Studentenresidentie Vives

 

 

In opdracht van de Hogeschool VIVES – die momenteel zes campussen telt, verspreid over West-Vlaanderen – ontwikkelt ION een nieuwe studentenresidentie in Kortrijk. De cafés D’n Bross, de Sasch, de Eclips en enkele belendende woningen werden door ION gekocht om plaats te maken voor het nieuwe project. Afgelopen maand werd nog door ION, in samenspraak met VIVES, een heus afscheidsfeest gegeven voor de studenten in de af te breken cafés.

Studentenresidentie Vives
Vives Kortrijk

Vives

Het gebouw zal worden opgetrokken vlakbij de bestaande campus aan de Doorniksesteenweg en zal er ook rechtstreeks mee verbonden worden. Het volume beslaat om en bij de 5.000 m2 bruto vloeroppervlakte die wordt verdeeld over 126 kamers (waarvan 12 toegankelijk voor andersvaliden), 3 handelsruimtes en een appartement voor de huisbewaarder. Buiten bevinden zich een riante tuin met banken en diverse fietsenstallingen. 

Voor de realisatie van het project deed ION een beroep op het architectenbureau Adins & Van Looveren. Zij ontwierpen de residentie als 2 afzonderlijke volumes die met elkaar verbonden zijn middels glazen passerelles. 

Inmiddels werd reeds een bouwvergunning verkregen en zijn de sloop- en bouwwerken gestart. Er wordt gestreefd naar een oplevering van het gebouw in september 2017 en studenten zullen dus vanaf academiejaar 2017-2018 gebruik kunnen maken van de nieuwe accommodatie. 

Deel met anderen