Burenberg

Locatie
Leuven
Project type
Gemengd binnenstedelijk project
Project status
In aanbouw

Download de brochure

Burenberg
Sluiten
Burenberg

Welkom bij Burenberg

Samen met Broeders van Liefde en Woonzorgnet-Dijleland bouwt ION mee aan de toekomst van Leuven. Met Burenberg krijgt de stad er een nieuwe wijk bij.

Units
410
Adres

Brusselsestraat 141 - 3000 Leuven

Investeringswaarde
+100 miljoen euro
Oppervlakte
18.500 m²
Architecten
POLO Architects, C+S Architects, OYO Architects, aNNo Architecten, BUUR
Partners
Broeders van Liefde, Woonzorgnet-Dijleland Dijledal ,Sociale Huisvesting Leuven
Groen stadsleven op maat

Omringd door groen en toch op een steenworp afstand van het bruisende stadscentrum van Leuven, is het de perfecte balans tussen rust en levendigheid.

Unieke duurzaamheid in 2023

Het project is een toonbeeld van verantwoord bouwen en leven – in 2023 én lang daarna.

Diversiteit voor levensstijlen en rendement

De diverse woningtypen van Burenberg spelen in op de wensen en behoeften van uiteenlopende doelgroepen.

Een groene oase in het hart van de stad

In Burenberg is het aangenaam wonen. Het project bevat zowel een uitgestrekte centrale parktuin als collectieve tuinen, en de parkeergarage is ondergronds voorzien, waardoor de site autoluw is. Het resultaat is een overvloed aan groen, ruimte en rust – een klein paradijs in het hart van de stad.

 

Het resultaat is een overvloed aan groen, ruimte en rust.
“Burenberg omvat een divers programma van moderne en duurzame woningen, onder het motto: voor elk wat wils. Het resultaat is een boeiende mix waar iedereen zich thuis voelt.”
- Sander Plets, Senior Project Ontwikkelaar

Burenberg in cijfers

 • 127 appartementen
 • 16 grondgebonden woningen
 • 15 sociale woningen
 • 67 studentenkamers
 • 29 colivingkamers
 • WZC met 46 woonzorgkamers en 27 assistentiewoningen
 • Zorgkruispunt met 21 kamers als initiatief voor Beschut Wonen
 • Kleine kantoorruimte (+/- 145 m²)
 • Horecaruimte (in de authentieke kapel)
 • 230-tal ondergrondse parkeerplaatsen
 • 150-tal ondergrondse bergingen
 • Oppervlakte terrein: +- 18.500 
 • Bruto vloeroppervlakte: +- 29.500 

Een nieuw stadsdeel met tal van woonvormen

De diverse woningtypen van Burenberg spelen in op de wensen en behoeften van uiteenlopende doelgroepen. Of je nu kiest voor de hoogwaardige Park Residences, het luxueuze Penthouse Living, de comfortabele Townhouses, of investeert in de slimme Community, je vindt altijd een oplossing die past bij jouw levensstijl en -doelen. Bewoners beleven hier een unieke woonervaring, en ook voor investeerders liggen de kansen hier voor het grijpen.

 

Burenberg spreekt een breed publiek aan. Het project bevat zowel een uitgestrekte centrale parktuin als collectieve tuinen, en de parkeergarage is ondergronds voorzien, waardoor de site autoluw is. Het resultaat is een overvloed aan groen, ruimte en rust – een klein paradijs in het hart van de stad.

Coliving wint razendsnel aan populariteit en onderzoek toont aan dat er in Leuven de komende jaren een groeiende vraag naar kwalitatieve studentenkamers zal zijn. De Community-entiteit is dan ook een uitgelezen kans voor  slimme investeerders.

Coliving, de toekomst van wonen in de stad

Meer dan ooit zijn mensen op zoek naar connectie(s), comfort en flexibiliteit. Coliving, met het delen van ruimtes, tijd en middelen, is daar een antwoord op. Het concept zit overal ter wereld in de lift, ook in de Belgische centrumsteden. Leuven trekt dankzij haar kenniseconomie bijzonder veel young professionals en expats aan, dé coliving-doelgroep bij uitstek. Veel studenten blijven er ook na hun studies nog even wonen. De KU Leuven, UZ Gasthuisberg, Haasrode Research Park, grote bedrijven zoals IMEC en AB-Inbev én de vlotte verbinding met Brussel zorgen voor een enorm potentieel van huurders.

Je kiest ofwel voor de studentenkamers van College House (die voorzien zijn van een hoge mate van comfort en kwalitatief meubilair) of voor het innovatieve coliving-concept We House. Daar nemen per wooneenheid een tiental zorgvuldig geselecteerde huisgenoten hun intrek. Naast een privégedeelte beschikken ze over een trendy ingerichte gemeenschappelijke keuken, leef- en zitruimte.

In Park Residences resulteren het smaakvol ingerichte interieur en het gebruik van hoogwaardige materialen in een verfijnde woonervaring. De attractieve buitenruimte fungeert als een natuurlijk verlengstuk van de woning.

Luxury, dat zijn exclusieve appartementen en penthouses waar luxe de boventoon voert. Van stijlvolle inrichting tot hoogwaardige voorzieningen: elk aspect van deze woningen is ontworpen om aan de persoonlijke wensen van hun bewoners te voldoen.

Deze aantrekkelijke eengezinswoningen met drie of vier slaapkamers zijn afgestemd op de noden van gezinnen. De kwalitatieve moderne architectuur met vides en split-levels zet in op een maximale lichtinval. Leuke dakterrassen maken het plaatje compleet.

Een doordacht masterplan 

Project Burenberg is een grootschalig vastgoedproject dat goed is voor 410 units en een uitgestrekte grondoppervlakte van 18.500 m2 beslaat. Met een indrukwekkende investeringswaarde van meer dan 100 miljoen euro levert het een positieve bijdrage aan de stedelijke ontwikkeling van Leuven en de creatie van een duurzame en moderne woonomgeving.

Sterke participatie van de omgeving

Burenberg biedt het beste van twee werelden. Bewoners vestigen zich in een groene omgeving met een warm buurtgevoel, terwijl ze slechts een steenworp verwijderd zijn van het bruisende stadscentrum van Leuven. Met een overvloed aan winkels, cultuur, sport, restaurants, cafés en diensten is er altijd iets te ontdekken. Wat Burenberg extra speciaal maakt, is dat dit project een van de laatste grote binnenstedelijke ontwikkelingen van dit kaliber in Leuven is.

Gedragen door een team van topexperts

De architecturale visie wordt gedragen door gerenommeerde architectenbureaus, waaronder POLO Architects, C+S, OYO Architects, aNNo Architecten en BUUR. Zij creëerden samen met ION een uitgebalanceerde en esthetisch aantrekkelijke woonomgeving die naadloos past in het stedelijke karakter van Leuven. Dat het project ondersteund wordt door belangrijke partners zoals de Broeders van Liefde, Woonzorgnet-Dijleland en Dijledal, wijst op een sterke betrokkenheid bij de gemeenschap en het welzijn van de bewoners.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Sander Plets
Senior Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
 • Meer projecten