Amand 47

Locatie
Kortrijk
Project type
Studentenhuisvesting
Project status
In aanbouw

Request information brochure

Amand 47
Sluiten
Amand 47

Studentencomplex van hoge kwaliteit

 

Dicht bij verschillende universiteiten en hogescholen vind je de schitterende studentenhuisvesting Amand 47. ​ Hier vertoeven studenten in een groene en luxueuze leefomgeving, voorzien van de recentste technieken. Een uitstekend investeringsproduct!

Units
57
Adres

Sint-amandsplein - 8500 Kortrijk

Investeringswaarde
+9 miljoen euro
Oppervlakte
1434 m²
Architecten
Vandenborre Architecten
Partners
Furnibo
Studentenkamers zijn felbegeerd

Momenteel zijn er in Kortrijk 1.200 tot 2.700 nieuwe koten nodig om aan de vraag te voldoen.

AAA-locatie

Op wandelafstand van het stadscentrum en de campussen van Howest en UGent, vlakbij de verlaagde Leieboorden.

Betaalbare en veilige investering

Bij de aankoop van nieuwbouw ben je zeker dat je de eerste jaren geen grote of onverwachte kosten zal hebben.

Studentenkamers in het centrum van Kortrijk

Amand 47 ligt aan het heraangelegde Sint-Amandsplein, dat makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of met de fiets. De Kortrijkse campussen van Howest en UGent liggen op wandelafstand, net als het stadscentrum en de verlaagde Leieboorden. In de onmiddellijke buurt zijn er heel wat winkels, sportvoorzieningen, hippe cafés en restaurants. Op het Buda-eiland, tussen de twee armen van de Leie, hangt een creatieve sfeer, door de aanwezigheid van ontwerpers, artiesten, ondernemers, studenten, kunstencentrum Buda,…

Grote vraag naar studentenkamers

Het tekort aan studentenkamers in Kortrijk is groter dan ooit en het aantal studenten dat op kot gaat, blijft stijgen. Momenteel telt de Stad Kortrijk slechts 2.586 erkende studentenkamers, waardoor er een nood is aan 1.200 tot 2.700 nieuwe studentenkamers. De bouwstop, die stad Kortrijk heeft ingevoerd, is een controlemechanisme waarmee het aanbod continu op de werkelijke vraag wordt afgestemd.

Opmerkelijke transformatie

Amand 47 heeft een intrigerende geschiedenis die teruggaat tot de vroege 20ste eeuw. Oorspronkelijk was het een imposant herenhuis. Tijdens de oorlogen fungeerde het als een tijdelijk ziekenhuis, later bood het onderdak aan lokale kunstenaars en diende het als een cultureel centrum. Deze nieuwe transformatie tot studentenwoning is dan ook een eerbetoon aan die historiek van dienstbaarheid, kunst en gemeenschap.

Aan Amand 47 werkte een team van hooggekwalificeerde experts en professionals uit diverse vakgebieden: architecten, bouw- en milieudeskundigen, duurzaamheidsexperts en vastgoedontwikkelaars.
“Studenten hebben zeker hun plaats op Overleie. Het is een buurt in bloei”
- Wout Maddens, schepen van Stadsvernieuwing (Team Burgemeester)

Amand 47 in cijfers

  • 2 gebouwen met 3 en 4 bouwlagen
  • ca. 630 m² groen op een perceel van 1.434 m²
  • 57 studentenkamers met een individuele badkamer
  • 3 gemeenschappelijke leefkeukens
  • 60 overdekte, afgesloten fietsenstalplaatsen
  • 6 parkeerplaatsen

Duurzaam investeren

Amand 47 is ontworpen met het oog op de toekomst, voor investeerders die waarde hechten aan duurzaamheid en ecologie. Investeren in Amand 47 is niet alleen een solide financiële zet, maar ook een bewuste keuze voor een duurzame toekomst.

Met meer dan 500m2 groene ruimte binnen het project, wordt niet alleen een aangename omgeving gecreëerd voor de bewoners, maar draagt Amand 47 ook bij aan het behoud van de natuur in de stedelijke omgeving dankzij het groene binnengebied.

Het gebruik van warmtepompen maakt van de residentie een energie-efficiënt gebouw, met een minimale ecologische voetafdruk. De technologie maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en verkleint de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen

Zonnepanelen wekken groene stroom op, en verkleinen de CO2-uitstoot aanzienlijk. Dat is een pluspunt voor een duurzame leefomgeving én het zorgt voor lagere energiekosten voor de bewoners.

Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt, voor het sanitair en om de tuin te besproeien. Dat helpt om de druk op drinkwaterbronnen te verminderen en draagt bij aan waterbesparing.

Investeren in studentenkamers: de ideale belegging?

Download hier de whitepaper over studentenvastgoed

Het project dankt zijn naam niet alleen aan de topligging bij het Sint-Amandsplein, maar hint met het nummer 47 – het atoomnummer van zilver – ook naar het voormalige Kortrijkse Zilverhuis, een referentie die zich architecturaal vertaalt naar de zilverkleurige dakverdieping.
Meer dan 500m² groene ruimte binnen het project draagt Amand 47 bij aan het behoud van de natuur in de stedelijke omgeving.

Gedragen door een team van topexperts

Aan Amand 47 werkte een team van hooggekwalificeerde experts en professionals uit diverse vakgebieden: architecten, bouw- en milieudeskundigen, duurzaamheidsexperts en vastgoedontwikkelaars.

Vandenborre architecten heeft een modern en functioneel ontwerp gecreëerd, met aandacht voor de historische waarde van het gebouw en de omgeving. De bouw- en milieudeskundigen in het team integreerden duurzame en energiezuinige oplossingen, zoals warmtepompen, zonnepanelen en regenwaterrecuperatie. Kortom: in Amand 47 kunnen studenten comfortabel leven en studeren, én samen met de investeerders hun steentje bijdragen aan een groene toekomst.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Arno Vermote
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten