Molenpark

Locatie
Eeklo
Project type
Residentieel
Project status
In aanbouw

Download de brochure

Molenpark
Sluiten
Molenpark

Het groene hart van Eeklo

De nieuwe woonbuurt Molenpark blaast het hart van Eeklo nieuw leven in. Het project omvat 76 duurzame stads- en parkappartementen, 13 gezinswoningen, 2 handelspanden en een nieuw stadspark: het Louisepark.

Units
76
Adres

Molenstraat - 9900 Eeklo

Investeringswaarde
+35 miljoen euro
Oppervlakte
10.000 m²
Architecten
OYO Architects en Thomas Leplat
Partners
PDF Construct, VAN TORNHAUT
Autovrij en groen wonen

Hier genieten bewoners volop van de parkbeleving. De rijwoningen van Molenpark hebben een privétuin; de gelijkvloerse appartementen hebben rechtstreekse toegang tot het park of de binnentuinen.

Duurzaamheid

Bij de inrichting van Molenpark staat vergroening centraal: dat merk je aan de natuur op de site én aan het gebruik van groene technieken. Er worden in de nieuwe gebouwen verschillende duurzame technieken geïmplementeerd.

Maximaal comfort

Bij ION gaan we niet licht over de verkoop van een woonst. We eren de investering en het vertrouwen van onze kopers en stellen alles in het werk om woonomgevingen te creëren die het leven aangenamer maken.

Wonen voor alle generaties

Molenpark is er voor iedereen, zowel jong als oud. Het wordt een ontmoetingsplaats waar bewoners met hun vrienden, familie en andere buurtbewoners in alle rust kunnen ontspannen midden in een groene omgeving. Hier laat je jouw kinderen met een gerust hart ravotten in het nieuwe park, weg van het drukke verkeer. Door de ondergrondse en bovengrondse parking aan de rand van het park te plaatsen wordt immers een autovrije zone gecreëerd. Tegelijk is het park verbonden met de buurt, door middel van diverse toegangswegen.

Om bewoners maximaal van de groene omgeving te laten genieten, zijn zowel de appartementsgebouwen als de eengezinswoningen georiënteerd richting het park, waar wadi’s voor natuurlijke waterinfiltratie zorgen.
Maar het is vooral de aansluiting op het warmtenet van de stad Eeklo die Molenpark tot een schoolvoorbeeld van duurzaamheid maakt. In eerste instantie zal het warmtenet gevoed worden vanuit een centrale stookplaats, via een warmtepomp die is aangesloten op zonnepanelen.

Molenpark in cijfers

  • 13 woningen
  • 76 appartementen
  • 671 handelspanden
  • 74 ondergrondse en 10 bovengrondse parkeerplaatsen waarvan 2 publieke
  • BVO totaal: 10.067 

Participatie van de omgeving

Molenpark is meer dan zomaar een nieuwbouwproject; het betekent voor de hele de buurt een verrijking. De bestaande omgeving was het uitgangspunt voor het ontwerp van OYO Architects en landschapsarchitect Thomas Leplat. Waardevolle bomen – zoals de majestueuze rode beuk – worden behouden en geïntegreerd in het ontwerp.

Het Louisepark, een publiek park van 4.300 m², wordt een groene oase voor ontspanning en recreatie. Bewoners van Molenpark zullen volop gebruik kunnen maken van het speelplein voor kinderen, picknickplekken, zitbanken, een petanquebaan,... Ook in het nabijgelegen stadscentrum is er heel wat te doen, met tal van winkels, restaurants, en culturele activiteiten.

De stad Eeklo legt één van de langste warmtenetten van Vlaanderen aan. Dat zal liefst 30 km leidingen omvatten die restwarmte uit de IVM-verbrandingsoven zullen transporteren. Zodra het warmtenet in werking treedt, zal deze nieuwe wijk daar als eerste op aansluiten. Alle 76 appartementen, het gezondheidscentrum, een handelszaak en 13 huizen worden tot dan gevoed door het lokale warmtenet vanuit een centrale stookplaats en een warmtepomp die is aangesloten op zonnepanelen.
Boris Parmentier
- Senior Project Developer
Het project weerspiegelt een toekomstgerichte visie op stedelijk wonen. Er wordt beter en compacter gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte, in combinatie met het verhogen van de omgevingskwaliteit voor de bewoners en voor de hele buurt. Een nieuwe vlotte verbinding voor voetgangers en fietsers, doorheen een aangename groene zone, is ongetwijfeld een meerwaarde voor de stad.
Danny Plaetinck
- Schepen van Omgeving, Eeklo

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Boris Parmentier
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten