ION Hockey League wil de beste hockeycompetitie ter wereld worden

01/03/2022
in #peopleofION

De Top Hockey League (THL), de vereniging van clubs die de mannen- en vrouwencompetities van de Belgische eredivisie samenbrengt, heet voortaan de ION Hockey League. De THL en de Belgische projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder ION hebben een samenwerking gesloten die onmiddellijk ingaat en minstens tot juni 2024 loopt. De ambitie van de ION Hockey League is om uit te groeien tot de beste en meest vooraanstaande hockeycompetitie ter wereld.

kristof-vanfleteren-quote
“Toen Cedric en zijn team ons benaderden, waren we echt onder de indruk van de visie om de beste hockeycompetitie ter wereld te zijn. Bij ION zeggen we ook dat we ‘Best in Class’ willen zijn, dus daar matchen we al meteen. Daarnaast zijn we een nationaal bedrijf met projecten in belangrijke Belgische steden waar de ION Hockey League deelnemende clubs heeft. De naamsbekendheid die de titelsponsoring genereert zal ons helpen om ION nog beter onder de aandacht te brengen. We introduceren de ION Man van de match tijdens de TV-wedstrijden waarmee we de spelers extra in de kijker zetten. Ten slotte bieden de ION Hockey Finals ook een uniek evenementieel hospitalityplatform om klanten en medewerkers te verwelkomen. Al met al dus echt een compleet pakket voor ION.”
Kristof Vanfleteren
- CEO & Co-founder ION
davy-demuynck
Als snelgroeiend bedrijf zijn we altijd op zoek naar manieren om ons merk en klantenbestand te ontwikkelen. We hebben altijd het gevoel gehad dat hockey als sport goed resoneert met ons merk en de waarden waarin we geloven. Ten eerste is het een zeer eerlijke sport met grote sportwaarden zoals respect en sportiviteit. Ten tweede is het een familiesport met een sterk generatie-DNA. En tot slot, net als ION, doet hockey het goed en groeit het op het nationale en internationale toneel. Er lijkt een goede energie te zijn tussen alle belangrijke spelers in de sport en we willen helpen de passie door te geven.
Davy Demuynck
- CO-CEO & Founder ION

“In de voorbije jaren hebben we als THL structuur gebracht in onze competities en bruggen gebouwd tussen de clubs en de KBHB”, vult Michel Schuermans, bestuurder van de THL aan. “Nu kunnen we dankzij de steun van ION onze strategie verder uitrollen. De ION Hockey League is de THL 2.0! Met de middelen die we nu gaan hebben, kunnen we ons kampioenschap nog aantrekkelijker maken door nieuwe zaken te ontwikkelen. We willen in de eerste plaats onze digitale footprint vergroten met een nieuwe website en een gemeenschappelijk streaming platform. Door slimme camera’s te installeren kunnen we alle wedstrijden – althans degene die niet live op TV te zien zijn – streamen en automatisch hoogtepunten van alle wedstrijden genereren om te delen via onze verschillende kanalen.”

De ION Hockey League gaat volgende weekend terug van start met op zondag 27 februari (om 12u30) de wedstrijd Oree-Leuven, die live te bekijken is via de kanalen van Telenet, Proximus en VOO. De competitie eindigt met de ION Hockey Finals op 7 en 8 mei 2022 in Louvain-la-Neuve.