The Crown

Locatie
Brugge
Project type
Studentenhuisvesting
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

The Crown
Sluiten
The Crown

Moderne studentenhuisvesting en schoolcomplex

In opdracht van VIVES Hogeschool bouwde ION The Crown in Brugge. Het moderne complex met leslokalen, een auditorium en studentenhuisvesting die volledig in lijn staat met de groeiende studentenhuisvestingsmarkt.

Units
138
Adres

Xaveriantenstraat 6 - 8000 Brugge

Investeringswaarde
20 miljoen euro
Oppervlakte
+8.000 m²
Architecten
Salens Architecten
Partners
VIVES
Toplocatie en toegankelijke prijzen

The Crown bevindt zich op een unieke locatie op de VIVES-campus in Brugge. Met toegankelijke startprijzen is investeren in deze studentenkamers een aantrekkelijke opportuniteit voor slimme investeerders.

Gegarandeerde opbrengsten

Bij The Crown profiteer je als investeerder van 27 jaar gegarandeerde huurinkomsten. De studentenkamers worden gehuurd door Hogeschool VIVES, waardoor je verzekerd bent van een langdurig en stabiel rendement.

Zorgeloos investeren

Met het principe van rentmeesterschap wordt jouw vastgoedinvestering professioneel beheerd en onderhouden door VIVES Hogeschool. Je geniet een zorgeloze investering waarbij alle verhuur- en onderhoudsaspecten voor jou worden afgehandeld.

Investeren in de toekomst

Kiezen voor The Crown, dat is kiezen voor zekerheid. Het gebouw is een moderne en bruisende studentencampus en de markt van studentenhuisvesting groeit. De kamers worden 27 jaar lang gehuurd en beheerd door een gerenommeerde onderwijsinstelling. Investeerders genieten dus van een zeker rendement, terwijl ze bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. Ook interesse? The Crown is uitverkocht, maar ontdek hier onze andere projecten met huurgarantie.

Centraal gelegen

The Crown ligt centraal op de VIVES-campus, vlakbij het hoofdgebouw en naast campus Xaverianen. De nieuwe multifunctionele sportcampus is ook vlakbij. De site is prima ontsloten. Dankzij zijn ligging langs de expresweg, die Brugge met de E403 en de E40 verbindt, rij je er vlot heen met de auto. Het station ligt op slechts 5 minuutjes fietsen en het stadscentrum op een kwartiertje.

Uitzonderlijke samenwerking met VIVES

De hoeksteen van dit project is de langdurige samenwerking met Hogeschool VIVES, voor wie ION The Crown realiseerde. Volgens het principe van build to suit fungeerde ION als onestopshop, van het ontwerp en de vergunningsaanvraag tot de effectieve bouw van het project, helemaal op maat van Hogeschool VIVES.

The Crown in cijfers

  • 138 studentenkamers
  • Leslokalen en auditorium
  • Ontmoetingsruimtes
  • Foyer voor evenementen
  • Oppervlakte terrein: 4.210 m²
  • Oppervlakte BVO: 8.287 m²

Investeren in studentenkamers: de ideale belegging?

Download hier de whitepaper over studentenvastgoed

kristof-vanfleteren-quote
Dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van geavanceerde prefabtechnieken, waardoor we zelfs bij slecht weer een hoog tempo konden handhaven, en door intensieve samenwerking tussen onze projectpartners. We willen iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen, hartelijk bedanken.
Kristof Vanfleteren
- CEO & Co-founder ION
De periode tussen de eerstesteenlegging en de ingebruikname bedroeg minder dan 500 dagen, wat een aanzienlijke prestatie is voor een project van deze omvang.
In keeping with the Build to Suit principle, ION served as a one-stop shop, taking care of everything, from the design and application for planning permission to the construction of the development, which was completely tailored to the needs of the VIVES University of Applied Sciences.

Ambitieus gebouwd in minder dan 500 dagen

Deze samenwerking weerspiegelt een gezamenlijke inzet voor duurzame stadsontwikkeling en onderwijsversterking. De synergie tussen VIVES, Salens Architecten en ION is een partnership dat de gemeenschap ten goede komt en tegelijkertijd innovatie en groei bevordert.

In de ontwerpfase kozen we al voor een ambitieus project. Dit was zowel te wijten aan de architectonische keuze - de kenmerkende ronde vorm stelde herhaaldelijk het volledige team voor uitdagingen - als aan een strakke planning, die een uiterst zorgvuldig uitgevoerd bouwtraject vereiste. De periode tussen de eerstesteenlegging en de ingebruikname bedroeg minder dan 500 dagen, wat een aanzienlijke prestatie is voor een project van deze omvang.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Kristof Vanfleteren
Co-founder/CEO
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten