Waterfront
Waterfront
Waterfront
Waterfront
Laatste unit opnieuw beschikbaar!

Waterfront - Waregem

Investeringswaarde

55 miljoen EUR

Grondoppervlakte

21.500m2

Architecten

B2ai Wielfaert architecten

Timing

Start bouwwerken september 2019

Partners

Steenoven Alheembouw

Een nieuwe skyline in Waregem

In Waterfront komen wonen, werken, verblijven en recreatie samen. De twee woontorens, Ascot en Windsor, vormen het hart van dit prestigieuze totaalproject. Op een boogscheut van het stadscentrum, aan de stadionvijvers, bevindt Waterfront zich op een toplocatie. Talloze recreatiemogelijkheden en handelszaken, van kledingwinkels tot restaurants en bars, zijn binnen handbereik.

Waterfront

Unieke architectuur

De zuidrand van Waregem, omgeven door de Gaverbeekvallei, wordt gekenmerkt door grote groene vlaktes. Om die natuurlijke omgeving te stimuleren, transformeert Waterfront de Zuiderlaan tot een verkeersvriendelijke, leefbare stadsboulevard.

De diverse onderdelen van Waterfront zijn zodanig ingeplant dat de vrijstaande ruimte optimaal benut wordt zonder dat het te druk wordt. Het keivormig kantoorgebouw markeert de hoek van een nieuw stedelijk plein, geflankeerd door het hotel met bar en terras op de benedenverdieping. De torens, Ascot en Windsor, vormen het hart van het project. Ze zijn opgemaakt uit 13 bouwlagen en zijn voorzien van een royale inkomhal, een polyvalente ruimte en een gebruiksvriendelijke fietslift. De footprint van het ontwerp blijft beperkt door middel van het uitkragen van de woontorens. Ook wordt op die manier het open uitzicht gemaximaliseerd voor elk appartement.

Omringende hoge bomen gaan de communicatie aan met de gebouwen. Die ogen levendig dankzij stenen gevelranden, afgewisseld door glazen balustrades en exclusieve winterterrassen. Dit is slechts een fractie van de architecturale meerwaarde die Waterfront biedt.

Elk element op de site wordt gekarakteriseerd door een markant uiterlijk, wat bijdraagt aan de sterke identiteit en opmerkelijke flexibiliteit van het project. Het kantoorgebouw en hotel vallen op door hun ronde vorm en horizontale boorden. De woontorens springen in het oog dankzij de gekartelde terrasboorden, wat resulteert in een sculpturale indruk. Een waardige nieuwe poort tot Waregem die de skyline grondig hertekent.

365 dagen genieten
Alle appartementen zijn voorzien van ruime terrasen en bij lagere temperaturen blijft het net zo gezellig dankzij een uniek winterterras.

Een maximaal aantal hoekappartementen

Een bijzondere Y-structuur, versterkt door de unieke kartelvorm van de terrassen, geven een maximaal aantal hoekappartementen.

Interesse?

Deel met anderen