Hof ten Yser

Locatie
Nieuwpoort
Project type
Residentieel
Project status
Opgeleverd

Request information brochure

Hof ten Yser
Sluiten
Hof ten Yser

Meer dan zee alleen

De oude stadshoeve Van Landtshoote in Nieuwpoort wordt na een ware metamorfose omgedoopt tot Hof ten Yser.

Units
43
Adres

Ieperstraat en Koningin Elisabethlaan - 8620 Nieuwpoort

Investeringswaarde
+16 miljoen euro
Oppervlakte
1.934 m²
Architecten
A1AR
Partners
Furnibo
Waardevaste locatie

Strategisch gelegen aan de Kaai en de Havengeul van Nieuwpoort, staat Hof ten Yser garant voor een waardevaste investering. Het project is gelegen op een toplocatie, die tijdens de coronapandemie nog verder aan populariteit heeft gewonnen.

Betoverende binnentuin

Hof ten Yser heeft een schitterende binnentuin, een ware zeldzaamheid in het hart van Nieuwpoort. De groene oase voegt niet alleen charme toe, maar verhoogt ook de waarde van de appartementen.

Belgische kustbeleving

De aantrekkingskracht van de Belgische kust is groot. De laatste jaren (her)ontdekten heel wat Belgen de grote troeven ervan. De nabijheid van de kust heeft zeker een invloed op die hernieuwde appreciatie.

Vlak bij de charmante jachthaven van Nieuwpoort

Gezellig dineren in Nieuwpoort, wandelen langs de vaargeul en fietsen naar het binnenland: Nieuwpoort heeft heel wat te bieden – zowel voor vaste bewoners als voor tweeverblijvers. Op een steenworp afstand van Hof ten Yser zijn er bakkers, restaurants, authentieke cafés, winkels, natuurreservaat de IJzermonding, de jachthaven en het strand. Er is een tramhalte om de hoek en de ligging is ook ideaal voor fietsliefhebbers.

Architectuur

Hof ten Yser bestaat uit 2 appartementsblokken met 27 wooneenheden en 1 commerciële ruimte en 14 wooneenheden.
ION schrijft hier wel een nieuw verhaal, maar doet dat met respect voor het verleden. Want de site heeft een rijke geschiedenis

Hof Ten Yser in cijfers

  • 42 appartementen
  • 1 handelspand
  • 48 parkeerplaatsen
  • Oppervlakte terrein: 1.934 
  • Oppervlakte BVO: 4.400 m²

Gedragen door een team van topexperts

ION streeft in al zijn projecten naar een optimale samenwerking met bouwpartners die dezelfde visie uitdragen. Het ontwerp van Hof ten Yser is het resultaat van het creatieve brein van het A1AR architects & more. Zij gaan niet uit van het principe ‘wat is’, maar van ‘wat kan’. Hun ontwerpen gaan dan ook om meer dan alleen architectuur. De uitvoering is in handen van Furnibo, een toonaangevend aannemingsbedrijf dat hoogkwalitatieve bouwprojecten realiseert.

Architectuur

Hof ten Yser bestaat uit 2 appartementsblokken met 27 wooneenheden en 1 commerciële ruimte en 14 wooneenheden. Onder het geheel ligt een gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage. De gevels van Hof Ten Yser stralen charmante historiek uit. Het ontwerp toont respect voor de bestaande bouwstijl in de binnenstad, waardoor het perfect matcht met de omgeving. Allesbehalve een typische kustarchitectuur.

Investeringsmogelijkheden

Het is duidelijk: Hof ten Yser biedt een fantastische woon- en verblijfservaring. Dat brengt uiteraard ook lucratieve investeringsmogelijkheden met zich mee. De centrale locatie en groeiende vraag naar kustvastgoed maken dit een waardevaste investering. Dankzij de unieke binnentuin zijn hogere huurprijzen mogelijk.

Sterke participatie van de omgeving

ION schrijft hier wel een nieuw verhaal, maar doet dat met respect voor het verleden. Want de site heeft een rijke geschiedenis, blijkt uit het archeologisch onderzoek door studiebureau BAAC. Hier stond vroeger Hoeve Van Landtschoote, de laatste stadsboerderij van Nieuwpoort, gebouwd tussen 1860 en 1880. Tijdens de Eerste Wereldoorlog fungeerde de hoeve een tijdlang als schuilplaats van geniekapiteins Robert Thys en Fernand Umé. Samen met hun zogeheten Compagnie van de Sapeurs-Pontonniers speelden zij een belangrijke rol bij het onder water zetten van de IJzervlakte.

Meer informatie aanvragen

Vul jouw gegevens in en wij bezorgen jou snel een antwoord.
Gaëtan D'haeyere
Project Developer
[email protected] 056 28 55 00
  • Meer projecten