The Sky

Location
Kortrijk
Project type
Student housing
Project status
In development

Request information brochure

The Sky
Close
The Sky

53-metre-high student tower

Soon, the campus of the VIVES University of Applied Sciences in Kortrijk will be home to The SKY: a 53-metre tower with student accommodation, a study area, and a co-working space. The project was sold in its entirety to a property investor specialising in student accommodation.

Units
192
Address

Doorniksesteenweg - 8500 Kortrijk

Investment value
+25 million euros
Architects
Link Lab, Markland
Blokverkoop

Dit project werd in zijn geheel verkocht aan een vastgoedinvesteerder. Hogeschool VIVES zal instaan voor de uitbating van de koten, waarbij de eigen studenten (uiteraard) voorrang krijgen.

Deel van masterplan

Met The SKY op de campus van Vives Hogeschool geeft ION mee vorm aan Hoog Kortrijk en het One Campusmodel. Dat masterplan voorziet dat de site van VIVES verbonden wordt met die van Kulak en Syntra, zodat het als het ware één grote campus wordt.

Groene omgeving

Naast de nieuwe toren wordt meteen een nieuw stuk park van 3.439 vierkante meter aangelegd, op een plek die momenteel gebruikt wordt als parking. Maximale vergroening en ontharding gaan hier dus hand in hand.

Een innovatieve investering

Op de campus van Hogeschool VIVES in Kortrijk wordt The SKY gebouwd, een opvallende toren van 53 meter hoog. Daarin komen 192 studentenkamers en diverse moderne voorzieningen, zoals een auditorium, een polyvalente ruimte, een bibliotheek, een coworkingplaats, een stalling voor 600 fietsen en een panoramisch dakterras met een adembenemend uitzicht over de stad.

Groen en duurzaam

Bijzonder aan dit project is de sterke nadruk op duurzaamheid. The SKY maakt gebruik van innovatieve bouwtechnieken, waaronder betonkernactivering, om de toren zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Het nieuwe park van 3.439 vierkante meter zal een aangename en milieuvriendelijke omgeving voor de bewoners creëren

Stadsontwikkeling en toekomstvisie

Het project maakt deel uit van een groter masterplan om de campus van Hogeschool VIVES te verbinden met andere scholencampussen in de omgeving. De nadruk op vergroening en duurzaamheid past bij de visie van Hoog Kortrijk en het One Campusmodel.

The Sky in cijfers

  • 53 meter hoog
  • 192 kamers
  • Auditorium, studeerruimte en samenwerkingsruimte
  • Stalling voor 600 fietsen
  • Dakterras met panoramisch zicht
  • 3.439 m² groen

Toenemende vraag naar studentenkamers

Het aantal studenten in Kortrijk neemt toe, met een stijgende vraag naar hoogwaardige en betaalbare huisvesting tot gevolg. Bovendien kiezen studenten er meer en meer voor om dicht bij de campus op kot te gaan. The SKY is daar het perfecte antwoord op.

ION verkocht het project als één geheel aan een vastgoedinvesteerder. Hogeschool VIVES zal instaan voor de uitbating van de koten. Eigen studenten zullen voorrang krijgen, wat gezien de locatie een logische beslissing is.

The project is part of a larger master plan to connect the campus of the VIVES University of Applied Sciences with other, nearby school campuses. The emphasis on greening and sustainability ties in with the vision of Hoog Kortrijk and the One Campus model.

Request more information

Fill in your information and we will get you an answer quickly.
  • Meer projecten