De Wijngaard
De Wijngaard
De Wijngaard
De Wijngaard
Project is afgewerkt

De Wijngaard - Kortrijk

Investeringswaarde

+25 miljoen EUR

Grondoppervlakte

+10.500 m2

Architecten

NERO architecten

Timing

Opgeleverd in 2019

Partners

Establis Studiebureau Van Reeth
De Wijngaard binnentuin

Wonen in het hart van historisch Kortrijk

Kortrijk groeit. En bloeit. Een centrum van vooruitgang, symbool voor vernieuwing. Een stad die rijp is voor verandering. En die de toekomst omarmt. Hier planten wij De Wijngaard. Een uniek stadsproject dat u laat wandelen tussen woning en werkplek.

  • 50 ruime appartementen
  • 55 erkende assistentie- woningen
  • 1.500 m2 moderne kantoorruimte
  • 1 centrale groenzone met terrasjes
  • 3 doorgangen naar het bruisende centrum

En dat alles rond een centraal binnenplein. Een groenzone in de Groeningestad, waar u de vruchten plukt van nieuwe ontmoetingen. Hier komen verschillende generaties samen.

De Wijngaard speeltuin

Kortrijk

Een buurt in volle groei

De komst van shoppingcenter K kondigde een ware kentering aan voor Kortrijk. Nu treedt de omliggende buurt in de voetstappen van het populaire shoppingcenter. Met nieuwe handelszaken, groenzones en woningen. Dynamisch en divers. Ook het station krijgt een metamorfose, inclusief nieuw park en parkings.

Gesteund door de stad

Kortrijk is een stad in verandering. Op alle vlakken en in alle buurten. Stadsontwikkelingsbedrijf SOK en Stad Kortrijk ondersteunen De Wijngaard: een project dat de buurt niet alleen wil veran­ deren, maar vooral, wil verbeteren. Van de site tot het station en de Veemarkt: de buurt rond De Wijngaard ondergaat een ware transformatie. Het resultaat? Een historische binnenstad die klaar is voor de toekomst.

De Wijngaard, ruimte om te leven en te beleven

Diversiteit in design

De Wijngaard telt 5 gebouwen en evenveel stijlen. Een visuele dialoog die verwijst naar de dynamiek van de stad en De Wijngaard. Met respect voor wat er is en een uitgesproken visie over wat nog komt, combineert architectenbureau Nero moeiteloos de authentieke schoonheid van de art deco gevels in de Wijngaardstraat met de inno­vatieve architectuur van de nieuwbouw­ appartementen in de Sint-­Janslaan en de Vlamingenstraat.

Bereikbaar én betaalbaar

Alle wegen leiden naar De Wijngaard.
Hier heeft u plaats voor uw auto en fiets en woont u op wandelafstand van het station. Ook de site zelf nodigt uit tot kuieren. Via de open doorgangen in de Sint-­Janslaan, Wijn­gaardstraat en Vlamingenstraat belandt u op het gezellige binnenplein. U én uw vrienden. In De Wijngaard is er plaats voor iedereen. En voor elk budget.

plan de wijngaard

De ideale locatie

U wandelt De Wijngaard binnen via de Sint-Janslaan, Wijngaardstraat en Vlamingenstraat. Of u er nu woont of werkt, in De Wijngaard heeft u alles dichtbij.

Kuieren in het shoppingcenter K, lunchen met collega’s op een terrasje op de Veemarkt of cultuur opsnuiven in De Schouwburg… In de historische binnenstad van Kortrijk kan het allemaal.

Werkt u buiten Kortrijk of plant u een daguitstap? Het station ligt op wandelafstand. Maar ook met de wagen en fiets bereikt u De Wijngaard moeiteloos.

Deel met anderen