Slim Turnhout

 

 


Op de voormalige terreinen van Foresco en Atelfond, tussen de Merodelei en de Guldensporenlei, verrijst een compleet nieuwe wijk, genaamd ‘Niefhout’. De verkoop van de eerste wooneenheden start vanaf 25 oktober. Lente 2015 gaat de eerste spade in de grond. Een jaar later kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. 

Samenwerking

Voor het project sloegen drie partijen de handen in mekaar: de stad Turnhout, projectontwikkelaar ION en de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV). Samen zetten zij hun schouders onder de vernieuwing van de stationsomgeving van Turnhout, in totaliteit een gebied van zo’n 7,8 ha. Onder de vennootschap Slim Turnhout zullen zij de komende jaren samen werken om een nieuwe buurt te creëren waar ‘slim’ wonen en werken wordt mogelijk gemaakt. 

De ontwikkeling gebeurt in verschillende fases. De eerste fase bevindt zich op de voormalige terreinen van Foresco tussen de Diksmuidestraat en de Guldensporenlei en omvat de bouw van 26 woningen met tuin en 80 appartementen. Er kunnen zowel woningen, studio’s of appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers aangekocht worden. 

De toplocatie – vlak bij het station, de nieuwe jachthaven, het cultureel centrum de Warande, de winkelstraten, etc. – de grote oppervlakte nieuw aan te leggen openbaar domein van meer dan 20.000 m², een speelpleintje en veel groen zullen van deze wijk een aangename leefomgeving maken. Het wordt ook een autoluwe omgeving met vooral ondergrondse parkeerruimte. 

Strak en toegankelijk

Het gerenommeerde architectenbureau POLO Architects (Poponcini & Lootens) uit Antwerpen koos voor een moderne en strakke architectuur die beslist jong en oud kan bekoren. De woningen en appartementsgebouwen worden opgetrokken in roodbruine baksteen – een knipoog naar het industriële verleden van de site – en krijgen allemaal een groendak. Er wordt bewust gestreefd naar betaalbare en energiezuinige woningen. 

Er werd extra aandacht besteed aan toegankelijkheid, zowel voor ouders met een kinderwagen als mensen die minder mobiel zijn. En bij een nieuwe wijk horen nieuwe straatnamen. Voorlopig zijn er dat twee: de Dokter Nand Peetersstraat en het Bouwschen Pad. Ze krijgen aansluiting via respectievelijk de Guldensporenlei en de Diksmuidestraat. 

Op 25 oktober 2014 organiseren de makelaars een lanceringsevent. Vanaf 11h tot 16h wordt het project voorgesteld aan alle geïnteresseerden en start ook de verkoop. Om 11h wordt er een persmoment voorzien met een welkomstwoord van schepen Francis Stijnen. 

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn! 

Praktisch: 

Zaterdag 25 oktober 2014 om 11h 

Foresco site, Guldensporenlei, Turnhout 

Meer info op : www.niefhout.bewww.slimturnhout.be 

Deel met anderen