Overlys

Locatie
Kortrijk
Project type
Gemengd binnenstedelijk project
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Overlys
Sluiten
Overlys

Exclusief wonen aan de Leie

Overlys, een architecturaal meesterwerk en duurzaam woonproject gelegen in de charmante wijk Overleie in Kortrijk. Met trots presenteert ION het resultaat van een ambitieuze visie: een harmonieuze samensmelting van exclusiviteit, flexibele indelingen, en duurzaamheid. Dit unieke project, gerealiseerd in samenwerking met toonaangevende experts, belichaamt de missie van ION om anders te denken en anders te doen.

Units
34
Adres

Sint-Amandslaan - 8500 Kortrijk

Investeringswaarde
+16 miljoen euro
Oppervlakte
4.300 m²
Architecten
CAAN, B2ai
Partners
K&W engineering
Exclusief wonen aan de leie

Zicht op de leieboorden

Flexibele indeling

Een project voor elke woonbeleving

Duurzaamheid

Duurzaamheid in elk aspect.

Project Overlys langs de Leie

In de bruisende stad Kortrijk, langs de Leie, realiseerde ION een project met doordachte functionaliteiten: Project Overlys. Dit ambitieuze project omvat diverse woonconcepten die niet alleen tegemoetkomen aan moderne behoeften, maar ook een harmone creëren tussen vorm en functie. Naast het studentenhuis, de appartementen en de townhouses is ook een dagcentrum voorzien voor volwassenen met een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

 

Townhouse, dat zijn 18 kadewoningen en appartementen met adembenemende uitzichten op de Leie. Op het binnenplein liggen 2 schakelwoningen. Het unieke concept combineert het comfort van appartementen met de voordelen van eengezinswoningen. Door een ingenieuze schakelvorm zijn de woonunits met elkaar vervlochten, maar toch functioneren ze onafhankelijk van elkaar.

In de entiteiten zijn moderne voorzieningen geïntegreerd, zoals een uitstekende isolatie en warmtepompen. Maar ook dankzij hun doordachte ontwerp zijn de woonruimtes klaar voor de toekomst.

Langs de Diksmuidekaai bouwde ION een kleinschalige luxeresidentie van 14 appartementen. De architectuur van dit kleinschalig gebouw met 14 appartementen is eigentijds. De indeling van deze leefappartementen is comfortabel ruim en de afwerking is van een hoogwaardig niveau.

Voor dit nieuwe frontgebouw langs de Leie werd gekozen voor een massieve en stevige architectuur. Samen met de slankere kadewoningen van Townhouse ontstaat zo een mooie balans op de site. Door de terrassen en appartementen duidelijk verticaal en horizontaal af te bakenen, krijgt elke unit zijn eigen identiteit en plaats. De grote en vooral diepe terrassen creëren ademruimte en comfort en zorgen tegelijk voor privacy in de appartementen.

De dunne, lange bakstenen in verschillende verbanden en dieptes zorgen voor veel schaduwlijnen op de gevel. De combinatie met het schrijnwerk en plaatmateriaal geeft het geheel een elegante en rijke uitstraling.

Een karaktervolle driegevelvilla in cottage-stijl uitstekend gelegen in Kortrijk centrum. Na de grondige renovatie bevat het gebouw 15 verhuurbare studentenkamers met alle hedendaagse voorzieningen. De groeiende Kortrijkse studentenbevolking van meer dan 15.000 studenten heeft nood aan kwalitatieve huisvesting.

De tijdelijk opheffing van de bouwstop op studentenkamers is het antwoord van het stadsbestuur op de stijgende vraag. Stad Kortrijk schat (in samenspraak met de hogescholen en universiteiten) het tekort aan studenhuisvesting in op ongeveer 1.400 kamers. Zo komen we met Villa t' Onzent de vraag naar studentenkamers tegemoet.

De locatie in de wijk Overleie, vlak bij het dynamische centrum, verzekert een sterke troef in de verhuur van studentenkamers. Wat resulteert in een belleging met sterke rendementen voor investeerders.

In Atelier Jules huisvest de groep Ubuntu X 8K een dagcentrum en woningen voor volwassenen met een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

“Het is ontzettend belangrijk dat mensen met een hersenletsel na de breuk in hun leven de juiste keuzes maken om hun leven weer vorm te geven. Ons dagcentrum is uniek omdat die mensen steun krijgen bij het verwerken van hun verlieservaring, leren omgaan met veranderde mogelijkheden en die gericht verder ontplooien.”

  • Caroline Kopàcsi, agogisch coach voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel
"Ons dagcentrum is uniek omdat die mensen steun krijgen bij het verwerken van hun verlieservaring, leren omgaan met veranderde mogelijkheden en die gericht verder ontplooien.”
- Caroline Kopàcsi, agogisch coach voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel
Stad Kortrijk schat (in samenspraak met de hogescholen en universiteiten) het tekort aan studenhuisvesting in op ongeveer 1.400 kamers. Zo komen we met Villa t' Onzent de vraag naar studentenkamers tegemoet.

Overlys in cijfers

  • 20 Townhouses
  • 14 appartementen
  • 1 studentenvilla met 15 kamers

 

  • 1 nieuw dagcentrum
  • Oppervlakte terrein: 4.500 
  • Oppervlakte BVO: 4.500 

Een doordacht masterplan 

Het masterplan maakt een zachte overgang mogelijk van de stad naar de natuurlijke omgeving langs de Leie. Het design en de interactie met omgeving blaast de hele buurt nieuw leven in. Er is aandacht voor design en de historische waarde van de stad.

Maximaal gebruik van beschikbare ruimte

Dankzij de intelligente schakelvorm wordt beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benut, en dat terwijl elke unit toch zijn eigen privéruimte behoudt. Iedere woning en/of appartement heeft een eigen inkomhal en is via de lift rechtstreeks toegankelijk vanuit de ondergrondse parkeergarage. Op de 2 bovenste verdiepingen komt de lift rechtstreeks uit in het privégedeelte

Gedragen door een team van topexperts

Om Overlys te realiseren werkte ION samen met een team van topexperts, waaronder CAAN-architecten, B2Ai en Ensemble. Dankzij die krachtenbundeling kon dit ambitieuze project, dat voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en innovatie, succesvol verwezenlijkt worden.

Villa ’t Onzent, beter gekend als villa de Coene, werd volledig gerenoveerd met respect naar de architecturale elementen van het originele ontwerp.

De Studentenkamers in villa ’t Ontzent zijn uitgerust naar alle dagelijkse behoeften met een leefruimte, ruime kamers en groene binnentuin.
“Het ambitieuze project zorgt voor een heropleving van de buurt tussen de Sint-Amandslaan, Kollegestraat en Diksmuidekaai.”
- Wout Maddens, schepen van Wonen en Bouwen
Dankzij de intelligente schakelvorm wordt beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benut, en dat terwijl elke unit toch zijn eigen privéruimte behoudt.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Boris Parmentier
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten