Core
Lancering

Core - Brussel

Investeringswaarde

+ 50 millions EUR

Architecten

A2RC
Een iconisch gebouw in het administratieve en historische centrum Brussel

Het volledig gerenoveerde kantoorgebouw aan de Lombardstraat geniet van een uitzonderlijke locatie in het historische centrum van Brussel. Gezamenlijk ontwikkeld door ION en Eaglestone, herontwikkelt Core het oude gebouw in een eigentijds design en hoge milieukwaliteit gebouw waar gemeenschap, creativiteit en productiviteit gedijen. 

Het project voorziet in lumineuze en flexibele werkruimten terwijl de gemeenschappelijke ruimten in het groene atrium uitmonden op een prachtig dakterras. Core beschikt ook over beveiligde ondergrondse parking voor 47 auto's en 72 fietsen, met meerdere oplaadpunten.

 

Een bruisende buurt met alle voorzieningen voor de deur!

Locatie en toegankelijkheid

Core is gelegen in een van de meest gevraagde kantoorzones in Brussel. Omgeven door de binnenring, over het Brussels Parlement, vlakbij het centraal station en goed bereikbaar met het openbaar vervoer met directe verbinding met de luchthaven van Brussel en andere Belgische steden.

Werkelijk alles is op loopafstand van het gebouw: winkels en restaurants, musea en galeries, vervoer en groenvoorzieningen.

 • Een bushalte in de straat
 • 5 minuten lopen naar het Centraal Station
 • 6 minuten lopen naar de metro
 • 10 minuten met de metro van Gare du Midi
 • 5 minuten met de auto naar de binnenring

Het stadscentrum krijgt nieuw leven ingeblazen met de herinrichting van de openbare ruimte en de aanleg van een nieuwe voetgangerszone, waardoor het gebied een dynamische en gezellige sfeer krijgt.

  Een écht groen gebouw

  Core ligt niet alleen op een uitstekende locatie, het is ook een duurzaam kantoorgebouw dat hoogwaardige ruimten combineert met slimme technologieën en milieuvriendelijke oplossingen die voorrang geven aan het welzijn van de gebruikers. 

  Op visueel vlak vullen hout en glas het oorspronkelijke prefab beton aan en het open atrium straalt licht uit waardoor een warm en verwelkomend interieur ontstaat dat zowel duurzaam als stijlvol is. Bovendien biedt het ruime dakterras een overvloedige vegetatie die u onderdompelt in een natuurlijk landschap.

  Met zijn CO2-neutraliteit, fotovoltaïsche zonnepanelen, regenwateropvangsysteem en afwezigheid van fossiele brandstoffen ambieert Core de BREEAM Outstanding Award.

  Deel met anderen