Studentenvilla t' Onzent

Locatie
Kortrijk
Project type
Studentenhuisvesting
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Studentenvilla t' Onzent
Sluiten
Studentenvilla t' Onzent

Studentenvilla in het hart van Kortrijk

 

In het hart van Kortrijk, een snelgroeiende stad met een groeiende studentenpopulatie, biedt Villa t’ Onzent een unieke kans. De beschermde driegevelvilla van de beroemde architect Jozef De Coene onderging een grondige restauratie.

Units
15
Adres

Kollegestraat - 8500 Kortrijk

Investeringswaarde
+2 miljoen euro
Oppervlakte
722 m²
Architecten
Link Lab, Stay
Partners
Cobe

Onderdeel van een exclusieve herontwikkeling

Villa t’ Onzent maakt deel uit van het exclusieve project Overlys, een ambitieus vernieuwingsproject in de wijk Overleie, op een boogscheut van de Leie. De oude politiekazerne en de aanpalende woningen kregen na een grondige make-over een nieuwe bestemming. Het is een uniek voorbeeld van inclusie, want de site – met naast de villa ook Townhouse en Overlys – biedt naast de 15 studentenkamers,  14 appartementen en 18 kadewoningen ook onderdak aan een dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsels.

Het gehele herontwikkelingsproject blaast de hele buurt nieuw leven in. Het maakt een zachte overgang mogelijk van de stad naar de natuurlijke omgeving langs de Leie.

Stad Kortrijk schat (in samenspraak met de hogescholen en universiteiten) het tekort aan studenhuisvesting in op ongeveer 1.400 kamers. Zo komen we met Villa t' Onzent de vraag naar studentenkamers tegemoet.
De Studentenkamers in villa ’t Ontzent zijn uitgerust naar alle dagelijkse behoeften met een leefruimte, ruime kamers en groene binnentuin.

Bescherming en opwaardering van West-Vlaams erfgoed

De beschermde driegevelvilla uit 1918 is ontworpen door de beroemde architect Jozef De Coene. De medeoprichter van het bekende kunstnijverheidsatelier "Gebroeders De Coene" in Kortrijk, ontwierp het gebouw in cottagestijl met decoratieve elementen in Art Nouveau-stijl. Het erfgoed is een Gesamtkunstwerk tot in de kleinste details.

ION heeft het pand grondig gerestaureerd, met veel respect voor de historische en architecturale waarde. De villa biedt nu plaats aan 15 moderne studentenkamers met hedendaags comfort en een ruime fietsenstalling. In de prachtige privétuin kunnen de studenten na hun inspanningen volledig te ontspannen.

Gedragen door een team van topexperts

ION werkte voor deze studentenvilla samen met gerenommeerde partners, waaronder Link Lab Architecture, Stay Studio en Cobe. Dankzij dat partnership voldoet Villa ‘t Onzent aan de hoogste standaarden op het vlak van modern comfort en behoud van erfgoed.

Investeerders dragen met Villa ‘t Onzent bij tot de groei van Kortrijk, de toekomst van studenten en het behoud van het rijke erfgoed van de stad.

Ook investeren in studentenkamers?

Meer weten over dit actuele thema? In onze whitepaper beantwoorden we al je vragen rond studentenvastgoed!

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Arno Vermote
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten