Een warm welkom in Waterfront

27/05/2022
in Kwalitatieve projecten
Mijn job is enorm veelzijdig en dat vind ik geweldig.
Niels Demuynck
- General Manager Parkhotel

We vinden Niels Demuynck elke dag terug in Parkhotel in Waregem. Als General Manager is hij helemaal op de hoogte van het reilen en zeilen in het hotel. Hij vertelt ons over de sfeer, met welk gerecht uit de gastrobar je hem kan plezieren en wat hij het leukste vindt aan zijn job. “Een babbeltje slaan met de klanten en het personeel vind ik altijd fijn en belangrijk”, zegt hij enthousiast.

In het hartje van Waregem en aan de voet van de woontorens van Waterfront vinden we Parkhotel. Het eerste viersterrenhotel van Waregem telt 72 kamers, enkele vergaderzalen, een zonneterras én een trendy bar. “De sfeer in het hotel is heel aangenaam”, zegt Niels. “Het is luchtig, maar toch professioneel. Klanten worden altijd vriendelijk aangesproken en er is steeds ruimte voor een gesprek. Zelf noem ik het de Parkhotelstijl”, lacht hij. “De sfeer die ook in Parkhotel Kortrijk aanwezig is, hebben we meegenomen naar Waregem.”

De mensen die er over de vloer komen, zijn er vooral werkgerelateerd. Nochtans is dat niet het doel. “Zeker tijdens de week merken we dat er veel business people verblijven, maar in het weekend zien we een ander soort publiek. Het hangt heel erg af van events die plaatsvinden in de buurt. Tijdens Waregem Koerse waren we helemaal volzet en ook tijdens Alcatraz in Kortrijk waren alle kamers geboekt. Sowieso kan iedereen bij ons terecht, niet enkel hotelgasten. Een snelle hap of een lekker ontbijt? Onze deur staat altijd open!”, zegt Niels

De 3 favorieten van Niels

01. Favoriete plaats in het hotel? “Ik sta veel aan de receptie en houd ervan om de mensen te verwelkomen. Maar je kan mij vaak vinden in onze gastrobar Zabarov, de sfeer is daar altijd heel gezellig.”

02. Favoriete cocktail van de cocktailshaker? “Met een goeie bruine rum kan je mij altijd plezieren!”

03. Favoriete maaltijd uit de gastrobar? “Kowloon Lamb roll. Dat is een Aziatische warme wrap met vers lamsvlees en koolsalade. Die raad ik iedereen aan.”

Een veelzijdige job

“Als General Manager moet ik een beetje van alle markten thuis zijn. Ik houd me bezig met administratie, HR en marketing, maar soms vind je me ook terug in de gastrobar om even bij te springen. Mijn job is enorm veelzijdig en dat vind ik geweldig. Het liefst sta ik veel in contact met het personeel. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich goed voelt en dat ze goed begeleid worden. De horeca is een zware sector, ik heb respect voor mijn collega’s en ben enkel tevreden als zij dat ook zijn. Ik zou mezelf zeker niet omschrijven als de strenge manager, in die aanpak geloof ik niet.”

Traditionele pizza's

Zelf is Niels niet afkomstig uit Waregem, maar hij voelde zich hier wel onmiddellijk thuis. “Ik ben onder de indruk van de warmte die je hier voelt. De sfeer tussen de Waregemse ondernemers zit heel goed. Onze gastrobar ligt vlak naast een andere bistro, maar er is geen sprake van concurrentie. Het concept is volledig anders en we verwijzen graag mensen door naar elkaar, afhankelijk van hun wensen. Bij ons kan je terecht voor pizza’s, hamburgers of iets van het Aziatische menu. De pizza’s worden trouwens gemaakt door een echte Italiaan die vele jaren ervaring heeft. Heerlijk!”, besluit Niels.