Parkrand

Locatie
Halle
Project type
Gemengd binnenstedelijk project
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Parkrand
Sluiten
Parkrand

Parkrand in Halle

Parkrand bestaat uit 45 assistentiewoningen en 65 appartementen vlak bij het historische centrum van Halle.  Het project is geïntegreerd in een groene omgeving, wat bewoners rust bezorgt.

Units
110
Adres

Arkenvest - 1500 Halle

Investeringswaarde
40 miljoen euro
Oppervlakte
13.000 m²
Architecten
Art&Build, DS Architecten
Partners
CAAAP
Moderne architectuur

Architectenbureau Art&Build is wereldwijd gekend voor zijn architectuur van uiterst hoge kwaliteit. Ze maakten van Parkland een heuse oase van rust, dankzij de vele lichtrijke ruimtes, de keuze van unieke materialen en de ligging langs het Elisabethpark.

Zuidgerichte oriëntatie

De ruime, lichtrijke woonunits met grote terrassen zijn zo ontworpen dat bewoners zich er meteen thuis voelen. Door de zuidgerichte oriëntatie en extra grote ramen genieten ze op elk moment van de dag van rijkelijke lichtinval.

Triple A-locatie

Vanuit Parkland sta je in slechts enkele minuten in het centrum van Halle. Ideaal dus voor actieve bewoners die houden van winkelen of horecabezoekjes. Tegelijk creëert het park heerlijke ontspanningsmogelijkheden én schenkt het de nodige privacy.

Verbluffende en duurzame ontwikkeling

De moderne architectuur is van de hand van Art & Build, een architectenbureau dat zicht focust op levenskwaliteit voor eindgebruikers. Met de vele lichtrijke ruimtes, de keuze van de materialen en de integratie in de centrale, groene omgeving mikt het ontwerp op een ultiem gevoel van vrijheid en rust. Art & Build is een wereldwijd gerenommeerd architectenbureau – een garantie voor topkwaliteit dus.

Naast unieke architectuur draagt ION ook het gegeven duurzaamheid hoog in het vaandel – ook in Parkland dus. Het installeerde er een collectief verwarmingssysteem. Dat wordt uitgebaat door een ESCO, een zogenaamde ‘energy service company’. Zo’n ESCO neemt de rollen van een studiebureau, installateur en onderhoudsfirma op zich. Bewoners hoeven zich dan ook maar weinig aan te trekken van hun energievoorzieningen.

De moderne architectuur is van de hand van Art & Build, een architectenbureau dat zicht focust op levenskwaliteit voor eindgebruikers.
Bovenop de directe nabijheid van het Elisabethpark beschikken de twee gebouwen over een gemeenschappelijke private groene ruimte.

Parkrand in cijfers

  • Grondoppervlakte: 13.000 m²
  • 45 assistentiewoningen
  • 65 appartementen
  • 103 parkeerplaatsen
  • Kantoorruimte

Sociale waarde en duurzaamheid

Het is algemeen bekend dat licht, ruimte en groen de levenskwaliteit van mensen verhogen. In Parkrand werd die filosofie dan ook resoluut geïntegreerd in de ontwerpkeuzes. De appartementen en assistentiewoningen baden de hele dag door in natuurlijk licht en ook de grote terrassen liggen voortdurend in de zon. Bovenop de directe nabijheid van het Elisabethpark beschikken de twee gebouwen over een gemeenschappelijke private groene ruimte.

Parkrand is een sociaal inclusief project met zowel assistentiewoningen als appartementen. Dankzij de centrale ligging van het project, hebben bewoners hier alles binnen handbereik. Ze genieten van de luxe van een stadsappartement en kunnen bovendien gebruik maken van administratieve, technische en sociale ondersteuning. Op die manier kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Investeren in zo’n assistentiewoning, is dus niet alleen slim, maar staat ook voor maatschappelijk verantwoord investeren.

 

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Sander Plets
Senior Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten