Het Reihof

Locatie
Brugge
Project type
Seniorenhuisvesting
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Het Reihof
Sluiten
Het Reihof

De meest innovatieve seniorenresidentie van West-Vlaanderen

 

Op vraag van exploitant Domitys Group realiseerde ION in de Brugse stadsrand het project Het Reihof. Vervallen gebouwen maakten plaats voor kwalitatieve assistentiewoningen.Architectenbureau A1AR realiseerde het ontwerp, ION stond samen met ervaren partners in voor de bouw van de residentie. Bewoners genieten hier van het comfort van een vijfsterrenhotel, met een breed scala aan faciliteiten: een binnenzwembad, wellness en fitness, een restaurant, een bibliotheek, een kapper, een schoonheidssalon en een loungebar. In de ondergrondse parkeergarage bevinden zich 80 parkeerplaatsen, fietsenstallingen en privébergingen.

Units
113
Adres

Ter Beke 27 - 8200 Brugge

Investeringswaarde
+35 miljoen euro
Oppervlakte
12000 m²
Architecten
A1AR, BURO GROEN
Partners
Domitys, BM Engineering, Cobe, KUBIEK
Uitzonderlijke samenwerking

De bouwheer van Het Reihof is Domitys Group, een Franse speler in de ouderenzorg, die hiermee inspeelt op de vraag naar kwalitatieve huisvesting voor senioren.

Totaalbeleving voor bewoners

Het Reihof is geen klassiek woonzorgcentrum; vrijheid en zelfstandigheid zijn het uitgangspunt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hier geen loos begrip. Het project heeft een centrale stookplaats, om een latere aansluiting op het warmtenet van de stad mogelijk te maken.

Streven naar excellentie

Het zit in het DNA van ION om te streven naar excellentie in vastgoedontwikkeling. Ook de partners die het uitkiest, werken volgens die filosofie. De synergie tussen de betrokken partners is cruciaal geweest om dit innovatieve seniorenresidentieproject te realiseren.

Domitys Group, een vooraanstaande speler in de ouderenzorg, heeft een uitgebreide expertise op het gebied van senior living. Dat is van cruciaal belang om het aanbod van Het Reihof te laten aansluiten op de specifieke behoeften van actieve senioren. Die focus op hoogwaardige dienstverlening en het comfort van bewoners, past bij ION's toewijding aan kwaliteit.

De selectie van A1AR en BURO GROEN als architecten onderstreept de inzet van ION voor het bereiken van architectonische excellentie. De bureaus hebben een uniek ontwerp gecreëerd dat moderniteit combineert met subtiele knipogen naar de historische context van Brugge. Een architecturale visie die ION deelt in zijn streven naar hoogwaardige stadsontwikkeling en duurzaamheid.

De samenwerking met BM Engineering getuigt van inzet voor technische innovatie en duurzaamheid. BM Engineering draagt bij aan de technische aspecten van Het Reihof, zoals zonnepanelen en centrale verwarmingssystemen. Dit past bij ION's streven naar milieuvriendelijke vastgoedprojecten en het maximaliseren van energie-efficiëntie.

De betrokkenheid van Cobe bij Het Reihof benadrukt de focus op kwaliteit van leven voor de bewoners. Met gemeenschappelijke voorzieningen zoals zwembaden, wellnessfaciliteiten en restaurants, creëert Cobe een omgeving waarin bewoners kunnen genieten van een vijfsterrenhotelervaring. ION deelt die visie en erkent het belang van comfort en welzijn voor de bewoners.

De samenwerking met KUBIEK toont de toewijding van ION aan duurzaamheid en efficiënt ruimtegebruik. Met aandacht voor hergebruik van regenwater en ondergrondse parkeergarages draagt KUBIEK bij aan de duurzame aspecten van Het Reihof. ION begrijpt het belang van milieubewust ontwerpen en beheer.

De architectenbureaus hebben een uniek ontwerp gecreëerd dat moderniteit combineert met subtiele knipogen naar de historische context van Brugge.
Bewoners staan in contact met de natuur, dankzij groenzones naast het gebouw en een nieuw wijkpark.

Het Reihof in cijfers

  • 113 assistentiewoningen
  • +1.500  ruimtes (zwembad, restaurant, ...)
  • 80 parkeerplaatsen
  • Oppervlakte terrein: 7.496 
  • Oppervlakte BVO: 9.255 

Duurzaam investeren

Om de buurt te ontlasten, gebeurt het parkeren volledig ondergronds. In de kelder zijn er 80 plaatsen voor de auto’s, een fietsenberging en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Rond de gebouwen komen mooie groenzones met grasvelden en hagen, die een afscheiding creëren tussen de private en publieke delen. Daarnaast legt de stad Brugge naast de residentie ‘Het Reihof’ een nieuw wijkpark aan van maar liefst 21.500 vierkante meter. Het is een voorbeeldproject waarbij natuur, veiligheid, mobiliteit en klimaat hand in hand gaan.

Het project biedt diverse woonvormen, van kwalitatieve assistentiewoningen tot luxe voorzieningen zoals een zwembad, wellness en restaurant.
Bewoners worden hier comfortabel oud, met behoud van hun vrijheid.

Een doordacht masterplan

Het masterplan van Het Reihof is zorgvuldig ontworpen, zodat de residentie naadloos opgaat in de groene omgeving van Brugge. Het project biedt diverse woonvormen, van kwalitatieve assistentiewoningen tot luxe voorzieningen zoals een zwembad, wellness en restaurant. Bewoners worden hier comfortabel oud, met behoud van hun vrijheid.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Arno Vermote
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten