Flint Leuven
Flint Leuven
Flint Leuven

205 nieuwe studentenkamers klaar tegen academiejaar 2016-2017

In het centrum van Leuven, op vroegere gronden van het OCMW, is de bouw gestart van de nieuwe studentenresidentie Flint. Het project omvat 205 studentenkamers, 230 fietsenstallingen en 66 ondergrondse parkeerplaatsen. Projectontwikkelaars ION en Allfin investeren ruim 25 miljoen euro. De hypermoderne studentenresidentie zal klaar zijn tegen de start van het academiejaar 2016-2017. 

Het domein van het OCMW tussen de Frederik Lintsstraat, Vesaliusstraat en Brabançonnestraat krijgt de komende jaren een nieuwe invulling met diverse functies. ION en Allfin ontwikkelen op dat domein samen de studentenresidentie Flint. Project developer Cedric Olivier van ION: “Vandaag gaven we het startschot voor de bouw van dit project. Symbolisch werd een fles champagne stuk geslagen tegen een steunkolom uitgevoerd in Cortenstaal. Dat is één van de toonaangevende elementen in de architectuur van het gebouw.”

Flint Leuven
Flint Leuven

Hoogwaardige architectuur, kwalitatieve afwerking

Flint omvat 205 studentenkamers in een hoogwaardig architecturaal concept van Comodo Architecten uit Leuven. “We hebben gekozen voor een jong woonconcept, waarbij de kamers worden gegroepeerd in units van maximaal 15. Er zijn gewone kamers, maar ook studio’s. Alle kamers worden kwalitatief afgewerkt met hoogstaande materialen”, vertelt Cedric Olivier. 

“Daarnaast is veel aandacht besteed aan de gemeenschappelijke delen, zoals de ruime inkomhal, een lounge, fitness, poolruimte en private terrassen. Er wordt ook een binnentuin gecreëerd, die voor de nodige rust kan zorgen.” 
De nieuwe studentenresidentie wordt gebouwd door aannemer Louis Dewaele-Denys. De realisatie gebeurt in samenwerking met de KU Leuven. Dat betekent ondermeer dat ze voldoet aan de strenge eisen op het vlak van ontwerp, bouwtechniek, beheer en veiligheid. Zo komt er een inwonende conciërge, een, toegangscontrole en een individueel meetsysteem voor het verbruik per woongelegenheid. 

Het project Flint wordt aan investeerders aangeboden met prijzen vanaf 94.407 euro. Op dit ogenblik is al 70% van de kamers verkocht. Wilgimmo, een specialist in de verhuur van studentenresidenties, zal instaan voor het beheer. Meer informatie over het nieuwe project is terug te vinden op www.flint-leuven.be. 

Voor meer informatie, neem contact op met Cedric Olivier, [email protected], tel. 0476-77.84.00. 

Deel met anderen