Thomas zet sportieve stappen dankzij Crescendo

Match met Molenpark

In Eeklo krijgt woonbuurt Molenpark stilaan vorm. Ook sport- en medisch huis Crescendo zal er zich vestigen. In een vorig blogbericht kon je al kennismaken met Crescendo en bezieler Dominic De Caluwé. Dat Crescendo van meerwaarde zal zijn voor Molenpark staat buiten kijf. Daar kan Thomas De Pauw, sales consultant bij ION én sportieveling, over meespreken: “Wat startte binnen een professionele context groeide uit tot een sportieve connectie.”

 

 

Thomas De Pauw is 28 jaar, woont in Gent en kwam dankzij zijn job als sales consultant bij ION in contact met Crescendo: “Ik was vanaf de lancering bij het project Molenpark in Eeklo betrokken”, vertelt Thomas. “Via zijn vrouw kwam ik in contact met Dominic De Caluwé, die zijn oog had laten vallen op de handelsruimte in Molenpark. Om zijn Crescendo-concept uit te breiden, waren ze namelijk op zoek naar een goede locatie. Er was een match tussen Crescendo en Molenpark en in de maanden nadien leerde ik Dominic en zijn werkwijzen beter kennen.”

Nadat Thomas in 2021 reeds succesvol een marathon afwerkte, maakte hij van de marathon in Kopenhagen zijn doel voor 2022:

Aangezien professioneel advies nooit kwaad kan, koos ik ervoor langs te gaan bij Crescendo voor trainingsschema’s en sport- en lactaattesten. Ik ken Dominic en zijn collega Hatem ondertussen een jaar. Wat startte binnen een professionele context groeide in die periode uit tot een sportieve connectie.
Meer dan een sportcoach

Meer dan een sportcoach

Om de klanten vanop afstand advies te geven, maakt Crescendo gebruik van een onlineapplicatie, Coachbox. “’s Ochtends kan ik doorgeven hoeveel ik heb geslapen en hoeveel ik weeg”, legt Thomas uit. “Ook het mentale welzijn komt aan bod. Crescendo werkt vanuit gezondheidswetenschappen volgens de klinische psycho-neuro-immunologie, waarbij het mentale aspect fungeert als koppeling tussen brein en lichaam. De werkwijzen van Crescendo gaan veel breder dan enkel het verhelpen van kwaaltjes of het verbeteren van sportprestaties. Er wordt gegraven naar het onderliggende aspect van een blessure of kwaal. Daarbij wordt het totaalplaatje, zowel fysiek als mentaal, onder de loep genomen. Ondertussen is Dominic voor mij uitgegroeid tot veel meer dan een sportcoach. Op sommige vlakken zie ik hem eerder als mijn psycholoog. Een mentor, coach, psycholoog … alles in een.”

Hoe liep het af met Thomas en zijn ultieme doel om dit jaar de marathon van Kopenhagen te voltooien? “In 2021 liep ik reeds een marathon, toen zonder begeleiding. Zoals iedereen weet, was 2021 en de maanden voordien een periode waarin mensen veel tijd hadden door de lockdowns en restricties. In 2022 kwam het sociale en professionele leven opnieuw op toerental, waardoor ik minder tijd had om te trainen. Terwijl sukkelde ik ook met een blessure. Die optelsom zorgde ervoor dat ik de marathon niet kon uitlopen, maar strandde op 26 kilometer. Dat was voor mij een grote teleurstelling. Ook toen hebben Dominic en Hatem mij bijgestaan om die ervaring te relativeren en niet het gevoel te hebben dat ik heb gefaald.”

Van A tot Z

Van A tot Z

In het begin was Crescendo vooral gericht op sport, inspanningsfysiologie, kinesitherapie en osteopathie. Tegenwoordig wordt ingezet op het totaalpakket van a tot z, waar ook voedingsadvies deel van uitmaakt. “Sinds ik door Crescendo word begeleid, luister ik meer naar mijn lichaam”, aldus Thomas. “Ik kreeg inzicht in de werking van mijn lichaam. Wanneer ik tegenwoordig kwaaltjes ondervind, kom ik te weten wat de oorzaak is. Dat is heel leerrijk en geeft mij inzicht in hoe ik in de toekomst blessures kan voorkomen.”

Crescendo zal in de zomer van 2024 zijn intrek nemen in Molenpark in Eeklo. Een tiental therapeuten uit diverse disciplines zullen er instaan voor een juiste begeleiding op sportief en medisch vlak. Sporters, patiënten en aanstaande mama’s kunnen binnenkort met al hun problemen en vragen terecht in Molenpark.

Binnenkort vlak bij Crescendo wonen?

Deel met anderen