Boris Parmentier

 

 


De kracht van ION? Die schuilt volgens Project Developer Boris Parmentier in een dynamisch team gedreven door een ‘can do better’-mentaliteit en véél goesting. We stellen hem enkele vragen over zijn carrièrepad en ambities. “Ik prijs mezelf gelukkig dat ik mag meevaren op het succes van een bedrijf in volle groei.”

Hoe is jouw verhaal bij ION begonnen?

“Na mijn opleiding als burgerlijk ingenieur en master in management kreeg ik van een kennis bij de KSA de tip om contact op te nemen met ION. Hij kende één van de CEO's en was ervan overtuigd dat het tussen ons goed zou klikken. En dat was zeker het geval: Davy’s enthousiasme werkte enorm aanstekelijk en ik had meteen zin om erin te vliegen. Ik begon in 2017 als Business Development Manager, waarbij ik voornamelijk de markt ging bestuderen en analyses maakte van verschillende projecten. Die functie gaf me een mooie basis om al snel door te groeien tot projectontwikkelaar.”

Wat houdt je takenpakket als Project Developer zoal in?

“Het komt erop neer dat ik eindverantwoordelijke ben voor een 4 à 8-tal projecten op verschillende locaties, afhankelijk van de periode. Achter elk project zit een uitgebreid team van mensen die zich bezighouden met alles van administratie tot juridisch advies en verkoop en marketing. Ik ben voor al die interne en externe partijen het eerste aanspreekpunt en moet het helikopteroverzicht over de projecten zien te bewaren. Als Project Developer dien je dus een beetje van alle markten thuis te zijn, maar ION biedt daarin de nodige ondersteuning. Het geeft me veel voldoening om de krijtlijnen van een project mee uit te tekenen en op het einde van de rit te kunnen zeggen: ‘Ik heb dit mee doen slagen.’”  

Heb je het gevoel dat er voldoende groeimogelijkheden zijn?

“Zeker. Ik kon vrij snel switchen van Business Development Manager naar Project Developer, maar wil op termijn graag nog een stapje hoger geraken. ION stippelde een structuur uit waarbij je als Project Developer kan doorgroeien tot Senior Project Developer.

Het verschil ligt in de schaal en de complexiteit van de projecten die je toegewezen krijgt. Als het om pakweg 300 woningen gaat, is de kans groot dat er een senior profiel op zal werken. Verder is er de mogelijkheid om regioverantwoordelijke te worden. Dat betekent dat je alle projectontwikkelaars binnen een bepaalde regio aanstuurt en coacht.”

Hoe zou je ION als werkgever omschrijven?

“Een van onze kernwaarden is ‘best in class’ en dat merk je aan alles, van onze kantoren die perfect uitgerust zijn tot de projecten die we neerzetten. Er heerst bij iedereen een enorme goesting om alles zo goed mogelijk en het liefst net iets beter te doen. Op het vlak van projecten staat ION gekend om een anders dan anders aanpak. We gaan steeds op zoek naar nieuwe technieken, bouwstijlen en soorten projecten. Zo zetten we de laatste tijd bijvoorbeeld in op nieuwe woon- en werkvormen in combinatie met open, groene ruimte in de stad.

Er wordt ook veel aandacht besteed aan een goede werksfeer en de band tussen collega’s. We gaan twee keer per jaar op teambuilding en brengen dan een bezoek aan een gerealiseerd project gekoppeld aan een leuke activiteit. Maar het zit hem ook in de kleine dingen. Zo werden we onlangs nog getrakteerd voor Week van de Eclair, niet slecht hé?”

ION is op zoek naar een Senior Project Developer.

Zin om zelf projecten in goede banen te leiden?

Deel met anderen