Townhouse

Locatie
Kortrijk
Project type
Residentieel
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Townhouse
Sluiten
Townhouse

Exclusief aan de Leie

Townhouse is een duurzaam, architecturaal pareltje in de wijk Overleie in Kortrijk. De 18 gestapelde kadewoningen met zicht op de Leie worden aangevuld met 2 schakelwoningen op het binnenplein.

Units
20
Adres

Sint-Amandslaan - 8500 Kortrijk

Investeringswaarde
+10 miljoen euro
Oppervlakte
2.700 m²
Architecten
CAAN, B2ai
Exclusief wonen aan de leie

Townhouse bestaat uit 18 kadewoningen en appartementen met adembenemende uitzichten op de Leie.

Flexibele indeling

Dankzij het flexibele architecturaal ontwerp mochten bewoners de ruimtes aanpassen aan hun behoeften, in samenspraak met hun persoonlijke klantenbegeleider.

Duurzaamheid

Townhouse is duurzaam in elk aspect.

Maximaal gebruik van de beschikbare ruimte

Op het binnenplein liggen 2 schakelwoningen. Het unieke concept combineert het comfort van appartementen met de voordelen van eengezinswoningen. Dankzij de intelligente schakelvorm wordt beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benut, en dat terwijl elke woning toch zijn eigen privéruimte behoudt. Iedere woning en/of appartement heeft een eigen inkomhal en is via de lift rechtstreeks toegankelijk vanuit de ondergrondse parkeergarage. Op de 2 bovenste verdiepingen komt de lift rechtstreeks uit in het privégedeelte. In de entiteiten zijn moderne voorzieningen geïntegreerd, zoals een uitstekende isolatie en warmtepompen.

 

Het unieke concept combineert het comfort van appartementen met de voordelen van eengezinswoningen.
Dankzij de intelligente schakelvorm wordt beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benut, en dat terwijl elke woning toch zijn eigen privéruimte behoudt.

Townhouse in cijfers

  • 18 Townhouses
  • 2 schakelwoning

 

  • Oppervlakte terrein: 2.700 

  • Bruto Vloer Oppervlakte: 4.500 

Een doordacht masterplan 

Townhouse maakt deel uit van een groter herontwikkelingsproject in de wijk Overleie. Het maakt een zachte overgang mogelijk van de stad naar de natuurlijke omgeving langs de Leie. Het masterplan blaast de hele buurt nieuw leven in.

Sterke participatie van de omgeving

Townhouse deelt de site met enkele directe buren. Een ondergrondse parkeergarage (bereikbaar via de Kollegestraat) en een centraal binnenplein verbindt Townhouse met Overlys (een project met 8 appartementen van 3 slaapkamers met zicht op de Leie). In Atelier Jules huisvest de groep Ubuntu een dagcentrum en woningen voor volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Gedragen door een team van topexperts

Om Townhouse te realiseren werkte ION samen met een team van experten, waaronder CAAN-architecten en B2AI. Dankzij die krachtenbundeling kon dit ambitieuze project, dat voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en innovatie, succesvol verwezenlijkt worden.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Boris Parmentier
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten