Liantis en GVO bouwen gloednieuw kantoorgebouw in Kortrijk

28/09/2020
in Betrouwbare partner

Aan ’t Hoge in Kortrijk starten nu donderdag de eerste werken voor de bouw van een gloednieuw kantoorgebouw. Dat zal plaats bieden aan een 70-tal medewerkers van hr-dienstengroep Liantis en een 20-tal medewerkers van Woonzorggroep GVO. “Ondanks de coronacrisis blijven we investeren op lange termijn”, luidt het bij beide organisaties. Volgens projectontwikkelaars ION en THINK URBAN kunnen de medewerkers medio 2023 hun intrek nemen in het energiezuinige gebouw.

Break-outruimtes

Concreet zetten het Waregemse ION en het Kortrijkse THINK URBAN straks een gloednieuw kantoorgebouw van om en bij 3.500 vierkante meter neer. Het kantoorcomplex zal drie verdiepingen tellen en ruimte bieden aan meer dan 70 werknemers van Liantis en 20 werknemers van Woonzorggroep GVO.

“Met het nieuw kantoor kunnen we onze klanten beter ontvangen met ruime parking, ook voor fietsers. Bovendien schept het nieuw kantoorgebouw meer mogelijkheden voor het geven van opleidingen of infosessies”, aldus Philip Van Eeckhoute van Liantis. “Daarnaast voorzien we voor onze medewerkers een moderne werkvloer waar er plaats zal zijn voor bureauruimtes, concentratiewerkplekken, break-outzones, enzovoort. In al onze 60 kantoren vinden we het belangrijk dat we als hr-dienstengroep zelf het goede voorbeeld geven en het ‘nieuwe werken’ volop integreren.”

Voor het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw in Kortrijk deden ION en THINK URBAN een beroep op architect Steven Vandenborre. Hij koos voor een compact gebouw met een sterke nadruk op natuur. “Zo komt er op de bovenste verdieping bijvoorbeeld een nieuw landschap met veel groen en komen er ook bomen en planten op de terrassen”, aldus de architect.

Volgens de ontwikkelaars wordt het ook een bijzonder energiezuinig gebouw voor Liantis en GVO, die de kantoren medio 2023 in gebruik willen nemen.

Nieuwe investering

Voor Liantis maakt deze investering – zelfs in coronatijden – deel uit van een strategisch meerjarenplan. “De huidige crisis mag ons er niet van weerhouden om op lange termijn verder te investeren in een sterke ondersteuning van het ondernemerschap in dit land. We geloven er rotsvast in dat we ondernemers kunnen helpen om schouder aan schouder onze economie er opnieuw bovenop te helpen”, aldus Philip Van Eeckhoute van Liantis. “Onze klanten kunnen op ons blijven rekenen.”

Ook bij GVO zijn ze overtuigd van de investering in hun nieuwe hoofdkantoor. “Wij wensen een nieuw kantoorgebouw dat de identiteit van onze organisatie uitstraalt, met name gastvrijheid. Tevens willen wij investeren in innovatieve kantoorconcepten die bijdragen aan het welzijn van onze medewerkers”, besluiten Bernard Bruggeman en Rita Barilla van Woonzorggroep GVO.