Vives By Night

 Aan de Universiteitslaan in Kortrijk, grenzend aan de bestaande campus van de Katholieke Hogeschool, bouwt ION momenteel een nieuw, multifunctioneel gebouw op maat van VIVES. Het gebouw zal met haar moderne architectuur een baken vormen voor de stad Kortrijk.

Vives Kortrijk

Multifunctioneel

Het bureau DMVA Architecten uit Mechelen creëerde een transparant volume dat wordt omgeven door een ‘artificiële huid’ en dat op het eerste niveau mits een divergerend terras rechtstreeks in verbinding staat met de achtergelegen, bestaande VIVES campus. 

Voor de gelijkvloerse handels-/kantoorruimte  – die publiek toegankelijk zal zijn – wordt momenteel gezocht naar een huurder. De bovenste bouwlagen zullen worden ingevuld met een restaurant (voor personeel en studenten), 2 aula’s met samen een capaciteit van zo’n 300 studenten en een receptie- en foyerruimte. De verdiepingen zullen ook rechtstreeks toegankelijk zijn vanop straatniveau via een brede buitentrap. In totaliteit zal de constructie zo’n 2.500 m2 bruto vloeroppervlakte beslaan. 

Inmiddels zijn de voorbereidende werken gestart. Oplevering van het gebouw is voorzien voor september 2017 (academiejaar 2017-2018). 

Deel met anderen