Capronnier

Locatie
Schaarbeek
Project type
Residentieel
Project status
In aanbouw

Download de brochure

Capronnier
Sluiten
Capronnier

30 jaar lang huurgarantie

Met Capronnier krijgt Schaarbeek er op slechts een boogscheut van hartje Brussel 82 kwalitatieve appartementen bij. Als investeerder in dit project geniet je van een 30 jaar lange huurwaarborg en een all-inbeheer dankzij de samenwerking met het Sociaal Verhuurkantoor Wijken.

Units
82
Adres

Capronnierstraat - 1030 Schaarbeek

Investeringswaarde
+28 miljoen euro
Oppervlakte
3.660 m²
Architecten
DDS+
Duurzaam nieuwbouwproject

Het gebouw is volledig fossielvrij en alle units worden via geothermie verwarmd en passief gekoeld.

Zorgeloos investeren

Beleggers zijn 30 jaar lang zeker van hun huurinkomsten dankzij de samenwerking met het Sociaal Verhuurkantoor Wijken.

Fiscaal voordelig

Je koopt in Capronnier aan een btw-tarief van 6% i.p.v. 21% en bent vrijgesteld van onroerende voorheffing.

De Kanaalzone, een bloeiende buurt

De Kanaalzone verbond vroeger fabrieken in het zuiden met de haven van Antwerpen in het noorden, maar raakte daarna in verval. De buurt heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan en leeft vandaag de dag weer helemaal op. Het bruist er van het leven, met gezellige horecazaken,culturele instellingen en heel wat faciliteiten. Het is ook dé place to be voor wandelaars of fietsers, dankzij de nieuwe voetgangersbrug en de groenruimtes die enkele jaren geleden werden aangelegd.

Duurzame samenwerking

Bij ION staan duurzaamheid en een gedurfde architectuur centraal, aspecten waaraan ook DDS+ veel belang hecht. Beide partners delen dan ook de filosofie dat duurzaamheid van cruciaal belang is om langdurige kwaliteit te kunnen garanderen. Duurzaamheid en innovatie zien ze in de architectuur niet als tegenpolen, maar net als elementen die heel nauw met elkaar verwant zijn. Zaken die ook helemaal tot hun recht komen in Capronnier.

Slimme architectuur

Capronnier is een ontwerp van het Brusselse architectenbureau DDS+, dat bekend staat om zijn professionele aanpak en de architecturale complexiteit van zijn projecten.  Capronnier maakt deel uit van het upgraden van de Kanaalzone  naar een moderne, hedendaagse wijk voor jong en oud. Het groene binnenplein van het project zorgt voor een gezellige woonbeleving en een oase van rust

Capronnier is een ontwerp van het Brusselse architectenbureau DDS+, dat bekend staat om zijn professionele aanpak en de architecturale complexiteit van zijn projecten.
Sociaal Verhuurkantoor Wijken biedt investeerders in Capronnier maar liefst 30 jaar lange verhuurgarantie.

Capronnier in cijfers

 • Oppervlakte terrein: 3.660 
 • 82 appartementen
 • 104 parkeerplaatsen
 • 1 retailruimte (1.692 )
 • Oppervlakte BVO: 8.625 
Met een wachtlijst van meer dan 50.000 huurders in Brussel, hoeven beleggers zich geen zorgen te maken over het vinden van een huurder voor hun pand.
Bij ION staan duurzaamheid en een gedurfde architectuur centraal, aspecten waaraan ook DDS+ veel belang hecht.

30 jaar lang gegarandeerde hurinkomsten

Sociaal Verhuurkantoor Wijken biedt investeerders in Capronnier maar liefst 30 jaar lange verhuurgarantie. Met een wachtlijst van meer dan 50.000 huurders in Brussel, hoeven beleggers zich geen zorgen te maken over het vinden van een huurder voor hun pand.  Een investering waarmee men bovendien een steentje bijdraagt aan de maatschappij door iets te doen aan het grote tekort aan kwalitatieve en sociale huisvesting in Brussel.

Het sociaal verhuurkantoor zorgt voor een all-inbeheer van het appartement. Onderhoud, reparaties, de verhuur,… worden door hen  opgevolgd, zonder extra kosten. Na afloop van het contract krijgt de investeerder zijn of haar appartement terug in de oorspronkelijke staat.

6 redenen om te investeren in Capronnier

Dankzij de opwaardering van de Kanaalzone is het gebied een hippe plek geworden met tal van faciliteiten, horecazaken, culturele instellingen en meer. Ook de stad heeft hier nog een reeks ontwikkelingen op de planning staan. De buurt in en rond de Brusselse kanaalzone is een gegeerde plek om te wonen geworden.

 • Het Sociaal Verhuurkantoor Wijken garandeert vaste maandelijkse huurinkomsten, en dat voor 30 jaar lang.
 • Met een investering in Capronnier ben je volledig vrijgesteld van onroerende voorheffing. 
 • Het btw-tarief op de aankoop van een appartement in Capronnier bedraagt 6% i.p.v. 21%. 
 • Dankzij de verhuurdienst die verantwoordelijk is voor het onderhoud, de verhuur en eventuele reparaties, verhuur je zonder zorgen.
 • De huurinkomsten worden jaarlijks automatisch geïndexeerd en zijn bijgevolg inflatiebestendig.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Jérôme Herinckx
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
 • Meer projecten