Overlys Kortrijk ION
Overlys
Overlys
Overlys Kortrijk ION
Overlys Kortrijk ION
100% verkocht

Overlys - Kortrijk

Investeringswaarde

4.000.000 EUR

Grondoppervlakte

1.150 m2

Architecten

Ensemble B2ai

Timing

Start bouwwerken zomer 2019
Overlys Kortrijk ION
Wonen in de stad aan de Leie

Aan de Leie, de gouden rivier

Aan de vernieuwde Diksmuidekaai geniet u van het zicht op het water, de dynamiek van Overleie én de nabijheid van het centrum. Kortom, een toplocatie in een centrumstad die meer dan ooit in de lift zit.

Weinig Belgische steden hebben de voorbije jaren zo’n metamorfose ondergaan als Kortrijk. De Leie speelt daarin een belangrijke rol. De omgeving van de gouden rivier wordt in sneltempo aantrekkelijker. Nieuwe bruggen verrijzen, de Leieboorden aan de Broeltorens werden verlaagd, wandel- en fietspaden werden aangelegd, het Texture-museum vormt een toeristische trekpleister en op het Buda-eiland huist creativiteit.
 

Overlys Kortrijk ION

Overlys combineert het bruisende van de stad met de rust van de Leie

Langs de Diksmuidekaai geniet u niet alleen van het prachtige zicht op de Leie en van de troeven van Overleie, maar ook van de nabijheid van de stad. De architectuur van dit kleinschalig gebouw met 8 appartementen is eigentijds. De indeling van deze leefappartementen is comfortabel ruim en de afwerking is van een hoogwaardig niveau. Dit luxueuze woonproject heeft alles om u snel thuis te doen voelen.

Overlys interieur appartementen Kortrijk

Ruim, rustig en comfortabel wonen met uniek zicht op Kortrijk en de Leie

Voor dit nieuwe frontgebouw langs de Leie kozen we voor een massieve en stevige architectuur. Samen met de slankere kadewoningen van Townhouse ontstaat zo een mooie balans op de site. Door de terrassen en appartementen duidelijk verticaal en horizontaal af te bakenen, krijgt elke unit zijn eigen identiteit en plaats. De grote en vooral diepe terrassen creëren ademruimte en comfort en zorgen tegelijk voor privacy in de appartementen. De slanke, lange bakstenen in verschillende verbanden en dieptes zorgen voor veel schaduwlijnen op de gevel. De combinatie met het schrijnwerk en plaatmateriaal geeft het geheel een elegante en rijke uitstraling.

Overlys graafwerken

In winter 2020 ging de eerste steenlegging door van het project Overlys. Hierbij enkele foto's van de eerste graafwerken.

Kortrijk Urban cyclocross aan Overlys

Deel met anderen