Gent Fluvius
Regiokantoor Schelde-Lieve Fluvius

Fluvius - Gent

Investeringswaarde

20 miljoen EUR

Grondoppervlakte

6460 m2

Architecten

Wielfaert architecten

Timing

Start werken april 2022, oplevering eind 2023

Partners

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels Fluvius Sweco
Gent Fluvius

Duurzame bedrijvensite

Deze nieuwe bedrijvensite wordt de uitvalsbasis voor de medewerkers van de Fluvius-regio Schelde-Lieve. Eind 2023 nemen ze er hun intrek. Fluvius kiest nu voor een toekomstgerichte, duurzame en energiebewuste bedrijvensite. Het kantoorgebouw zal onderdak bieden aan 119 sedentaire en 23-semi-ambulante medewerkers van de regio, bevat een magazijn voor 60 techniekers en een buitenopslagruimte voor logistiek materiaal en afvalcontainers.

Daarbij wordt de site voorzien met de nodige circulatie-, oplaad- en parkeerfaciliteiten voor voetgangers, fietsers en gebruikers van gemotoriseerd vervoer, zijnde dienstvoertuigen, personenwagens en motorfietsen. De geïntegreerde groenaanleg zorgt voor een harmonieus geheel met duurzaamheid als centrale pijler. Het bouwproject volgt de regelgeving van de GRO-duurzaamheidsmeter van de Vlaamse Overheid. De doelstelling is om het 20% beter te doen dan de geldende EBP-wetgeving, op het moment waarop de omgevingsvergunning werd ingediend. Energiemonitoring en hergebruik van water maken deel uit van dit ambitieuze concept.

Gent Fluvius
De locatie is op vlak van bereikbaarheid voor alle gemeenten van Fluvius-regio Schelde-Lieve een pluspunt.

Optimale mobiliteit

Op vlak van mobiliteit scoort de toekomstige Fluvius-site uitstekend. Er is een bus- en tramverbinding op minder dan 1 km van het gebouw, het treinstation ligt op minder dan 3 km en de site is goed bereikbaar met de fiets dankzij fietspaden en fietssnelwegen. Samen met de bouwwerken, wordt een fietspad aangelegd dat vlak naast de site ligt.

“Ik ben zeer tevreden met de komst van Fluvius naar The Loop. Op deze goed bereikbare locatie plannen we een nieuw toekomstgericht stadsdeel, met naast kantoren ook ruimte voor handel, ontspanning, groen, wonen en gemeenschapsvoorzieningen. Deze mix van functies zal zorgen voor een levendige stadswijk.” , aldus Matthias De Clercq, burgemeester Stad Gent.

Eerstesteenlegging Gent Fluvius

Eerstesteenlegging Gent Fluvius

De start van de werken aan het nieuwe Fluvius complex in Gent werd gevierd met een eerstesteenlegging. Meer lezen over de start van de werken? Lees het nieuwsartikel.

Deel met anderen