  • 144 parkeerplaatsen
  • 7300 m² kantoren en handelsruimte
  • Oppervlakte terrein: 9.394 
  • Bruto vloeroppervlakte: 16.500 m²

Tal van mogelijkheden voor bedrijven 

Roelevard kan uitpakken met alle troeven die Scandinavië zo typeren: gezelligheid, duurzaamheid, tijdloos design en kwaliteit, en dat in combinatie met een unieke look and feel. Het perfecte uithangbord voor jouw onderneming dus, zowel voor klanten als naar medewerkers toe. Roelevard is met kantoorunits van 95 tot 695 uiterst geschikt voor diensten, vrije beroepen, kleine en grote bedrijven. Je kan de units huren of kopen,voor eigen gebruik of als investering tot een oppervlakte van 4.000 . In samenspraak met de ION-klantenbegeleiders kan je de units volledig laten afwerken op maat van jouw onderneming.

davy-demuynck
Door de combinatie van wonen en werken zal Roelevard zowel overdag als 's nachts bruisen van het leven.
Davy Demuynck
- CEO & Co-founder ION

Klaar voor de toekomst

De bewoners en gebruikers van Roelevard zijn helemaal klaar voor de toekomst. Om hen een omgeving te kunnen bieden die zowel comfortabel als ecologisch verantwoord is, hanteerden we hier strenge milieunormen en -eisen. Roelevard is een volledig CO2-neutraal project, waar geen fossiele brandstoffen gebruikt worden. Bewoners en gebruikers bevinden zich hier midden in de stad, waardoor ze minder vaak de auto zullen nodig hebben.

Duurzame technieken

Dankzij de aansluiting op het MIROM-stadswarmtenet wordt de traditionele verwarmingsketel overbodig. Dat levert een aanzienlijke besparing op op de energierekening, terwijl ook het milieu wordt ontlast én er bovendien plaats wordt bespaard in de woningen.

De geluidswerende eigenschappen van het isolerend glas zorgen voor een serene omgeving. Dit glas draagt ook bij aan de energie-efficiëntie en verbetert de algehele isolatie van de woningen.

Groene leefomgeving

Bewoners  genieten hier van een natuurlijke omgeving midden in de stad. De negen groendaken en 3.800 m2 groen, inclusief 59 nieuw aangeplante bomen, creëren niet alleen een visueel aantrekkelijke omgeving: ze dragen ook bij aan een gezonder microklimaat. De groene accenten zorgen voor schaduw, verkoeling en zuurstof.

Gedragen door een team van topexperts

Niemand minder dan het internationaal gerenommeerde architectenbureau Snøhetta tekende samen met het lokaal verankerde B2Ai de plannen uit voor dit prestigieuze project. Dat is een absolute primeur voor ons land, want het is de eerste keer dat de Noorse architecten een gebouw in België mee ontwerpen.

Voor de omgevingsaanleg werkt ION dan weer samen met landschapsarchitect Erik De Waele. ION speelt daarmee in op de vraag van buurtbewoners om extra aandacht te besteden aan de omgeving van Roelevard. Er wordt extra groen voorzien, er wordt duurzaam met water omgesprongen én er worden meerdere soorten planten geïntegreerd in de daktuinen. De Stationsdreef krijgt er dan weer een reeks nieuwe bomen bij. Een echte meerwaarde dus voor de volledige buurt!

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Gaëtan D'haeyere
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten