Core

Locatie
Brussel
Project type
Commercieel
Project status
In ontwikkeling

Request information brochure

Core
Sluiten
Core

Kantoren in hartje Brussel

Core, een ontwikkeling van ION en Eaglestone, is een volledig gerenoveerd kantoorgebouw in het centrum van Brussel. Dankzij het gebruik van lucht-water warmtepompen wordt het project volledig fossielvrij.  Slimme technologieën en duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en regenwateropvang maken deze ontwikkeling extra duurzaam. Een unieke zet om dit niveau van duurzaamheid met het architecturale en historische karakter van een gerenoveerd gebouw te combineren.  De doelstelling is om een BREEAM Outstanding-certificering voor dit kantoorgebouw te behalen. 

Units
1
Adres

Lombardstraat 34 - 1000 Brussel

Investeringswaarde
+50 miljoen euro
Oppervlakte
1.267 m2
Architecten
CAAN Architecten
Partners
VK Engineering (Technieken, EPB, duurzaamheid), Sweco (stabiliteit), Taktyk (landschapsarchitect).
Hyperverbonden & ultratoegankelijk

Core ligt in de Brusselse Vijfhoek, een gewilde kantooromgeving in het hart van de hoofdstad. Met een locatie op wandelafstand van de Grote Markt, is het complex uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en bevind het zich in een bruisende buurt vol kantoren, winkels en restaurants.

Groen, groen, groen!

Core ondergaat een grondige renovatie die het kantoorgebouw helemaal futureproof maakt. Het combineert slimme technologieën en milieuvriendelijke oplossingen zoals zonnepanelen en regenwateropvang. De ambitie is om een BREEAM Outstanding-certificering te behalen.

Plug in & start je dag

Met voldoende parkeergelegenheid voor auto's en fietsen en tal van elektrische oplaadpunten, begin je je dag in Core met gemak. Sporten tijdens de lunchpauze? Geen probleem, want ook douches en kleedkamers maken deel uit van het totaalpakket.

Binnenstedelijk kantoorproject

Core staat garant voor lichtrijke, flexibele werkruimtes. De gemeenschappelijke ruimtes in het groene atrium monden dan weer uit op een prachtig dakterras. Onder het gebouw is er een beveiligde ondergrondse parking voor 47 auto's en 72 fietsen, met 12 oplaadpunten.

Een doordacht project

Het project is gelegen in een van de meest gevraagde kantoorzones in Brussel. Gelegen binnen de ring, tegenover het Brussels Parlement en vlak bij het Centraal Station, is Core vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer. Er is een directe verbinding met de luchthaven van Brussel en andere Belgische steden.
Op wandelafstand van het kantoor vind je winkels en restaurants, musea en galeries, verscheidene vervoersmiddelen, parken en talrijke groenzones. Dit creëert een bruisende sfeer.

Core in cijfers

  • 8.860 m2 BACS kantoor
  • 72 fietsparkeerplaatsen
  • 47 parkeerplaatsen
  • Oppervlakte terrein: 1.267 m2

Een écht groen gebouw

Core is een duurzaam kantoorgebouw dat hoogwaardige ruimtes combineert met slimme technologieën en milieuvriendelijke oplossingen. Het welzijn van de gebruikers staat er centraal. Met zijn CO2-neutraliteit, fotovoltaïsche zonnepanelen, regenwateropvangsysteem en afwezigheid van fossiele brandstoffen ambieert Core het ‘BREEAM Outstanding’-label.

Een sterke samenwerking

Core is een gezamenlijke ontwikkeling van ION en Eaglestone. Zij steken het oude gebouw in een eigentijds jasje met grote aandacht voor duurzaamheid.  Core is het perfecte kader voor bedrijven die gemeenschapsgevoel, creativiteit en productiviteit hoog in het vaandel dragen.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Jérôme Herinckx
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten