Waterfront

Locatie
Waregem
Project type
Residentieel
Project status
Opgeleverd
Waterfront

Request information brochure

Waterfront
Sluiten
Waterfront

Waterfront in Waregem 

In Waterfront komen wonen, werken, verblijven en recreatie samen. Het prestigieuze totaalproject omvat twee woontorens, een kantoorgebouw en een hotel. Het project vormt een iconische brug tussen de zuidrand en het centrum van Waregem. Woontorens Ascot en Windsor zijn ontworpen met oog voor detail en voorzien van royale inkomhallen, polyvalente ruimtes en gebruiksvriendelijke fietsliften. De opvallende vormen en terrassen van de gebouwen dragen bij aan de unieke uitstraling van het project.

Units
120
Adres

Zuiderlaan - 8790 Waregem

Investeringswaarde
+55 miljoen euro
Oppervlakte
21.500 m²
Architecten
B2Ai, Wielfaert Architecten
Partners
Steenoven en Alheembouw
Bruisend stadsleven

Waterfront ligt op een uitzonderlijke locatie, naast de stadionvijvers en op slechts een steenworp van het stadscentrum.

Een nieuwe skyline voor Waregem

Het project vormt een iconische brug tussen de zuidrand en het centrum van Waregem.

Duurzaamheid in het hart van het project

De verwarming, koeling en warmwatervoorziening van alle woningen worden geleverd door een centrale stookplaats, uitgerust met de meest efficiënte technologieën.

Centrale locatie

De centrale ligging maakt van Waterfront een ideale plek om te wonen, werken en ontspannen. De site ligt aan de stadionvijvers en vlakbij het bruisende stadscentrum van Waregem. Met talloze recreatiemogelijkheden en diverse winkels en eetgelegenheden in de buurt, biedt ze het beste van beide werelden.

Bovendien is de mobiliteit verzekerd, dankzij de nabijheid van belangrijke verkeersaders. Van hieruit bereik je vlot andere steden in België én daarbuiten.

Een geavanceerde energievoorziening levert warmte, koeling en warm water uit een centrale stookplaats. De nieuwste technologieën (waaronder warmtepompen, warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen) maken van Waterfront een zeer energie-efficiënt project, met een lage CO2-uitstoot.
In 2021 opende hier het eerste viersterrenhotel in Waregem. Het hotelgebouw valt – net als de kantoren – op door zijn ronde vorm en horizontale boorden.

Waterfront in cijfers

Kantorencomplex

  • 3.250 m² kantoorgebouw
  • 56 ondergronds parkeerplaatsen

Woonproject + hotel 

  • 120 appartementen
  • hotel met 72 kamers
  • 165 ondergrondse parkeerplaatsen
  • Bruto Vloer Oppervlakte: 18.250 m²

Investeren in Waregem

De 120 royale appartementen van Waterfront, met ruime terrassen en hoogwaardige interieurs, zijn enorm populair. Dat hoeft niet te verbazen, want de locatie, de diversiteit aan woningtypes, de ondergrondse parkeergarage en de focus op duurzaamheid maken dit project aantrekkelijk voor een breed publiek. Waterfront biedt dan ook een breed scala aan mogelijkheden voor zowel particulieren als zakelijke investeerders.

Parkhotel: het eerste viersterrenhotel van Waregem

In 2021 opende hier het eerste viersterrenhotel in Waregem. Het hotelgebouw valt – net als de kantoren – op door zijn ronde vorm en horizontale boorden. Het nieuwe Parkhotel is telt 72 kamers, vergaderzalen tot 30 personen, de trendy bar Zabarov én een zonneterras.

3.250 vierkante meter kantorencomplex

Met een ruimte van 3.250 vierkante meter biedt het kantorencomplex voldoende mogelijkheden voor diverse bedrijven en organisaties om zich te vestigen. De architectuur van het gebouw is doordacht en eigentijds, met aandacht voor detail en duurzaamheid. 

Duurzaamheid is een werkwoord

Een geavanceerde energievoorziening levert warmte, koeling en warm water uit een centrale stookplaats. De nieuwste technologieën (waaronder warmtepompen, warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen) maken van Waterfront een zeer energie-efficiënt project, met een lage CO2-uitstoot. Een win-win, want bewoners genieten hier van een comfortabel binnenklimaat tegen een lage prijs. De ontwikkelaars besteedden ook extra aandacht aan groene ruimtes, leefbaarheid en het behoud van de natuurlijke omgeving.

Waterfront

Unieke samenwerking met Steenoven en Alheembouw

Waterfront is het resultaat van een joint venture tussen ION, Alheembouw en Steenoven. Die laatste twee zijn zusterbedrijven; ze vormen een unieke tandem in de vastgoedsector. Dankzij de complementaire kennis en ervaring van die bedrijven ontstond een unieke synergie.

Masterplan

ION ging met het duo in zee voor de realisatie van het masterplan om de site te hertekenen tot een attractieve buurt. Het waren architectenbureaus B2Ai architects en Wielfaert architecten die een gelaagd totaalconcept tekenden dat evenwicht creëert tussen het publiek en privaat domein. 

BIM-Award

Voor Waterfront wonnen de projectpartners in 2019 een BIM Award. Ze haalden de gouden medaille binnen voor het beste commerciële en residentiële project van de Benelux. De BIM Awards bekronen projecten die gerealiseerd worden aan de hand van een Building Information Model, een virtuele weergave waarin alle info over een gebouw gecentraliseerd wordt.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Arno Vermote
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten