Bouw van iconische Waterfront-woontorens start in het voorjaar

11/10/2018
in Kwalitatieve projecten

De bouw van de iconische woontorens van het prestigieuze ‘Waterfront’-project in Waregem gaat in het voorjaar van start. Ontwikkelaars ION, Steenoven en Alheembouw zijn momenteel druk in de weer om de start van de eerste werken in gereedheid te brengen. Opmerkelijk: nog voor de eerste steen gelegd is, is al een kwart van de appartementen verkocht, waaronder liefst twee penthouses met zwembad. De eerste bewoners worden in de loop van 2022 verwacht.

irp

Klimaatvriendelijk 

ION, Steenoven en Alheembouw trekken voor dit project trouwens volop de kaart van ecologisch, kwalitatief en duurzaam wonen. Zo zullen alle appartementen voorzien worden van een centrale stookplaats die alle bewoners van warm water, verwarming én koeling zal voorzien. Deze wordt uitgerust met de meest efficiënte technieken, waaronder een warmtepomp met grondboringen, een warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen. 

Het resultaat is een uiterst efficiënte energieopwekking. Zo stoot het gebouw immers 35% minder CO2 uit. Dat is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor eigenaars én bewoners. Zij betalen op deze manier gegarandeerd de laagste energieprijs. 

irp

Ontdek het project

Totaalproject 

‘Waterfront’ is een totaalproject waar wonen, werken, verblijven en recreatie samenkomen. De eerste fase bestaat uit een kantorencomplex op de hoek van de Zuiderlaan en de Meersstraat dat ondertussen voor de helft is verkocht. Twee woontorens en een hotel vormen de tweede fase van Waterfront. In het voorjaar wordt gestart met de bouw van de torens. In de loop van 2022 worden de eerste bewoners verwacht. Daarnaast is er op de site ook plaats voor het hotel, dat zal worden ingevuld door Parkhotel, dat uitbreidt naar Waregem met 72 kamers. Naar alle verwachting opent deze de deuren  in de loop van 2021.