Nieuwland

Locatie
Gent
Project type
Residentieel
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Nieuwland
Sluiten
Nieuwland

Locatie met zicht op meerwaarde

ION draagt met Nieuwland bij aan de opwaardering van het noordoostelijke deel van Gent, met een gevarieerd aanbod aan moderne woningtypes rond een uniek park.

Units
80
Adres

Nieuwland 54 - 9000 Gent

Investeringswaarde
+25 miljoen euro
Oppervlakte
+7.000 m²
Architecten
ARCH & TECO
Partners
Urban ID
Stadsleven in harmonie

Nieuwland is een gezellige Gentse wijk waar stadsleven, rust en groen elkaar ontmoeten – een zeldzame combinatie van bruisende levendigheid en een uitgestrekte groene omgeving. De wijk zal binnenkort trouwens nog beter toegankelijk zijn, dankzij de aanleg van de gloednieuwe Verapazbrug.

Investeer duurzaam en milieubewust

Elk appartement en elke woning in Nieuwland is gebouwd volgens BEN-standaarden, met een lage ecologische voetafdruk. Aangesloten op het collectieve stadswarmtenet van Gent, verminderen bewoners niet alleen hun energieverbruik, maar dragen ze ook bij aan een efficiënter en milieuvriendelijker verwarmingssysteem.

Diverse woningtypes, één buurtgemeenschap

Nieuwland biedt een opmerkelijke diversiteit aan woningtypes, waaronder appartementen en moderne stadswoningen. Die variatie draagt bij aan een rijke buurtgemeenschap waar mensen van alle leeftijden en levensstijlen zich thuis voelen.

Thuis in het grootste dorp van Gent

Gent is een grootstad met alle voorzieningen, verpakt in de gemoedelijkheid van een dorp waar ons ons nog kent. Een stad met oog voor groen en een sterke visie op het gezond houden van haar inwoners. Een stad ook met een sterke ondernemerszin en een levendig verenigingsleven. Een stad bovenal die actief inzet op het aantrekken van jonge gezinnen. Het project Nieuwland sluit daar naadloos op aan.

Een stad met oog voor groen en een sterke visie op het gezond houden van haar inwoners.
Een stad bovenal die actief inzet op het aantrekken van jonge gezinnen. Het project Nieuwland sluit daar naadloos op aan.

Nieuwland in cijfers

  • 65 appartementen 
  • 15 woningen
  • 53 ondergrondse parkeerplaatsen
  • 186 m² handelsruimte
  • Oppervlakte terrein: 5.988 
  • BVO totaal: 7.043 m²
  • Woonoppervlaktes van 134m² - 226 m²
  • Zuidgerichte, royale terrassen 
  • Privatieve stadstuinen

Duurzaam investeren

Dankzij innovatieve technieken zijn de appartementen en woningen van Nieuwland BEN: bijna-energieneutraal (met een E-peil van 30). Ze zijn hoogstaand thermisch en akoestisch geïsoleerd, zijn voorzien van ventilatiesysteem type D en zijn aangesloten op het centrale warmtenet van Luminus, dat restwarmte recupereert om de stad van warmte te voorzien.

Kwalitatieve huisvesting voor verhuur in Gent

In Gent is de vraag naar huisvesting enorm, waardoor nieuwe projecten meteen verkocht of verhuurd zijn. Wie hier investeert in betaalbare, kwalitatieve huisvesting doet dus sowieso een goede zaak. De 48 appartementen en 14 woningen van Nieuwland hebben alles in huis om vlot verhuurd te raken: de ideale locatie, kwalitatieve afwerking, voldoende parkeerplaatsen, een uniek binnenpark…

Gedragen door een team van topexperts

ION realiseerde dit project samen met de dynamische project developer Urban ID en het visionaire architectenbureau ARCH & TECO. Drie hoog aangeschreven vastgoedspelers dus, wiens gedeelde visie de drijvende kracht was achter deze ambitieuze stadsvernieuwing.

“Nieuwland wordt – met zijn 1.200 m² groen – een belangrijke schakel tussen twee toekomstige publieke parken. De site maakt een groene verbinding met de binnenstad.”

Architect Hendrik Van Hese

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Gaëtan D'haeyere
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten