Flanders Make

Locatie
Kortrijk
Project type
Commercieel
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Flanders Make
Sluiten
Flanders Make

Een nieuwe innovatiehub voor Flanders Make

 

Stadion, een tijdelijke vennootschap met ION en Stadsbader, realiseerde in het kader van een overheidsopdracht een build to suit-project voor Flanders Make. De nieuwe gebouwen in Kortrijk doen dienst als kantoor en onderzoekscentrum. De nieuwbouw ligt op de zogenaamde Magdalena-campus, waar verschillende kennis- en onderzoekscentra een afdeling hebben.

Units
10
Adres

Graaf Karel de Goedelaan 16 - 8500 Kortrijk

Investeringswaarde
+20 miljoen euro
Oppervlakte
3.725 m²
Architecten
Flanders Make
Partners
Stadsbader, Flanders Make
Build to Suit

Het gebouw met kantoorruimte, vergaderzalen en onderzoeksruimtes werd 100% op maat gebouwd van Flanders Make. Het wordt voor een vaste periode van 27 jaar verhuurd aan de organisatie.

Duurzaam innoveren

De Kortrijkse Flanders Make-vestiging is niet alleen vooruitstrevend op gebied van architectuur; ook energetisch is ze top. Dankzij de combinatie van zonnepanelen en een BEO-veld, wordt het BEN-gebouw op een energiezuinige, milieuvriendelijke en efficiënte manier verwarmd en gekoeld.

Samenwerking met Stadsbader

Om dit omvangrijke project te realiseren, bundelde ION in een tijdelijke vennootschap de krachten met aannemer Stadsbader. Het partnership toont aan hoeveel belang ION hecht aan samenwerking, om zo meerwaarde op de lange termijn te kunnen creëren.

Op maat voor Flanders Make

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Vanuit vestigingen over heel Vlaanderen stimuleert het open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Daarnaast kunnen bedrijven met Flanders Make samenwerken rond een innovatie op maat. Tot slot heeft het ook infrastructuur voor het testen en valideren van producten en productie. Om die missie ook in Kortrijk waar te maken, wilde de organisatie topinfrastructuur laten bouwen. Bij de overheidsopdracht die het daarvoor uitschreef, kwam de tijdelijke maatschap Stadion (met aannemer Stadsbader en ontwikkelaar ION) als winnaar uit de bus.

Build to Suit

Het gebouw is een uitstekend voorbeeld van een geslaagd Build to Suit-project, want het werd volledig gerealiseerd op maat van de wensen en behoeften van Flanders Make. De 5 bovengrondse bouwlagen bevatten kantoorruimte, vergaderzalen en onderzoeksruimtes, in totaal goed voor 5.585 m2 vloeroppervlakte. Er zijn ook 70 ondergrondse autostaanplaatsen en 100 plekken voor fietsen.

Sterke samenwerking

De architectuur is van de hand van het architectenbureau  Jaspers-Eyers. Het bureau kan toonaangevende referentie voorleggen, zoals Spectrum in Brussel, de Barco-site in Kortrijk en het logistiek centrum van Nike in Laakdal.

Het nieuwe gebouw is niet alleen vooruitstrevend op gebied van architectuur; ook energetisch doet het beter dan de geldende normen.
De 5 bovengrondse bouwlagen bevatten kantoorruimte, vergaderzalen en onderzoeksruimtes, in totaal goed voor 5.585 m² vloeroppervlakte.

Cijfers van dit project

  • Uitstekende locatie op research campus met o.a. UGent campus Kortrijk en Howest
  • 5.585  kantoor en laboruimte
  • Energiezuinig en zelfvoorzienend gebouw
  • Plaats voor 100 fietsen en 70 auto’s
  • 100% verhuurd aan Flanders Make, met een vaste duurtijd van 27 jaar
  • Triple net huurovereenkomst

What we sold vs. What we delivered

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Boris Parmentier
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten