Vrijetijdscampus Houthulst

Locatie
Houthulst
Project type
Infrastructuur
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Vrijetijdscampus Houthulst
Sluiten
Vrijetijdscampus Houthulst

Een toekomstgericht PPS-Project voor sport en cultuur

 

De Vrijetijdscampus in Houthulst is een opmerkelijk PPS (Publiek-Private Samenwerking)-project in opdracht van het lokale gemeentebestuur. ION werkte een totaalconcept uit met een functionele en kwaliteitsvolle invulling van de site.

Units
10
Adres

Paardedreef 6 - 8650 Houthulst

Oppervlakte
12000 m²
Architecten
A1AR
Partners
Domitys, BM Engineering, Cobe, KUBIEK
Samenwerking met gemeente

De realisatie is het grootste publieke project in de geschiedenis van Houthulst.

Publiek Private Samenwerking

De nieuwe campus is het tweede kloppend hart van de gemeente.

Duurzaamheid

Een BEO-veld onttrekt warmte uit de bodem om de nieuwbouw te verwarmen.

Omvangrijke campus

De Vrijetijdscampus beslaat de terreinen rond de vorige sporthal in de Jonkershovestraat en is 7,4 hectare groot. De bestaande sporthal en zalen voor judo en tafeltennis werden gerenoveerd. Ze voldoen nu aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie, veiligheid en afwerking. Daarnaast werd een nieuwe cafetaria van bijna 500 m² bovenop de sporthal gebouwd.

 

Het bestaande gebouw werd aangevuld met volledig nieuwe multifunctionele ruimtes voor sport en cultuur, zoals een turnzaal, tenniszaal en een muzieklokaal. De outdoor sportterreinen zijn vernieuwd en uitgebreid met onder andere voetbalvelden, een voetbaltribune met kantine en padelterreinen.

Een nieuwe cafetaria van bijna 500 m² werd bovenop de sporthal gebouwd.
De outdoor sportterreinen zijn vernieuwd en uitgebreid met onder andere voetbalvelden, een voetbaltribune met kantine en padelterreinen.

Cijfers van dit project

  • Oppervlakte terrein: 73.845 m²
  • Nieuwbouw omvat een turnzaal (1.000 m²), een tenniszaal die ook kan fungeren als polyvalente zaal (1.300 m²) en een muzieklokaal (475 m²)
  • Cafetaria van 500 m²
  • Outdoor sportterreinen met onder meer 2 nieuwe voetbalvelden (kunstgras en natuurgras), een voetbaltribune met kantine en 2 padelterreinen
  • Oppervlakte BVO: 4.000 m²

Nauw overleg met de gemeente

De aanbesteding van de gemeente Houthulst omvatte zowel de financiering, het ontwerp als de bouw van de nieuwe infrastructuur. Dankzij nauw overleg en een uitgekiende technische strategie, slaagde ION erin een heel strakke deadline te respecteren en de sportinfrastructuur tot grote tevredenheid van de gemeente Houthulst te realiseren in minder dan 12 maanden bouwtijd.  

Binnen de Publiek-Private Samenwerking (PPS) tussen de gemeente Houthulst en ION is ook de verkoop van een verkavelingssite opgenomen. Er zullen 32 woonentiteiten worden gebouwd, met daartussen een groen binnenplein dat toegang biedt tot de Kerkstraat. De residentiële ontwikkeling biedt verschillende woningtypes en een appartementencomplex ter hoogte van de Kerkstraat.

Het energieverbruik voor verwarming, warm water, koeling en ventilatie wordt gecompenseerd door middel van zonnepanelen.
Een opvallend kenmerk van de campus is het rode steentapijt dat alle gebouwen en buitenterreinen met elkaar verbindt.

Duurzaam Ontwikkeld

De Vrijetijdscampus streeft naar duurzaamheid door middel van diverse groene initiatieven, zoals zonne-energie, geothermie, en passieve koeling.

De campus legt de nadruk op duurzaamheid door middel van pv-cellen voor energieopwekking, een BEO-veld voor het onttrekken van warmte, passieve koeling, en zonneboilers voor warmwaterproductie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de vrijetijdscampus zeer energiezuinig is en dragen bij aan een efficiënt energiegebruik.

De kracht van samenwerking: word een van onze partners.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Koen Demedts
Head of Business Development
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten