Alexis Spaas

 

 Zowel de medewerkers als de directie hebben een open vizier en omarmen elke suggestie om ION verder te optimaliseren.

 

Alexis Spaas, Business Unit Manager van Brussel, aan het woord:

Anderhalf jaar geleden ging ik aan de slag bij ION als senior project developer. Een beslissing waarbij ik niet over één nacht ijs ging, want wat zou ik in een West-Vlaams bedrijf zoeken? Mijn marktkennis, knowhow en netwerk liggen immers grotendeels in het Brussels Gewest. De uitzonderlijke dynamiek van ION was echter al voelbaar van bij het eerste contact en heeft mij getriggerd om de uitdaging aan te gaan. 

Samen voor een nieuwe ION-poot in Brussel 

Na enkele verhelderende gesprekken met CEO’s Davy en Kristof werd het duidelijk dat zij voor ION een toekomst zagen in Brussel. Ze hadden er reeds enkele projecten in ontwikkeling en ik zou de kans krijgen om de verantwoordelijkheid over deze projecten te nemen. Als alles volgens plan zou verlopen, kon er op termijn zelfs een kantoor komen. Dat opende mooie perspectieven voor mij: ik zou mij op mijn gekende markt kunnen concentreren in mijn eigen regio en tegelijkertijd meebouwen aan een nieuw verhaal voor ION. De vastberadenheid van Davy en Kristof om van Brussel een succes te maken gaf mij de indruk dat het nu of nooit was, dus ben ik op de trein – of zeg maar TGV – gesprongen. 

Een vlotte start 

Zo gezegd, zo gedaan. In het begin reed ik regelmatig op en af naar Waregem en leerde ik het bedrijf en de collega’s kennen. Ik was onmiddellijk gecharmeerd door de vlakke structuur, de open bedrijfscultuur en de eagerness om zich continu te verbeteren. Zowel de medewerkers als de directie hebben een open vizier en omarmen elke suggestie om ION verder te optimaliseren. 

Intussen volgde ik de bestaande projecten op in Brussel en kon ik nieuwe opportuniteiten aangrijpen. De combinatie van mijn ervaring in Brussel en de sterke achterban in Waregem maakte het mogelijk om na een tijdje effectief een kantoor te starten en een team in Brussel uit te bouwen. Ook in deze werd de typische ION-stijl gehanteerd: een snelle maar weloverwogen beslissing, gekruid met gezond opportunisme en gedragen door een efficiënte organisatie. 

Nauwe samenwerking 

Vandaag is de aanstekelijke ION-spirit voelbaar tot in Brussel en dat hebben we ook te danken aan het nauwe contact met de mensen op het hoofdkantoor. We horen elkaar elke dag, ik ga vaak naar het hoofdkantoor maar regelmatig zie ik ook collega’s uit Waregem in Brussel verschijnen voor overleg. Die wisselwerking wordt enorm geapprecieerd en gestimuleerd. 

Intelligente groeistructuur 

We merken dat onze lokale aanwezigheid in Brussel op vlak van efficiëntie en marktkennis een absolute meerwaarde is, zowel voor klanten als voor partners. Om zich als snelgroeiend bedrijf verder voor te bereiden op de toekomst, beslisten onze CEO’s dan ook om ION verder regionaal te verankeren aan de hand van verschillende business units, verspreid over Vlaanderen. Deze nieuwe en weldoordachte structuur is een unieke opportuniteit voor mij en mijn (nieuwe) collega’s om zelf te ondernemen en verantwoordelijkheid te nemen. Als Business Unit Manager voor het Brussels Gewest krijg ik de verantwoordelijkheid over mijn business unit en mijn team, maar kan ik rekenen op de ondersteuning van het hoofdkantoor om ION in Brussel verder op de kaart te zetten. Zelf ondernemen in een gezonde structuur: dat is een kans die ik niet laat schieten. 

ION is op zoek naar Business Unit Managers voor de regio’s Antwerpen en Limburg. Ben je een ervaren projectontwikkelaar en zou je zelf willen ondernemen? Contacteer mij dan gerust, ik deel graag mijn ervaringen. Of solliciteer via onze jobwebsite. 

Deel met anderen