Le Central

Locatie
Mons
Project type
Studentenhuisvesting
Project status
In ontwikkeling

Download de brochure

Le Central
Sluiten
Le Central

Zorgeloos investeren in een studentenstad vol groei

 

De studentenkamers van Le Central in Bergen  vormen een interessante belegging. Investeerders genieten 27 jaar lang van een gegarandeerd én geïndexeerd rendement dankzij de samenwerking met de Universiteit van Bergen.

Units
86
Adres

Boulevard Gendebien 1 - 7000 Mons

Investeringswaarde
17,5 miljoen euro
Oppervlakte
+2.400 m²
Architecten
A1AR, A&G
Toplocatie in het epicentrum van de studentenbuurt

Le Central bevindt zich op een hypercentrale locatie in het centrum van Bergen. Studenten staan in een mum van tijd op de verschillende universiteits- en hogeschoolcampussen, genieten van het bruisende nachtleven, de winkels en de sportfaciliteiten die de stad te bieden heeft.

Langdurige verhuurgarantie dankzij UMONS

Met meer dan 18.000 studenten voor het academiejaar 2021-2022, ontpopte Bergen zich de laatste jaren tot een bruisende universiteitsstad. De Universiteit van Bergen (UMONS) neemt de huur en onderhoudskosten van Le Central gedurende 27 jaar voor haar rekening, waardoor investeerders maandelijks een gegarandeerd en geïndexeerd inkomen ontvangen.

Een toekomstgericht en duurzaam gebouw

Naast financieel rendement zet Le Central ook in op duurzaamheid. Investeerders zijn zeker dat hun investering in lijn is met hedendaagse milieunormen, terwijl studenten genieten van een groene woonomgeving, energie-efficiëntie, aandacht voor waterhuishouding en optimale mobiliteit.

Investeren in een van de best gelegen studentenresidenties van Bergen

Noem het Leopoldplein, waar Le Central ligt, gerust het epicentrum van de studentenbuurt van Bergen. Dankzij de onmiddellijke nabijheid van het stadscentrum en de verschillende UMONS-vestigingen, kunnen studenten te voet naar de uitgaansbuurt, de vele winkels en allerlei voorzieningen voor sport en vrije tijd. Tegenover de residentie liggen het hypermoderne station en verschillende bushaltes.

In 2021 sloot de Umons met ION een huurovereenkomst voor het volledige Le Central-project, en dat voor 27 jaar. Gedurende die periode staat de universiteit garant voor de verhuur van de studentenkamers van het project en is ze verantwoordelijk voor alle kosten die verband houden met de huur en het onderhoud.
Tegenover de residentie liggen het hypermoderne station en verschillende bushaltes.

Cijfers van dit project

  • 86 studentenkamers
  • 1 conciërgewoning
  • 86 fietsparkeerplaatsen
  • Oppervlakte terrein: 440 
  • Oppervlakte BVO: 2.424 m²

Op zoek naar huurders? Niet nodig!

Elk jaar verwelkomt de stad Mons meer dan 10.000 studenten. In die context waarin de vraag naar studentenhuisvesting veel groter is dan het aanbod, beheert de Universiteit van Mons (UMONS) de studentenkamers. In 2021 sloot ze met ION een huurovereenkomst voor het volledige Le Central-project, en dat voor 27 jaar. Gedurende die periode staat de universiteit garant voor de verhuur van de studentenkamers van het project en is ze verantwoordelijk voor alle kosten die verband houden met de huur en het onderhoud. Bovendien betaalt zij de onroerende voorheffing. Investeerders kunnen dus in alle gemoedsrust genieten van een zeer voordelig rentabiliteits- en belastingstelsel.

Meer over investeren met verhuurgarantie?

Download hier ons reference book over investeren in vastgoed met een gewaarborgd huurinkomen.

Gedragen door een team van topexperts

Dit indrukwekkende project werd mogelijk gemaakt door de naadloze samenwerking tussen ION en het innovatieve architectenbureau A1AR. Samen vormden zij een partnerschap dat de grenzen van studentenhuisvesting in de stad verlegt. Hun ideeën leidden tot een gebouw dat niet alleen comfortabele en moderne studentenkamers biedt, maar dat tegelijk een architecturaal statement is. Een verrijking voor de skyline van Bergen.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Hugues Hallard
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten