The Residance

Locatie
Brussel
Project type
Studentenhuisvesting
Project status
In aanbouw

Download de brochure

The Residance
Sluiten
The Residance

Investeren in studentenkamers in hartje Brussel

 

Op een boogscheut van het centrum van Brussel ontwikkelt ION studentenresidentie The Residance. Met de vele universiteiten,hogescholen en alle faciliteiten vlakbij is dit een felbegeerde plek voor studenten.

Units
64
Adres

Rue du Congrès 17 - 1000 Brussel

Investeringswaarde
+15 miljoen euro
Oppervlakte
2.695 m²
Architecten
DDS+
Optimale locatie

The Residance is strategisch gelegen binnen de Vijfhoek van Brussel, op wandel- en fietsafstand van verscheidene universiteits- en hogeschoolcampussen.

Nijpend tekort

Met meer dan 120.000 studenten per jaar en een voorspeld tekort van 55.000 kamers tegen 2030, is de vraag naar studentenhuisvesting in Brussel ongekend hoog.

Ontzorging

Hier investeer je zorgenvrij, dankzij het professionele vastgoedbeheer en een conciërge die instaat voor de verhuur, het onderhoud en het beheer van jouw pand.

Antwoord op tekort aan kwalitatieve studentenkamers

Van het oude kantorencomplex dat we ombouwen tot The Residance bleef de structuur behouden, maar verder kreeg het een volledige make-over. De knusse kamers hebben een hoge afwerkingsgraad en bieden modern comfort, en ook de gemeenschappelijke ruimtes waar de studenten koken, studeren en ontspannen worden aantrekkelijk ingericht. De binnentuin is dan weer een aangename groene plek om tot rust te komen. Naast de 42 studentenkamers, 21 studio’s en een conciërgewoning, beschikt The Residance ook over 11 autostaanplaatsen en een grote fietsenstalling.

Het aantal studenten blijft exponentieel toenemen

De Brusselse studentenpopulatie concentreert zich voornamelijk in het stadscentrum. Het totale aantal traditionele studentenkoten in Brussel wordt geschat op 15.000 à 20.000, terwijl het huidige tekort op zo’n 10.000 units geraamd wordt. De groei van het aantal studenten blijft jaar na jaar toenemen. Er wordt verwacht dat er tegen 2030 50.000 extra studenten zullen zijn in Brussel, waardoor het huidige tekort van zo’n 10.000 kamers tegen 2030 zal oplopen tot maar liefst 20.000 à 55.000 units.

De perfecte opportuniteit om te investeren

Het tekort aan kwalitatieve studentenhuisvesting in Brussel wordt almaar groter, met stijgende huurprijzen als gevolg. The Residance is een kwalitatief project op een toplocatie. De site ligt binnen de Vijfhoek van Brussel, op wandel- en fietsafstand van verschillende universiteiten en hogescholen. Dankzij het metro, bus- en tramstation Congres naast de deur, staan bewoners van The Residance zo waar ze maar willen. Het perfecte project om veilig te beleggen!

Investeren in studentenkamers: de ideale belegging?

Download hier de whitepaper over studentenvastgoed

Er wordt verwacht dat er tegen 2030 50.000 extra studenten zullen zijn in Brussel, waardoor het huidige tekort van zo’n 10.000 kamers tegen 2030 zal oplopen tot maar liefst 20.000 à 55.000 units.
Van het oude kantorencomplex dat we ombouwen tot The Residance blijft de structuur behouden, maar verder krijgt het een volledige make-over.

Cijfers van dit project

  • 21 studentenstudio's
  • 42 studentenkamers
  • 1 conciërgewoning
  • 11 autostaanplaatsen
  • 97 fietsstalplaatsen
  • Oppervlakte terrein: 535 
  • Oppervlakte BVO: 2.695 m²

Sterke participatie van de omgeving

ION ging voor dit project een diepgaande samenwerking aan met het prestigieuze architectenbureau DDS+. De alliantie is gebaseerd op gedeelde visies en een gezamenlijke passie voor excellentie. Zie The Residance dus gerust als een voorbeeld van innovatie en vooruitstrevendheid in studentenhuisvesting.

De partners van dit project opteerden ervoor om The Residance stevig te verankeren in de omgeving, om zo een levendige en verrijkende studentenervaring te creëren. The Residance is dus niet zomaar een investering, maar vormt ook een bijdrage aan de evolutie van het studentenleven in Brussel.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Jérôme Herinckx
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten