Parkrand

Emplacement
Hal
Type de projet
Projet urbain mixte
Statut du projet
Livré

Request information brochure

Parkrand
Fermer
Parkrand

Parkrand à Halle

Parkrand se compose de 45 résidences-services et de 65 appartements situés à proximité du centre historique de Hal. Le projet s'intègre dans un environnement verdoyant qui offre calme et tranquillité aux résidents.

Unités
110
Adresse

Arkenvest - 1500 Hal

Valeur d'investissement
40 millions d'euros
Surface
13.000 m²
Architectes
Art&Build, DS Architectes
Partenaires
CAAAP
Moderne architectuur

Architectenbureau Art&Build is wereldwijd gekend voor zijn architectuur van uiterst hoge kwaliteit. Ze maakten van Parkland een heuse oase van rust, dankzij de vele lichtrijke ruimtes, de keuze van unieke materialen en de ligging langs het Elisabethpark.

Zuidgerichte oriëntatie

De ruime, lichtrijke woonunits met grote terrassen zijn zo ontworpen dat bewoners zich er meteen thuis voelen. Door de zuidgerichte oriëntatie en extra grote ramen genieten ze op elk moment van de dag van rijkelijke lichtinval.

Triple A-locatie

Vanuit Parkland sta je in slechts enkele minuten in het centrum van Halle. Ideaal dus voor actieve bewoners die houden van winkelen of horecabezoekjes. Tegelijk creëert het park heerlijke ontspanningsmogelijkheden én schenkt het de nodige privacy.

Verbluffende en duurzame ontwikkeling

De moderne architectuur is van de hand van Art & Build, een architectenbureau dat zicht focust op levenskwaliteit voor eindgebruikers. Met de vele lichtrijke ruimtes, de keuze van de materialen en de integratie in de centrale, groene omgeving mikt het ontwerp op een ultiem gevoel van vrijheid en rust. Art & Build is een wereldwijd gerenommeerd architectenbureau – een garantie voor topkwaliteit dus.

Naast unieke architectuur draagt ION ook het gegeven duurzaamheid hoog in het vaandel – ook in Parkland dus. Het installeerde er een collectief verwarmingssysteem. Dat wordt uitgebaat door een ESCO, een zogenaamde ‘energy service company’. Zo’n ESCO neemt de rollen van een studiebureau, installateur en onderhoudsfirma op zich. Bewoners hoeven zich dan ook maar weinig aan te trekken van hun energievoorzieningen.

ArtBuild, an architectural firm that prioritises quality of life for end users, created a modern design
Besides their proximity to Elisabethpark, the two buildings also share a private green space.

Parkrand in cijfers

  • Grondoppervlakte: 13.000 m²
  • 45 assistentiewoningen
  • 65 appartementen
  • 103 parkeerplaatsen
  • Kantoorruimte

Sociale waarde en duurzaamheid

Het is algemeen bekend dat licht, ruimte en groen de levenskwaliteit van mensen verhogen. In Parkrand werd die filosofie dan ook resoluut geïntegreerd in de ontwerpkeuzes. De appartementen en assistentiewoningen baden de hele dag door in natuurlijk licht en ook de grote terrassen liggen voortdurend in de zon. Bovenop de directe nabijheid van het Elisabethpark beschikken de twee gebouwen over een gemeenschappelijke private groene ruimte.

Parkrand is een sociaal inclusief project met zowel assistentiewoningen als appartementen. Dankzij de centrale ligging van het project, hebben bewoners hier alles binnen handbereik. Ze genieten van de luxe van een stadsappartement en kunnen bovendien gebruik maken van administratieve, technische en sociale ondersteuning. Op die manier kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Investeren in zo’n assistentiewoning, is dus niet alleen slim, maar staat ook voor maatschappelijk verantwoord investeren.

 

Demander plus d'informations

Remplissez vos coordonnées et nous vous répondrons rapidement.
  • Meer projecten