Project Célidée
ION is fier om zijn steentje te hebben kunnen bijdragen aan dit project

 

 

Belgian Land nv en ION Holding bvba hebben op 10 februari 2016 l.l. een overeenkomst getekend met Home Invest Belgium tot verkoop van 100% van de aandelen van de vennootschap HBLC bvba, die momenteel een residentiële herontwikkeling van een site realiseert, gelegen te Sint-Jans-Molenbeek, op de hoek van de Célidéestraat 29-33 en de Joseph Scholsstraat 13.

Uitstekende samenwerking

Belgian Land nv en ION Holding bvba waren bij dit project samenwerkende partners, elk voor 50%. Deze uitstekende samenwerking stelde hen in staat om de nodige stedenbouwkundige vergunningen voor de herontwikkeling van deze kantoorgebouwen te verkrijgen. De ambitie van dit project is om een echte integratie in de wijk te creëren door de site open te stellen voor nieuwe groenzones. Drie appartementsgebouwen zullen een wijdse gemeenschappelijke tuin omgeven. In totaal is de bouw van 96 appartementen en een crèche voorzien op het terrein van om en bij de 8.995m2. 

Belgian Land en ION

Belgian Land is ontstaan uit een samenwerking tussen Bank Degroof Petercam en vastgoedmakelaar CBRE. De activiteiten van Belgian Land zijn gestart in maart 2013, dit na een fondsenwerving van bijna 55 miljoen euro. Belgian Land is momenteel samenwerkende partner bij heel wat grote residentiële vastgoedprojecten te Brussel en is een belangrijke speler op de markt geworden. 

ION is een projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder die over het volledige Belgische grondgebied actief is. ION is gespecialiseerd in gemengde en complexe projecten, waarbij residentieel en commercieel vastgoed worden gecombineerd. ION is actief in zowel speculatieve ontwikkelingen, Publiek-Private Samenwerkingen als projecten op maat van de klant. 

« Célidée is het eerste project van Belgian Land, dat uit de startblokken schoot in november 2013. De verkoop van het project aan een institutionele investeerder na het verkrijgen van een ambitieuze stedenbouwkundige vergunning is een eerste, zeer geslaagde en met succes bekroonde onderneming voor Belgian Land », vertelt Emilie Rousseaux, Fund Manager van Belgian Land. 

Kristof Vanfleteren, Managing Partner bij ION, voegt hieraan toe : « Het eerste residentieel project van ION te Brussel toont de meerwaarde aan van een vastgoedontwikkelaar als ION, zeker wanneer het gaat om kantoorgebouwen die herontwikkeld zullen worden in een residentiëel, innovatief, binnenstedelijk project. ION is fier om zijn steentje te hebben kunnen bijdragen aan dit project. » 

 

Voor alle verdere informatie: 

Belgian Land 
Emilie Rousseaux 
Fund Manager 
[email protected] 
+32 (0)477 45 54 17 

ION 
Kristof Vanfleteren 
Managing Partner 
[email protected] 
+32 (0)56 62 50 50 

Deel met anderen