Montoyer 3
In opbouw

Monteco - Brussel

Grondoppervlakte

3.655m2

Timing

Oplevering Q4 2022
Monteco Terrasse
Geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad

Welkom bij Monteco

Monteco is het eerste hoge kantoorgebouw met een houten structuur in Brussel. Het opvallende ontwerp en de hoogwaardige materialen werden gekozen met oog voor de omgeving en de locatie, en creëert zo een unieke ervaring voor iedereen die het gebouw betreedt.

Verder biedt het dakterras een adembenemend uitzicht op de Europese wijk en zorgen de kamerhoge ramen voor een ruimtelijk en licht gevoel. Het gebouw beschikt ook over een ondergrondse parkeergarage met ruime parkeergelegenheid en oplaadpunten, evenals fietsenstallingen die rechtstreeks verbonden zijn met de kleedkamers en douches.

montoyer

In het hartje van de Europese wijk

Monteco ligt op slechts 10 km van de luchthaven, in het centrum van de Europese wijk van Brussel en omringd door de belangrijkste Europese instellingen. Het gebouw is zeer goed aangesloten op het openbaar vervoer, zoals de metro en de bus, en is gemakkelijk bereikbaar met de wagen. Bovendien is het gebouw omringd door winkels, restaurants, voorzieningen en alles wat u zich maar kunt wensen.

Monteco inside

Milieuvriendelijke kantoren

Hout is zonder twijfel een van de meest milieuvriendelijke materialen die vandaag beschikbaar zijn, aangezien het een natuurlijke CO2-opslagplaats is en volledig recycleerbaar is. Deze aandacht voor het milieu wordt weerspiegeld in elk aspect van het gebouw:

  • De structuur is volledig gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout, wat betekent dat het gebruikte hout afkomstig is uit een straal van 500 km rond de bouwplaats.

  • Op het groene dak zal een wateropvangsysteem regenwater opvangen terwijl fotovoltaïsche cellen groene energie zullen produceren.

  • Warmtepompen en zonnepanelen zullen zorgen voor milieuvriendelijke en efficiënte verwarming, ventilatie en koeling.

  • Binnen zorgen bewegingsgevoelige LED-verlichting, een geavanceerd luchtcirculatiesysteem en datagestuurde klimaatregeling voor een smart en duurzame werkomgeving.

     

Op weg naar een duurzamere toekomst

Voortgang van de werken

Het nieuwe gebouw telt 8 bovengrondse verdiepingen, waarvan de laatste 2 in één stuk zijn gebouwd. Het gehele gebouw zal worden gebruikt door de private bank Nagelmackers, die reeds een langlopende huurovereenkomst met Nextensa heeft gesloten.

Deel met anderen