Waterfront

Gouden medaille

Tijdens de BIM Awards worden de beste BIM-projecten in de Benelux bekroond. Dit jaar sleepte ons project Waterfront in Waregem een gouden medaille in de wacht. Samen met onze partners wonnen we goud in de categorie ‘industriële, tertiaire, residentiële en commerciële projecten’. 

Waterfront werd uitgeroepen tot het beste commerciële en residentiële project van de Benelux. Het is een gemengd project met 120 appartementen, een hotel met 72 kamers en 400 vierkante meter kantoorruimte. ION ontwikkelt het in samenwerking met VK Architecten, B2Ai, BM Engineering, Steenoven en Alheembouw. 

De BIM Awards bekronen uitsluitend BIM-projecten, dat zijn projecten die gerealiseerd worden aan de hand van een bouwwerkinformatiemodel, of Building Information Model. Dat is een virtuele weergave waarin alle informatie over het gebouw gecentraliseerd wordt. Het is opgebouwd uit verschillende elementen met hun bijhorende informatie zoals technische eigenschappen en relaties met andere objecten in het bouwplan. 

Wil je op de hoogte blijven van de bouw van Waterfront? Bekijk de website of volg ION op FacebookLinkedIn en Instagram

Deel met anderen