Werken in Burenberg starten met recuperatie van herbruikbare materialen

08/11/2021
in Duurzame toekomst

Enkele weken geleden was het eindelijk zover: na jaren voorbereiden en plannen, zijn de werken op de Burenberg-site begonnen. Als eerste op het programma? De recuperatie van herbruikbare materialen uit het voormalige kloostergebouw alsook enkele naastliggende gebouwen door Atelier Circuler vzw.

Een échte groene long in het hart van de stad

Duurzaamheid is dan ook vanaf dag één het sleutelwoord voor projectontwikkelaar ION, én voor de toekomst van de Burenberg-site. De recuperatie van deze materialen, uitgevoerd door een innovatieve Leuvense organisatie, is daar maar één voorbeeld van. Burenberg wordt een duurzame, biodiverse en autoluwe site met zo goed als alleen maar BEN-woningen (Bijna EnergieNeutrale woningen).

We zetten hiervoor in op lokaal geproduceerde, hernieuwbare energie, een innovatief warmtenet, een overvloed aan biodiverse stadstuinen en een focus op duurzame mobiliteit via het STOP-principe: eerst stappen, dan trappen, dan openbaar vervoer en dan pas personenwagens (die je kwijt kan in de ondergrondse parkeerruimte, waar we ook elektrische laadpunten voorzien).

Ons doel? De Stad Leuven helpen om haar ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Leuven 2030 te bereiken, dankzij een échte groene long in het hart van de stad.  De Leuvense toekomst kleurt groen, en op de Burenberg-site dragen we daar graag ons steentje aan bij!

Investeren in Burenberg

Ontdek duurzaam investeren in Leuven