Ten Boomgaarde
  • Een seniorenresidentie van bijna 11.000 m2 met 113 appartementen en meer dan 1.000 m2 gemeenschappelijke ruimtes voor zelfstandige senioren.
  • Een uniek concept dat comfort, veiligheid en diensten op maat voor de bewoners combineert.
  • Verschillende gemeenschappelijke ruimtes voor bewoners, hun familie en buren: een restaurant, een zwembad met wellnessfaciliteiten, een fitnessruimte, een kapsalon, een bibliotheek en een multimedialounge.

Brugge verwelkomt een nieuwe residentie voor senioren in het hart van West-Vlaanderen. Projectontwikkelaar ION bouwde de afgelopen 18 maanden de unieke residentie "Het Reihof" in opdracht van uitbater DOMITYS, de nummer 1 in Frankrijk voor seniorenresidenties en lid van de AG2R LA MONDIALE Groep. De residentie van 10.755 m2, gelegen vlakbij het park Ten Boomgaard, zal bewoners verwelkomen die in alle rust en in een ongeëvenaarde omgeving van hun pensioen kunnen genieten. Vandaag wordt de residentie officieel opgeleverd door uitbater DOMITYS in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw, schepen Franky Demon, architectenbureau A1AR en projectontwikkelaar ION. Bewoners zullen vanaf 2024 in de residentie kunnen intrekken.

'Het Reihof', een innovatief seniorenverblijf met focus op bewonerscomfort en persoonlijke service, ligt ten zuiden van het centrum van Brugge, op een boogscheut van het historische stadscentrum. Het aantal senioren is de voorbije jaren gestaag toegenomen, met een stijgende vraag naar seniorenresidenties als gevolg. Uit cijfers van statistiek Vlaanderen blijkt dat 1 op de 5 bewoners in België in juli 2022 65-plusser was. Ook in Brugge zet deze tendens zich voort. 25% van de bewoners is 65 jaar of ouder. Met "Het Reihof" plaatst de groep DOMITYS Brugge centraal in haar ontwikkelingsstrategie in België.

'Het Reihof' heeft alles wat bewoners nodig hebben om comfortabel en in alle rust ouder te worden. De woningen bieden alle comfort die bewoners nodig hebben om zich thuis te voelen, met een compleet dienstenpakket en diverse gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een kapsalon, een multimedia lounge voor filmavonden, een bibliotheek en een zwembad. Bewoners die extra diensten nodig hebben, kunnen rekenen op ons team voor coördinatie en persoonlijke begeleiding.
Quince Muyldermans, Sales Manager bij DOMITYS Belgium

Deel met anderen